Újbudai mumusánál vizitál a Kassa

   

Az Extraliga-topcsapatok közül a HC Kosice ellen ment tavaly a legjobban a MAC-nak.

Majoross Gergely csapata 4 mérkőzésnél tart az idei szezonban, és eddig jó teljesítményt nyújtott. Az újbudai gárda csak az első találkozóján maradt pont nélkül – ott sem sokon múlott –, majd verte az azóta listavezetővé avanzsált DVTK Jegesmedvéket, komoly mínuszból túlóráig kapaszkodott Poprádon, végül legyűrte a Gyetvát. Ez pillanatnyilag a 7. helyet jelenti a táblázaton. A mezőny ugyanakkor roppant sűrű, egy Kassa elleni siker jelentős felzárkózást hozhatna.

Nem lesz egyszerű. A csalódást hozó előző évadot követően – amikor már a negyedöntőben kiestek – alapos átszervezésre került sor a kassai topklubnál, játékosok regimentje ment, rengetegen jöttek, szinte mindent elölről kezdtek. Eddig úgy tűnik, volt értelme a korrekciós intézkedéseknek. Ahhoz képest, hogy az első meccset a visszatérő Slovan ellenében még elveszítették, később egymás után aratták a győzelmeket Chovanék, szám szerint négyet, így a miskolciakkal azonos pontszámmal tartózkodnak a második helyen.

A HC Kosice és a MAC rövid közös sztorija szolgál érdekességekkel. Az Extraliga tradicionális favoritjai közül nem sokan mondhatják el magukról, hogy negatív a mérlegük bármelyik magyar alakulattal szemben. Kivéve a Kassát. Az öt találkozó közül hármat nyert meg a MAC, kettőt a Kosice. Az elsőt még nagy nehézségek árán a vendégek húzták be a Tüskecsarnokban, ám utána következett a történelmi 8-4 idegenben a mieink javára. Ezután a Tüskében ismét nyertek Ladislav Nagyék, ám hazai jégen bukták a visszavágót büntetőkkel. Végül Nagy Krisztiánék február 17-én bebizonyították, hogy Újbudán is elintézhető a nagynevű ellenfél, az utolsó meccs végeredménye 3-1 lett. Innen kellene folytatni este 7 órától.

mackos1

MAC Újbuda–HC Kosice 5-1

   

A MAC Újbuda idén is a mumusa lehet a Kassának: érett és hatékony játékkal simán verték a vasgyáriakat.

Jól kezdte a mérkőzést a MAC, Strech lövése már a 3. percben a bal kapuvason csattant. Nem kellett sokat várni az első hazai gólra sem. A 6. percben McNally dobta be a korongot a kapus elé, Sofron pedig úgy ért bele, hogy a pakk a hálóban kötött ki (1-0). A 11. percben megduplázta előnyét a hazai csapat. A támadóharmad közepéről Sofron váratlanul lövésre szánta el magát, a kapus a takarástól nem látott semmit, a korong kipúpozta a hálót (2-0). A 12. percben Bellus ütközte le kőkeményen Carlisle-t, a legnagyobb vesztes azonban a plexi lett, amely betört, így a javítás idejére a meccset felfüggesztették. Kiderült, hogy a csere hosszabb időt vesz igénybe, így a játékvezetők inkább lefújták a harmadot.

A közel 30 perces második játékrész kassai emberelőnnyel indult, de nem tudtak vele élni. Ezt követően hiába támadott többet a vendéggárda, Bálizsnak kevés komoly védenivalója akadt. Aztán felpörögtek a vasgyáriak, lőttek is bőven, előnyben is játszhattak, de a MAC és Bálizs is jól állta a sarat. A 25. percben McNally ellen szabálytalankodtak büntetőt érően, amit ő végzett el, de a kapus védett. Nagy küzdelem zajlott a jégen, mindkét csapat játszhatott előnyben, de nem tudták azokat gólra váltani. A 35. percben Orban előtt adódott nagy helyzet, Kosaristan kifogott rajta. Két perc múlva egy ütközésnél lerepült Bálizs fejvédője, de nem esett nagyobb baja. Öt másodperccel a harmad vége előtt Sofron és Bezuch kapott páros kiállítást.

A harmadik játékrész így 4 a 4 elleni játékkal indult, és 11 másodperc elteltével Chovan lőtt csilingelő kapuvasat. A 45. percben már három volt közte, miután Strech értékesítette Klempa passzát (3-0). Ezt követően okosan és taktikusan játszott az újbudai csapat, kevés lehetőséget engedve ellenfelének, miközben nem mondtak le az ellencsapásokról sem. A Kassa újabb emberelőnyt hagyott ki, illetve a MAC védekezett remekül. A vendégek az 56. percben rontották el Bálizs shutoutját. A kapuslevitel után Skokan kék vonalas lövésébe Majdan szúrt bele, a korong így került a kapuba (3-1). A kassaiak ismét levitték a kapust, de másodjára rosszul jöttek ki ebből. Langkow harcolt meg a korongért, Brance Orbanhoz passzolt, neki már csak az üres kapuba kellett lőnie (4-1). Szűk három perccel a vége előtt előnybe került a Kassa, időt kértek, harmadszor is lehívták Kosaristant, de kettős előnyben sem tudtak betalálni. A meccsre 42 másodperccel a vége előtt Pitt tette fel a koronát a góljával (5-1).

Az immár 10 pontos MAC Újbuda ezzel a sikerrel felzárkózott az élmezőnyhöz, és a DVTK Jegesmedvéknek is segített, akik ugyan nem őrizték meg vezető helyüket a táblázaton, de ponszámban ugyanott tartanak – 12-nél –, ahol a Slovan és a Kassa.

mackos-201812

fotó: archív

Többé-kevésbé okosan tudtunk jégkorongozni

 

Majoross Gergely vezetőedző így értékelte csapata 5-1-es diadalát a HC Kosice felett.

Extraliga, 2019. szept. 27., péntek.
Bálizs: 96,9% (Halasz)
K
Kosaristan: 77,3%
Pozsgai, Macaulay, Orban Brance, Langkow, Bodó
1
Slovák, Koch, Majdan, Chovan, Hascak
McNally, Carlisle, Terbócs, Pitt, Sofron
2
Cizek, Repe, Klhufek, Skokan, Bezúch
Garát, Orban Blake, Nagy K., Stretch, Klempa
3
Ruzicka, Zelenák, Rapác, Bortnák, Bellus
Dóczi, Schlekmann, Kreisz, Majoross, Szigeti
4
Suja, Mily, Jokel, Bucko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:17 MÚB PP Sofron McNally Klempa
2-0 10:03 MÚB Sofron Klempa Garát
3-0 44:08 MÚB Stretch Klempa Nagy K.
3-1 55:36 KOS Majdan Skokan Hascak
4-1 56:30 MÚB Orban Brance Langkow
5-1 59:18 MÚB PP Pitt Stretch McNally
22 Kapura lövések száma 32
14 Kiállításpercek 12

Így intézte el a MAC Újbuda a HC Kosicét

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum