Ligautolsóként érkeznek Gyergyóba a Titánok

   

A fehérvári fiatalok mindössze egy győzelemmel állnak, de így is biztos, hogy csak koncentrált hokival lehet felülmúlni őket.

Egy hete nem játszott mérkőzést a Gyergyói HK az Erste Ligában, de az az egy héttel ezelőtti találkozó emlékezetesre sikeredett. Az UTE érkezett a székelyföldi városba, és a vendégek kétgólos előny birtokában korcsolyázhattak ki az utolsó harmadra. A hazaiak azonban nekiestek ellenfelüknek, öt perc alatt egyenlítettek, a hajrában a vezetést is megszerezték, majd a végén egy üres kapura elért találattal bebiztosították győzelmüket. Góga Attila csapatkapitány decemberben tölti be a 38-at, de továbbra is elnyűhetetlen, ezen a rangadón hátvéd létére két gólt lőtt, akárcsak a liga egyik legjobb csatára, Jereme Tendler. Kellett a siker a GYHK-nak, mint egy falat kenyér, hiszen az ezt megelőző négy mérkőzésen mindössze két pontot szereztek. Bár az Erste Ligában nem játszott a csapat azóta, a román bajnokságban oda-vissza meccselt a Sapientiával, mindkétszer fölényesen győzött, az összesített gólkülönbség 19-4 volt.

Szombaton nehezebb dolguk lesz, mint az egyetemistákkal, de hogy mennyivel, azt képtelenség előre megmondani. Az eddigiek alapján úgy tűnik, nehéz év elé néznek a Fehérvári Titánok, akik az eddigi hat mérkőzésükön mindössze egy győzelmet tudtak szerezni, idegenben nyertek 2-1-re a Hokiklub Budapest ellen. Az alaposan megfiatalodott csapat egyelőre utolsó, Kiss Dávid vezetőedző számára nyilván a türelem lehet az egyik legfontosabb erőforrás a szezon első felében. Talán ezért is nyilatkozta azt a Brassó elleni két mérkőzés után, hogy egyelőre cseréket kell nyerni, és lépésről lépésre kell haladni. Sokáig a Corona  otthonában is jól tartották magukat, azonban a hazaiak fejben jobban bírták a végét, és az utolsó öt percben eldöntötték a mérkőzést. A Gyergyószentmiklós sem mehet biztosra ellenük, csak türelmes és felelősségteljes játékkal gyűjthetik be azt a három pontot, amely a papírforma alapján „jár” nekik.

A két csapat egyébként az előszezonban már találkozott egymással, akkor a Gyilkostó Kupán szoros csatában nyertek a vendéglátók. A tavalyi mérlegükkel kapcsolatban kifejezett érdekességnek tekinthető, hogy a Titánok valóságos mumusai voltak a GYHK-nak, 6 találkozójukból 4-et megnyertek, igaz, Gyergyószentmiklóson csak a legelső alkalommal tudtak diadalmaskodni.

titgye-201901

Gyergyói HK–Fehérvári Titánok 3-1

   

Albert Zagidullin mesterhármasával nyert a Gyergyó, az orosz immár másodszor lőtt lacrosse-gólt.

Az első harmad elején emberelőnyben szerzett vezetést a GYHK, Lescovs szokásos kék vonalas bombájába Zagidullin piszkált bele ügyesen, 1-0. A folytatásban inkább a kiállításpercek gyűltek, a találatok nem, és az eredmény a második felvonásban sem változott. Újabb fórt használtak ki a székelyek a 47. percben, a kapu mögött ólálkodó Zagidullinra nem figyeltek eléggé a vendégek, ő pedig megcsinálta ugyanazt a lacrosse-trükköt, amit még a második fordulóban a DEAC otthonában is, 2-0. A különbség annyi, hogy míg az nem ért pontot, addig ez győztes találatnak bizonyult később. Amihez az kellett, hogy megint csak Zagidullin az 59. percben oldalról megtalálja a rést és kilője a rövid felsőt – 3-0 –, majd nem sokkal a vége előtt Erdély Botond hatalmas gólt ragasszon Ruczuj kapujába, elvéve ilyenformán a hazai hálóőr shutoutját. A 3-1-gyel a GYHK a második 3 pontos sikerét aratta az idei Erste Liga-szezonban – tette ezt két egymást követő meccsen –, és felzárkózott a középmezőnyhöz, míg a Titánok üres kézzel mennek haza Erdélyből, így 3 egységgel maradtak egyelőre az utolsó helyen.

gyhktit

fotó: Gyergyói HK

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1000 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Péter.
Ruczuj: 97,2% (Szakács)
K
Gyenes: 91,2% (Szeles)
Góga, Lescovs, Constantin, Valdix, Vorobjov
1
Vas, Horváth M., Campbell, Mihály, Péter A.
Ferencz Csibi, Raszulov, Antal, Pesztunov, Tendler
2
Erdély, Kiss, Balogh, Császár, Madácsi
Kozma, Nagy Cs., Todor, Zagidullin, Péter Zs.
3
Halasi, McCutcheon, Dézsi, Kovács, Nagy A.
Creanga, Ivácson, Elekes Darabont, Sára, Barabás
4
Almási, Vincze, Búzás
Strömberg Leif, Hammes Christopher Daniel
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:58 GYE PP Zagidullin Lescovs Vorobjov
2-0 46:32 GYE PP Zagidullin Lescovs Valdix
3-0 58:59 GYE Zagidullin Sára
3-1 59:35 FHA Erdély Madácsi Almási
34 Kapura lövések száma 36
22 Kiállításpercek 12

A lacrosse-gólokon túl is történnek fontos dolgok

   

A Gyergyói HK–Fehérvári Titánok mérkőzés teljes gólösszefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum