Debrecenben kezdené a felzárkózást az UTE

   

Az Erste Liga-mezőny egyetlen nyeretlen csapata a DEAC vendégeként javítana mérlegén.

Jól kezdte a bajnokságot a Debrecen. Négy meccséből hármat megnyert, egyedül az idény meglepetéscsapata, a még mindig 100 százalékos DAB tudta legyőzni. Igaz, David Musial csapatának sorsolása nem volt különösebben nehéz, a Titánok ellen kezdtek, majd jött otthon a Gyergyó, az újvárosi kiruccanást pedig a fiatalokkal teli Schiller-Vasassal szembeni meccs követte Káposztásmegyeren. A jó sorozat otthon folytatható a pocsékul startoló UTE ellen. A DEAC erénye, hogy eddig hozta a kötelezőket, ami épp mai ellenfele szereplését tekintve nem is olyan magától értetődő. Az Újpest legyőzése persze semmiképpen sem lenne a kötelező sikerek kategóriájába sorolható. Egyetlen hazai rangadóját, a Gyergyó ellenit is behúzta ugyanakkor a DEAC, mellesleg ez volt az egyetlen olyan meccsük ebben az idényben, amelyen nem szereztek gólt emberhátrányban. Utolsó három mérkőzésükön a két tavaly még újpesti Phil Kiss és Sági Martin egyaránt az első sorban kapott helyet, ha ezúttal is így lesz, akkor kulcsszerep vár rájuk volt munkaadójuk ellen.

Az UTE jóval nehezebb ellenfeleken van túl, legalábbis a Hokiklub Budapestet kivéve. Önmagában az a tény, hogy a Ferencváros, majd az erdélyi túrán a Csíkszereda és a Gyergyó ellen összesen két pontot szereztek, nem lenne tragikus, különösen ha mellétesszük az idő nagy részében mutatott játékot is. A másik oldalról bosszantó a lila-fehér hívek számára, hogy a két pont lehetne jóval több is, ha egészen apró dolgok nem hiányoznak ehhez. A Hokiklub ellen hazai vereséggel, illetve a gyergyói harmadik harmaddal mindenesetre elég nehéz elszámolniuk a liláknak. Előbbi meccsen a rossz felfogás nagyobb vereséget is eredményezhetett volna, míg a GYHK ellen egy 40 percen keresztül kézben tartott és szinte megnyert mérkőzést sikerült kiengedniük a kezeik közül. Ha jó formában játszik, az UTE ritkán szokott 3 gólnál többet kapni, a piros-fehérek pedig 20 perc alatt hintettek nekik 4-et. A jégkorong igazságos sport, aki nem tesz eleget a 60 perc egésze alatt, azt nem engedi pontot szerezni. A legfájóbb az egészben az lehet az UTE-rajongóknak, hogy a csapat megmutatta: sokra hivatott és nagy feladatokat is képes lehet megoldani. Hogy mást ne említsünk, nem valószínű, hogy sokan lesznek még képesek 5 gólt ütni az FTC-Telekomnak. Az edzői stábnak viszont azon kell törnie a fejét, hogy mivel vegye rá a játékosokat a győzelemhez szükséges feladatok mindegyikének elvégzésére. Könnyebbség mostantól Szilassy Zoltánnak, hogy Devin DiDiomete eltiltását követően visszatérhet.

DEB-UTE_20190221

fotó: DEAC

DEAC–UTE 3-4

   

Nagy csatában szerezte meg első győzelmét az UTE, és ezzel feljebb is lépett az Erste Liga-tabella utolsó helyéről.

Az első harmad a góloké volt, Izacky szerzett vezetést a hazaiaknak, Benk egyenlített, majd Brown révén már a vendégeknél volt az előnyt, amit azonban Daloga nem hagyott annyiban, 2-2. A második játékrészben megléptek a lilák, előbb Brown szolgálta ki Godót, majd Godó Brownt, 2-4. A DEAC persze nem adta fel, jött ismét Izacky, 3-4 a 33. percben. Ekkor még nem sokan gondolták volna, hogy ez lesz a végeredmény is, de akik igen, azoknak lett igazuk. Az utolsó játékrészben nem tudtak megújulni a debreceniek, ebben egy-két kiállítás is hátráltatta őket, míg az UTE fegyelmezetten tartotta előnyét. A kapuslehozatal sem segített a végén a DEAC-on, amely első hazai vereségét szenvedte el. Az Újpest a sikerrel hármat előzött egyszerre, így immár a hetedik helyen áll.

deacute

fotó: DEAC

A munkavégzésünk nagyon korrekt volt végig

   

Szilassy Zoltán és David Musial vezetőedzők mellett Sági Martin, a DEAC csatára is nyilatkozott a Debrecen–UTE mérkőzésről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 458 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Herczeg, Mokrai.
Hetényi: 90,5% (Gönczi)
K
Duschek: 90,9% (Márkus)
Filbrandt, Kiss P., Izacky, Novotny, Sági
1
Varga, Kovács A., Benk, DiDiomete, Sikorcin
Léránt, Vokla, Daloga, Kulesov, Piatak
2
Henderson, Pokornyi, Brown, Kovács S., Odnoga
Mestyán, Sándor, Berta, Molnár, Mazzag
3
Rusk, Nagy N., Csamango, Nemes, Pance
Salló
4
Godó, Horváth, Daadou
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:23 DEB Izacky Novotny
1-1 04:55 UTE SH Benk Sikorcin
1-2 13:54 UTE PP Brown Henderson Pance
2-2 18:14 DEB Daloga Kulesov
2-3 26:50 UTE Godó Brown
2-4 29:18 UTE Brown Godó Odnoga
3-4 32:34 DEB Izacky
33 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 6

Az UTE idei első győzelmének összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum