Jöhet a szezon első Erste Liga-csúcsrangadója

   

Száguldó FTC-Telekom fogadja a szintén veretlen Sportklubot a két tavalyi döntős első idei mérkőzésén.

A bajnoki címvédő egyelőre ellenállhatatlanul jégkorongozik az Erste Ligában. 6 meccs, 6 győzelem, 1 elveszített pont, ez Fodor Szabolcs csapatának a mérlege. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a legtöbbször a papírformát kellett érvényesíteniük a zöld-fehéreknek, komolyabb ellenállást csak a Gyergyó, a Brassó és az UTE tudott tanúsítani velük szemben. Az újpestiek ugyan egyelőre utolsók a táblázaton, ám az örökrangadón alaposan kitettek magukért, a rendes játékidő utolsó percének kezdetekor még vezettek. Ezzel együtt a péntek esti lesz várhatóan a legkeményebb erőpóba a Fradi számára a szezonban.

A Csíkszereda egyelőre valamivel kevésbé meggyőző, de nem sokkal kevésbé eredményes. Jason Morgan fiain talán a Valchar-ügy is nyomott hagyott – a váratlanul és viharos körülmények között távozott cseh csatár sorsa egyelőre ismeretlen –, mindenesetre négy hazai meccsükből így is megnyertek négyet, igaz, kettőt csak túlórában, a Corona Brassó és az UTE is pontot lopott a Vákár Lajos Műjégpályán. A teljes kép része emellett, hogy ugyanaz a Brassó egy román bajnoki keretében le is győzte a csíkiakat otthonukban.

Innen indulnak tehát a felek a csaták csatájába. Ami az előző idényben történt, arról minden szurkoló mindent tud. Éppen ezért csak röviden idézzük fel, hogy az Erste Liga fináléját 4-1-es összesítéssel nyerte meg az FTC-Telekom. A zöld-fehérek 22 év után lettek ismét bajnokok jégkorongban. Az alap- és a középszakaszban értelemszerűen hatszor találkoztak a felek, akkor mindig a hazai csapat diadalmaskodott. A különbség ezen a téren annyi volt, hogy a Fradi rendes játékidőben húzta be a meccseket mindannyiszor, míg a Szeredának ez két ízben is csak rávezetésekkel sikerült.

A péntek esti mérkőzés iránti érdeklődés érthető módon kiemelkedő, így a vonatkozó tudnivalókról fontos információkat tett közzé a házigazda, amelyeket mi is publikáltunk. Ezzel kapcsolatban lényeges újdonság, hogy a pénztárak már délután 4 órakor kinyitnak a Pesterzsébeti Jégcsarnokban.

ftc-scc2

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 4-5

   

A tavalyi Erste Liga-szezon két döntősének első idei találkozóján Sportklub-győzelem született.

Fordulatos rangadót játszottak a csapatok Pesterzsébeten. A vezetést Kulmala szerezte meg a Fradinak a 13. percben előnyben, miután szép passzt kapott a kapu mögül Pavuktól. Shalla asszisztja hasonló volt, Kuljas a rövid felsőbe varrta föl, 1-1-nél mehettek pihenni a felek. A második játékrész elején már vezetett a Sporklub, Brophey előrepöckölt pakkja felperdült, majd Arany válla mellett a kapuba hullott, 1-2. Az FTC-Telekom meglódult, a felvonás közepén konfliktusok színezték a sztorit. Az egyenlítés a 33. percben jött össze a hazaiaknak, kettős előnyben pattintott be egy kipattanót Tóth Adrián. Kisvártatva fordított Sarcia, a védő jó helyzetből lőtt Szamankov kapujának bal oldalába, 3-2. A 48. percben Roczanov Dezső fejezett be egy akciót viszonylag közelről, 4-2, a zöldeknek állt ekkor a zászló. Csakhogy a Szereda meg tudott újulni, amihez Arany kapus hibája is kellett: elhagyta a korongot a ketrece mögött, Taratuhin köszönte szépen, 4-3 az 51. percben. Öt perccel a vége előtt Karmeniemi megkampózta Beczét, vérzett, 2+2-t kapott a hazai bekk. Kuljasnak 7 másodpercre volt szüksége, hogy nagy góllal egalizáljon a kékről, 4-4. A végét megnyomta a Fradi, ebben Shalla kiállítása is segített, de nem sikerült begyötörni a győztes találatot, jöhetett a hosszabbítás. Amely egy hosszú cseréig tartott, az agilis Becze kipattanóját Taratuhin tette be, 4-5. A két veretlen rangadóját a vendégek nyerték ezzel. Ugyanakkor továbbra sincs pont nélküli meccse egyik élcsapatnak sem, a Sportklub ötből már harmadszor diadalmaskodott túlórában.

ftcscc

fotó: FTC Jégkorong

Láthattunk egy nagyon jó hokimeccset

   

Jason Morgan, az SC Csíkszereda és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetője értékelte az Erste Liga-csúcsrangadót.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 510 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Muzsik, Kövesi.
Arany: 82,8% (Nagy K.)
K
Szamankov: 88,9% (Adorján)
Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Pavuk
1
Papp, Kuljas, Becze, Shalla, Taratuhin
Pulli, Jászai, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
2
Gecse, Salló, Brophey, McLean, Pelley
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Tóth Gergely, Németh
3
Farkas T., Láday, Bíró, Rokaly Sz., Casaneanu
Tóth Renátó, Pozsár, Roczanov, Tóth Gergő, Farkas L. S.
4
Flinta, Györfy, Horváth, Rokaly N., Fodor
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:25 FTC PP Kulmala Pavuk Nagy G.
1-1 19:04 SCC Kuljas Shalla Rokaly Sz.
1-2 23:42 SCC Brophey Fodor Pelley
2-2 32:43 FTC PP2 Tóth A. Pulli Fitzgerald
3-2 35:13 FTC Sarcia Nagy G. Németh
4-2 47:40 FTC Roczanov Tóth Gergő Farkas L. S.
4-3 50:03 SCC SH Taratuhin
4-4 55:08 SCC PP Kuljas Papp Shalla
4-5 60:53 SCC Taratuhin Becze
36 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 34

Az FTC-Telekom–SC Csíkszereda galériája

   

A pénteki nap nem Arany Gergely napja volt

 

Az FTC-Telekom–SC Cskszereda Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum