Megbeszéltük, hogy nem nézzük a tabellát

   

A DVTK Jegesmedvék a HK Poprad ellen erősíthetik meg Extraliga-listavezetői pozíciójukat.

A miskolciak eddigi teljesítményét a napokban hosszabban is méltattuk, ezért nem bonyolódnánk bele ismét a témába. A Jegesmedvék hazai jégen egyelőre 100 százalékon állnak, így a poprádiak ellen sem lehet más a céljuk, mint hogy ezt a mérleget megőrizzék. A 3 pontos siker egyben azt jelentené, hogy az első helyet is megtartanák, függetlenül attól, hogy a közvetlen riválisok mit játszanak. Megjegyzendő itt, hogy a MAC Újbuda sokat segíthet Vas Jánoséknak, amennyiben legyőzi a Tüskecsarnokban a 12 pontnál tartó HC Kosicét.

A Poprádról annyit érdemes elmondani, hogy a tavalyi szezon elődöntőseként idén egyelőre felemás teljesítményt nyújt. 5 meccsen mindössze 1 rendes játékidős győzelemre voltak képesek a tátraiak, ám azt épp legutóbb aratták, amikor 5-0-ra kitütték a szintén jó erőkből álló Nyitrát. Emellett 2 további találkozójukon pontot szereztek, a MAC-ot túlórában legyűrték, a Nagymihálytól büntetőkkel kikaptak, mindez a 8. helyhez elegendő. A hektikus produkcióban talán az is benne van, hogy egyik legnagyobb tavalyi erősségük, Tomas Vosvrda kapus most épphogy eléri a 90 százalékot, miután az első négy alkalommal nem teljesített kiemelkedően. Legutóbb már igen, ezért valószínű, hogy nem lesz őt könnyű újra megtörni.

“Jelenleg az első helyen állunk, ami remek visszacsatolás arról, hogy jó úton járunk – mondta a hivatalos klubhonlapnak Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Viszont a csapaton belül megbeszéltük, hogy nem nézzük a tabellát, ami fontos, hogy tovább fejlődjünk. Egy újabb hazai meccs következik, ahol jó teljesítményt kell nyújtanunk. Ha a szezon végén el szeretnénk érni a céljainkat, a hazai meccseinket meg kell nyernünk. Azt várom az ellenféltől, hogy sikeréhesen érkeznek és bármi áron le akarnak győzni minket. Éppen ezért felkészülten kell várnunk őket. Nehéz mérkőzés lesz. Sokat várok a játékosaimtól, legfőbbképpen azt, hogy napról napra jobbak legyenek.”

A mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport.

mispop-201811

DVTK Jegesmedvék–HK Poprad 2-3

   

A miskolci Extraliga-csapat a Poprád ellen elvesztette a hazai veretlenségét.

A csapatok vehemensen estek egymásnak, de mivel ezt leginkább a mezőnyben tették, az első percekben nem forogtak komoly veszélyben a kapuk. A 4. percben előnybe kerültek a vendégek, és ezt 27 másodperc alatt váltották gólra, amikor Magovac oldalról kilőtte a rövid sarkot (0-1). A poprádi kapusnak a 6. percben kellett először nagyot védenie, de ezt Ross lövésénél meg is tette. A következő percek gyors ide-oda hokit hoztak, majd a kék-fehérek a kihagyták a második előnyüket. A Jegesmedvék próbálták felpörgetni a játékukat, de a poprádi védelem masszívan állt a lábán, és Vosvrda is jól védett. A 17. percben kettős előnybe kerültek a házigazdák, és ezzel éltek is, miután Részegh a kapuvas mellől egy lecsorgó korongot paskolt a hálóba (1-1).

A második játékrész elején is a mezőnyjátéké volt a főszerep, komoly helyzet nélkül. A 24. percben visszavette a vezetést a Poprád. Emberelőnyben egy oldalról leadott lövés Paukovcek korcsolyájáról Adorjánra pattant, a csatár azonban az ismét elé kerülő korongot másodjára már a gólvonal mögé passzolta (1-2). Egy perccel később Palocko egyedül léphetett ki, szólóját azonban védte Adorján. Gyors, izgalmas, de sok hibával tarkított játékkal telt a harmad további része, és a kapusok sem unatkoztak. Az utolsó percben 2 az 1 ellen mehettek a vendégek, végül Tavoda lőtt, Adorján vállal hárított.

A harmadik harmad 4 a 4 elleni játékkal indult, de végül kiegészültek a csapatok. Teljes létszámban folytatódott a gyors hoki, feltűnő volt, hogy a vendégek – egyébként az egész meccs folyamán is – milyen sok lövést és passzt blokkolnak a saját kapujuk előtt. Kevés volt a játékmegszakítás, így gyorsan eljutottunk a harmad derekához, amikor emberhátrányban egyenlítettek a Jegesmedvék Magosi révén, aki a saját kipattanóját lőtte a hálóba (2-2). Az utolsó perceket megnyomta a Poprád, voltak is lehetőségeik, Adorján csak keveset pihenhetett. A nyomás másfél perccel a vége előtt érett góllá: Palocko kerülte meg a kaput, jól passzolt a középen egyedül hagyott Svitanának, aki két méterről nem hibázott (2-3). A miskolciak még megindítottak egy utolsó rohamot, de egyenlíteni már nem tudtak.

mispop

fotó: Bán Olivér

2-2-nél szinte leállt a játékunk

   

Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője így látta csapata Poprad elleni vereségét.

“Gratulálok a poprádi csapatnak a győzelemhez. Az első 10 percben rendben voltunk, játszottuk a játékunkat, de azután a saját hibáink miatt átvette a kezdeményezést az ellenfél. Az első emberelőnyük alatt be is találtak, ami szintén visszavetett minket. Nagyot küzdöttünk, hajtottunk az egyenlítésért, ez végül sikerült is, de 2-2-nél szinte leállt a játékunk. Ezekért a hibákért nagy árat fizettünk.”

Extraliga, 2019. szept. 27., péntek.
Adorján: 92,1% (Rajna)
K
Vosvrda: 92,9%
Ross, Dudas, Rodman, Részegh, Vas
1
Tavoda, Kozák, Karterud, Paukovcek, Svitana
Gőz, Vandane, Beach, Galanisz, Magosi
2
Erving, Kramar, Takác, Zagrapan, Leclerc
Kiss D., Szirányi, Ritó, Beauvillier, Harrison
3
Ulrych, Magovac, Strauch, Mlynarovic, Matis
Láda, Farkas, Vojtkó, Lövei, Kiss P.
4
Cesánek, Fabian, Palocko Matus, Svitana, Bjaloncík
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:47 POP PP Magovac Kozák Svitana
1-1 17:55 MIS PP2 Részegh Beauvillier Dudas
1-2 23:17 POP PP Paukovcek Magovac Kozák
2-2 49:32 MIS SH Magosi Harrison Ross
2-3 58:29 POP Svitana Bjaloncík Palocko Matus
28 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 6

A DVTK Jegesmedvék–HK Poprad képei

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum