Egy héten belül másodszor lesz Brassó–Titánok

   

Fordított pályaválasztás mellett lehengerlően kezdett a Corona, ám a fehérvári fiatalok szívós munkával szorossá tették a meccset.

Nincs sok szerencséjük a Fehérvári Titánoknak az idén. Hat meccsen vannak túl, ebből három egygólos különbséggel végződött, közülük kettő nem az ő javukra dőlt el, a DEAC-tól és a Brassótól hazai pályán szorosan kaptak ki, csak a Hokiklub Budapestet tudták legyőzni, így 3 ponttal az utolsó előtti helyen állnak. Nyáron meghatározó embereik sorát veszítették el, hogy pontosan kik is távoztak, azt előző beharangozónkban szedtük össze, impozáns a névsor. Kiss Dávid vezetőedző ezzel együtt sem vélte elfogadhatónak az 1-8-as újvárosi kudarcot múlt hét végén, ám utána máris feltűnt valamicske fény az alagút végén, hiszen bár a Corona-meccsen egy harmad alatt négygólos hátrányba kerültek, nem akármilyen mentális és fizikai teljesítménnyel sikerült visszajönniük, igaz, ez pontot végül nem ért.

Pénteken ismét megkísérelhetnek borsot törni ugyananak az ellenfélnek az orra alá, ezúttal ők látogatnak Brassóba, ahol nyilván nehezebb dolguk lesz, mint volt odahaza. Az erdélyiek sem találják még a játékukat az Erste Ligában, az első fordulóban ugyan nyertek a Schiller-Vasas ellen, majd a másodikban Csíkszeredában csak büntetőkkel kaptak ki – ez mindenki számára vállalható teljesítmény –, első magyarországi túrájukon azonban megtorpantak, és előbb a Vasas vágott vissza nekik óriási meglepetésre, majd az FTC-Telekom verte őket simán, ezt követte a nagy csatában kivívott fehérvári győzelem. Most odahaza próbállhatják ismét felvenni a ritmust és azt a mentális hozzáállást, ami nélkül a jégkorongban lehetetlen meccseket nyerni. Ha így lesz, megkezdhetik a felzárkózást az élmezőnyhöz.

titbra

Corona Brassó–Fehérvári Titánok 4-1

   

A székesfehérvári fiatalok a remekül védő Gyenes Dávid vezetésével sokáig szoros mérkőzést vívtak a brassóiakkal.

A Brassónál Tőke Zoltán, a Titánoknál Gyenes Dávid védett. A mérkőzés nagyon sokáig a kapusokról szólt, egészen a második harmad végéig hibátlanul védtek mindketten. Ez főleg Gyenes dicsérete, ugyanis a kék-sárgák az első játékrészben 14:2-re nyerték a kapura lövési mutatót. A 37. percben Cody Fowlie vezetéshez juttatta a hazaiakat, aztán a harmadik felvonás elején Bíró Mátyás meglőtte a második hazai gólt. Császár Hunor emberelőnyös találatával szépítettek a Titánok, ám az egyenlítésig nem jutottak el, az 56. percben Molnár Zsombor visszaállította a kétgólos különbséget. Az utolsó másfél percben emberhátrányba kerültek a székesfehérváriak, esélyük sem volt lehozniuk a kapusukat, ráadásul Roberto Gliga meglőtte a 4. hazai gólt.

A Brassó 4-1-re győzött, vasárnap a Gyergyói HK-hoz utazik, míg a Titánok szombaton lépnek jégre Gyergyószentmiklóson.

bratit-190927

fotó: ASC Corona Brassó

Szerencsénk volt a második harmadban

   

Vezetőedzők a Corona Brassó–Fehérvári Titánok mérkőzésről.

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: “Jó meccset játszottunk. A brassói játékosok nagyobbak és jobban képzettek, mint a mieink, ami természetesen óriási előnyt jelent a számukra. De az tetszett, ahogy a csapatom harcolt. Fiatalabb csapatunk van most, mint tavaly, és vannak dolgok, amelyek egyelőre nem mennek jól. De dolgozunk ezeken folyamatosan. Hosszú lesz ez az idény a számunkra, lépésről lépésre kell haladnunk.”

Ondrej Rusnák másodedző, Corona Brassó: “Egyetértek fehérvári kollégámmal. Kemény meccs volt, de jobb, mit a székesfehérvári. Vannak még technikai problémáink, és dolgoznunk kell azon, hogy minél hamarabb kiküszöböljük ezeket. Szerencsénk volt a második harmadban, mi lőttük az első gólt és ettől felszabadultunk. A harmadik harmad a miénk volt, sikerült nyernünk, fontos három pontot szereztünk.”

Kiss-Rusnak_20190927_IMG_2915

fotó: Corona Brassó

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 800 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi.
Tőke: 95,2% (Polc)
K
Gyenes: 91,5% (Szeles)
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Gliga, Rabbit
1
Vas, Horváth M., Campbell, Mihály Á., Péter A.
Boriszenko, Bors, Péter B., Tranca, Bíró G.
2
Erdély, Kiss, Balogh, Császár, Madácsi
Mihály E., Harrison, Molnár Z., Molnár Zs., Plante
3
Imre, McCutcheon, Dézsi, Kovács, Nagy
Bíró O., Szabó Dávid, Bíró M., Vasile, Gajdó T.
4
Halasi, Almási, Vincze, Búzás
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 36:20 BRA Fowlie Rabbit
2-0 41:37 BRA Bíró M. Molnár Zs. Mihály E.
2-1 46:10 FHA PP Császár Kovács
3-1 55:12 BRA Molnár Zs. Harrison Plante
4-1 59:22 BRA PP Gliga Stephenson Fowlie
47 Kapura lövések száma 21
10 Kiállításpercek 8

A Brassó–Titánok összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum