Mégis a Tivoliban lesz a vb-nk a Stozice helyett

 

A jövő tavaszi divízó 1/A csoportos világbajnokság végleges időpontja: április 27.–május 3.

A szlovénok a Tivoliba vinnék a vb-t, írtuk május elején, amikor is Dejan Kontrec, a szlovén szövetség főtitkára bejelentette, hogy az A csoportba jutásról sorozatban másodszor lemaradó déli szomszédunk megpályázza a rendezést. A tisztségviselő akkor úgy fogalmazott: “Ha megkapjuk a rendezést, akkor a világbajnokságot a Tivoli csarnokban tartjuk. Sajnos a Stozice nem alkalmas erre, Jesenicében pedig a korábbi rendezések tapasztalatai szerint alacsony volt a nézőszám.” Ehhez képest nem sokkal később a szlovénok mégis Ljubljana legnagyobb csarnokával, a mintegy 10 ezer férőhelyes Stozicével pályáztak. A lapok akkor arról számoltak be Matjaz Rakovecre, a szövetség elnökére hivatkozva, hogy ahhoz, hogy a Tivoli helyet adhasson a világbajnokságnak, fel kell újítani, viszont erre nem fog sor kerülni jövő év áprilisáig. Ezek után Szlovénia meg is kapta a rendezés jogát, méghozzá első körben április 18–24-ei dátumokkal. Ezek az időpontok rövid időn belül módosultak – április 24–30. lett belőlük –,  majd júliusban már arról kellett írnunk, hogy újabb korrekció van kilátásban, a szlovénok ugyanis április 27. és május 3. között rendeznének. Megjegyeztük azt is, hogy pontot a sztori végére az IIHF szeptember 26–27-ei kongresszusa tesz majd.

Ez a kongresszus jelenleg is zajlik, és a döntés a vb-rivális osztrákok híre szerint megszületett, a világbajnokság 2020. április 27-én (hétfőn) kezdődik és május 3-án (vasárnap) ér véget. Kiderült az is, hogy a helyszín mégsem a Stozice lesz – hanem a Tivoli. Emlékeztetőül: utóbbi helyszínen legutóbb 2010-ben volt világbajnokságunk, és a négyezres csarnok a magyar–szlovén mérkőzésen meglehetősen szűknek bizonyult. A további találkozókon ilyen probléma nem volt.

Az osztrákok közzétették saját mérkőzéseik időpontjait is. A magyar meccsnaptárral kapcsolatban információink szerint még zajlanak az utolsó utáni egyeztetések.

Ellenfeleink a következő válogatottak lesznek a ljubljanai világbajnokságon: Franciaország, Ausztria, Dél-Korea, Szlovénia és Románia.

Hala_Tivoli_Rink-1024x683

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk