Péter Donát és Kánya Tamás is 8 pontos

 

Második 2019/20-as körképünk jegyzett utánpótlás-bajnokságokban játszó légiósainkról.

Megszerezte első győzelmét az Augsburg a német DNL-ben. A bajorországi klub a másik magyar érdekeltségű együttessel, az Eisbären Berlinnel csapott össze kétszer a fővárosban. Mindkét mérkőzés végkimenetelét a magyar légiósok teljesítménye döntötte el. Az első mérkőzésen az augsburgi Péter Donát villogott, emberhátrányos gólt szerzett, kiosztott két gólpasszt is, nyert is 5-2-re az Augsburg. Másnap Kánya Tamás húzta meg a hazaiak szekerét, az első gólnál gólpasszt jegyzett, a második harmad derekán emberelőnyből ért el győztes találatot, 4-2-re győzött a Berlin. Mindkét játékos 8 pontos hat fordulót követően, a vendégeknél Szűcs Ádám nem játszott. A Berlin negyedik, az Augsburg hetedik.

Nemcsak az NAHL-ben, hanem eggyel lentebb, az NCDC ligában is bemutatkozott Seregély Máté, mégpedig a Northern Cyclons színeiben. Az első hétvégén a PAL Junior Islanderst fogadták, egy 3-0-s vereség után másnap hosszabbításban 5-4-re győzni tudtak. A 19 éves hátvéd nem szerzett pontot. A bajnokság másik magyarja, Keresztes Levente és a Twin City Thunder a Rochester Monarchst verte 7-1-es arányban, korosztályos válogatott támadónk gólpasszal segítette csapatát. Hétfőn az Utica otthonában léptek jégre, ugyanők, és hosszabbítást követően 2-1-re diadalmaskodtak. A győztes gólnál Keresztes ismét gólpasszos volt, ezzel 5 mérkőzésen 5 pontos immár. A Twin City harmadik, a Northern Cyclones tizedik a 13 csapatos pontvadászatban.

Négy nap alatt négy mérkőzést játszott a South Shore Kings az amerikai USPHL Premierben. Az első találkozót ugyan hosszabbításban elvesztette a New Hampshire ellen (5-6), azonban utána legyőzte a Connecticut Junior Rangers (4-2), az Utica (6-1), illetve a Connecticut Nighthawks (6-2) együttesét is. Mesterházy Bálint mindegyik mérkőzésen pontot szerzett, 2+4-gyel zárta a hétvégét. Kovács Dávid a vesztes mérkőzésen, illetve az Utica ellen állt a vasak között.

Az említett New Hampshire sem unatkozott a héten, szerdától hétfőig 6 összecsapás várt rájuk. Két-két rendes, illetve hosszabbításos győzelem mellett egy-egy túlórás, valamint rendes játékidős vereség csúszott be. Pákozdi Bálint mindegyik mérkőzésen pontszerző volt, 3+6-tal abszolválta a hétvégét. A New Hampshire a South Shore Kings előtt vezeti az USPHL Premier New England divízióját.

Továbbra is remek formában a GCK Lions, amely idegenben gyűjtött 5 pontot a svájci juniorbajnokságban. Révész Marcellék Lausanne-ban hosszabbítást követően 3-2-re, az Ambri-Piotta vendégeként az utolsó harmadban fordítva szintén 3-2-re győztek. Révész Marcell és Falus Ádám játszottak, előbbit a második mérkőzés utolsó másodpercében véglegessel büntették. A Biel még mindig az első rendes játékidős győzelmét hajtja. A listavezető Bern ellen otthon 3-2-re, a Lugano otthonában üres kapus góllal 4-2-re maradtak alul Ortenszky Tamásék. A Biel hiába van folyamatosan közel a sikerhez, egyelőre a 12 csapatos bajnokság utolsó előtti helyén áll, míg a GCK Lions harmadik.

A szlovák juniorbajnokságban a Dukla Trencín otthon szenvedett 5-2-es vereséget a Kassától, igaz, másnap javítottak és a Poprádot szintén 5-2-re gyűrték le. Sárdi Máté mindkét találkozón asszisztos volt, 6 fordulót követően 8 pontos. A Trencsén harmadik a tabellán.

Megkezdődtek a küzdelmek a svéd juniorbajnokságokban. Az U20 Elit déli régiójában a Halmstad otthon kapott ki 1-0-ra a Tingsrydtől. Jakabfy Csongor a hazaiak első sorában kapott szerepet. A másik magyar érdekeltségű klub, a Boräs hosszabbítás során 3-2-re verte a Vita Hastent. Az első gól Kozma Dávid nevéhez fűződött, aki később gólpasszal is segítette csapatát, oroszlánrészt vállalva a sikerből. A keleti régióban a Wings Arlanda otthon verte 2-1-re a Nackát. A harmadik soros Kemény Patrik nem szerzett pontot.

Az Okanagan három győzelemmel zárta túráját. A Kóczán Jánost és Komáromy Botondot is soraiban tudó osztrák klub az UTE-t 2-0-ra, a Medvescakot 7-0-ra, a Vasast 6-1-re győzte le idegenben. Kóczán a Vasas ellen 1+2-vel zárt, Komáromy nem játszott. Az Okanagan vezeti csoportját.

A finn B-nuorten SM-sarja bajnokságban a KooKoo 4-2-re nyert a Lukko otthonában, majd a TPS-től 5-2-re kikapott. A 16 éves Varga Balázs a második mérkőzésen gólpasszos volt, így 7 találkozó után 3 ponttal áll.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum