A HKB kísérletet tesz a címvédő megállítására

   

Az egypontos erdélyi túráról hazatérő fővárosi kiscsapatnak nem lesz könnyű dolga a lendületben lévő FTC-Telekommal szemben.

Első komolyabb pofonjába szaladt bele a Hokiklub Budapest szombaton, amikor a Csíkszeredai Sportklub otthonában kellett vendégszerepelnie. A második Erste Liga-szezonját nyűvő gárda jóval meggyőzőbben debütált, mint tavaly: a nyitó fordulóban például idegenben legyőzte az UTE-t, és bár a Titánoktól kikapott, a Gyergyó otthonából pontot lopott, ami szép teljesítmény. Ezek után látogattak a Vákár Lajos Műjégpályára a KMH-sok, ahol aztán két vállalható harmad után kiütéses, 7-1-es vereséget szenvedtek. Gröschl Tamás ennek ellenére büszke volt csapatára, amely foghíjas kerettel állt fel a liga egyik legveszedelmesebb támadószekciója ellen, a vezetőedző közlése szerint mindössze négy igazi hátvédet tudtak nevezni. Nagy kérdés, hogy a keret mennyire tudott regenerálódni keddre – esetleges sérültekről vagy más okokból hiányzókról nincsenek információink –, hiszen az egyetlen keddi ligameccsen a listavezető érkezik a Tüskecsarnokba.

A címvédő FTC-Telekom kimondottan jó szériát fut, legutóbbi három meccsét 15-2-es összesített gólaránnyal abszolválta a Schiller-Vasas, a Fehérvári Titánok és a Corona Brassó ellen. Ennek köszönhetően 2 pont előnnyel vezetik a tabellát a DAB, 4-gyel a Sportklub előtt, igaz, az újvárosiak 1 meccsel kevesebbet játszottak, és még 100 százalékosak. A nagy menetelésben akadnak kisebb hullámvölgyek, a Brassó ellen 4-1-re megnyert meccset például gyengén kezdte a csapat, Fodor Szabolcs vezetőedző a szezon egyik legrosszabb periódusának titulálta a vasárnapi első 20 percet. Ha a konzisztencián nem sikerül javítani, az teremthet némi esélyt az eddig – egy játékrész kivételével – fegyelmezetten védekező HKB számára. Ezt leszámítva persze a bajnok a meccs első számú esélyese, négy jó sorral eddig fokozatosan felőrölték minden ellenfelüket, úgy, hogy a kanadai táblázat első négy helye közül hármat zöld-fehér jégkorongozók foglalnak el.

hkbftc

Hokiklub Budapest–FTC-Telekom 1-9

   

A címvédő zöld-fehérek magabiztos győzelmet arattak a Tüskecsarnokban.

Pápa Márton a szezonbeli első mérkőzésére készült a Hokiklub Budapestnél. A hazai csapatnál Kiss Bence, míg a vendégeknél Nagy Kristóf kapott lehetőséget a kapuban, így mindkét együttesnél fordított alapállású hálóőr kezdett. A zöld-fehérek a 9. percben megszerezték a vezetést: Jere Pulli lövését hiába védte Kiss, Brett Switzer ismétlésével szemben tehetetlen volt. Ezt követően a címvédő kihasznált egy emberelőnyt, Myles Fitzgerald tuszkolta be a korongot. Alig 1 perccel később szépített a HKB: Nagy Kristóf rosszul mozdult ki a kapujából, Szűcs István Gábor passzából Adam Rossignolnak már csak az üres kapuba kellett betalálnia. A hazaiak gólszerzője a büntetőpadon töltötte az első harmad utolsó két percét.

A 26. percben egy lendületes ferencvárosi akció végén Pulli visszaállította a kétgólos különbséget. A meccs közepén kimaradt az újabb Fradi-emberelőny. A játékrész végén Switzer addig cselezett, amíg lövőhelyzetbe nem került, onnan pedig megszerezte önmaga 2., csapata 4. találatát. A HKB késve érkezett a záró húsz percre, ezért kisbüntetéssel kezdték azt. Az 5 a 4 elleni lehetőséggel élt az FTC-Telekom, Kulmala passzából Rantanen vert bombagólt. Az 49. percben Switzer passzából Tóth Adrián értékesítette a ziccerét, 52 másodpercre rá pedig Tóth Richárd kotorta be a korongot. A 7. Fradi-gólt követően Gröschl Tamás időt kért, valamint Kiss helyére Gadácsi érkezett a HKB kapujába. A csereként érkezett hálóőr alig több mint két percig bírta kapott gól nélkül: Myles Fitzgerald éles szögből talált be. Az 57. percben Farkas Lőrinc Simon beállította a 9-1-es végeredményt.

hkb-ftc-kmhftc-2018

fotó:

Erste Liga, Tüskecsarnok, 493 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Váczi, Muzsik.
Kiss: 85,4% (Gadácsi: 80,0%)
K
Nagy K.: 95,8% (Arany)
Szécsi P., Lévai, Kedves, Pihlqvist, Sátek
1
Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Tóth Renátó
Reiter, Bán, Szappanos, Pápa, Lőczi
2
Pulli, Jászai, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
Mayer, Petres, Rossignol, Albert, Szűcs
3
Hegyi, Pozsár, Tóth Richárd, Tóth Gergő, Hajós
Izsák, Köllő, Horváth, Németh Á.
4
Sarcia, Németh A., Roczanov, Tóth Gergely, Farkas
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:27 FTC Switzer Pulli Tóth A.
0-2 11:21 FTC PP Fitzgerald Tóth A. Switzer
1-2 12:40 HKB Rossignol Szűcs
1-3 25:57 FTC Pulli Tóth Richárd Switzer
1-4 36:32 FTC Switzer Roczanov Pozsár
1-5 41:26 FTC PP Rantanen Kulmala Nagy G.
1-6 48:58 FTC Tóth A. Switzer Pulli
1-7 49:50 FTC Tóth Richárd Sarcia Hegyi
1-8 52:06 FTC Fitzgerald Tóth A. Switzer
1-9 56:40 FTC Farkas Tóth Richárd Pozsár
24 Kapura lövések száma 58
10 Kiállításpercek 0

Itt is van mind a 9 keddi FTC-Telekom-gól

   

Kiegészítve egy KMH-s találattal. A Hokiklub Budapest–FTC-Telekom mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum