Bravúr után várja a Schiller-Vasas a DEAC-ot

   

Egy újabb győzelemmel a piros-kékek hétfői ellenfelüket utolérve felzárkóznának az Erste Liga középmezőnyéhez.

A szezon eddigi legnagyobb meglepetését szállította a Schiller-Vasas HC a Corona Brassó legyőzésével. Ladányi Balázs tanítványai idei első pontjaikat szerezték pénteken, és ezzel a 8. helyre léptek előre, megelőzve a Fehérvári Titánokat és az UTE-t. Mi tagadás, nem volt könnyű sorsolása a Vasasnak, hiszen erdélyi túrával kellett kezdenie – a Corona és a Sportklub otthonában nagy dolog helytállni –, majd harmadjára az FTC-Telekom érkezett Káposztásmegyerre, így nem csoda, hogy három kör után pont nélkül álltak. E rossz sorozatuknak vetettek tehát véget a Brassó elleni hazai bravúrral.

A DEAC-ról egyelőre nem derült ki, hogy milyen játékerőre számíthatunk tőlük az idén. Hháromszor játszottak, kétszer nyertek (hazai pályán), egyszer veszítettek (idegenben), és eddig csak annyi biztos, hogy az alaposan kicserélődött keretnek időre van szüksége, hogy összecsiszolódjon. Az tény, hogy jó néhány kiváló játékos jégkorongozik Debrecenben, de figyelemre méltó villanásokat, kiemelkedő teljesítményt eddig egyikük sem produkált. Jellemző adat, hogy a házi kanadai táblát négyen vezetik két-két ponttal.

A két csapat rövid közös története ugyanakkor máris bővelkedik izgalmas fejezetekben. Kezdődött azzal, hogy a Schiller-Vasas első Erste Liga-meccsén pontot lopott Debrecenben 2018. szeptember 11-én, majd december elején az első egymás elleni győzelmet is megszerezte. A felek az idei előszezonban is találkoztak, annak is a legvégén: szeptember 9-én Debrecenben 6-5-ös hosszabbításos győzelemnek örülhettek David Musial fiai, de valószínűleg a vendégek sem búslakodtak. “Lényeges, hogy a játékosainknak legyen sikerélményük is” – mondta blogunknak start előtti interjújában Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas vezetőedzője. Egyet ebből már számlálnak Bödökék, így most az a kérdés, hogy mikor jön a folytatás.

A mérkőzést este 6-tól élőben közvetíti az m4sport.hu, az M4 Sport 22:35-től tűzi képernyőre.

vasasdeac

Schiller-Vasas HC–DEAC 3-8

   

Simán nyert Káposztásmegyeren a Debrecen, a hajdúságiak eggyel több gólt lőttek, mint előző három mérkőzésükön összesen.

Ez a meccs nem a védelmekről szólt. A gólzsák már a negyedik percben kinyílt oda-vissza, 3:26-nál a hazaiak részéről Bukor talált be, 3:36-nál Piatak egyenlített, újabb 21 másodperc elteltével Phil Kiss a DEAC-ot juttatta vezetéshez. Mindehhez a 9. percben Daloga hozzátett még egyet, így 1-3-nál kezdődött az első szünet. A második játékrészben egy Sági- és egy újabb Daloga-találattal ellépett a vendégcsapat. Innen még visszajöttek a hazaiak, miután a tavalyi szezon legeredményesebb Vasas-hokisa, Bödök Bence újra megtalálta pontszerző ütőjét, és előbb Schmált szolgálta ki, majd Szlama előre löbbölt korongjába ért bele ügyesen, 3-5. Aki azt várta volna, hogy a harmadik felvonás ezek után a piros-kékek rohamairól fog szólni, tévedett, Novotny emberhátrányban betette a hatodikat, ezután már nem az volt a kérdés, hogy ki nyer, hanem az, hogy mennyire. A végjátékban Piatak és Izacky is eredményes volt, így 3-8 lett a vége. A DEAC ezzel megerősítette 4. helyét, és már csak 1 pont a hátránya a Csíkszeredai Sportklub mögött, míg a Vasas maradt a 8. pozícióban.

vasas_deac_9

fotó: Schiller-Vasas HC

Tavaly ősszel volt ennyire hektikus a játékunk

   

Vezetőedzők a Schiller-Vasas–DEAC mérkőzésről.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: “Jól kezdtünk, de aztán visszaestünk, és olyan hullámvölgyeink voltak, amiket azonnal kihasznált a Debrecen. Sok gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, érthetetlenül állok egy-két gyermeteg hiba előtt, nem tudtunk 60 percen keresztül koncentrálni úgy, ahogy a Brassó ellen. Tavaly ősszel volt ennyire hektikus a játékunk.”

David Musial, DEAC: “Nagyon boldog vagyok, hogy megvan a három pont. A Vasas lőtte az első gólt, de rögtön utána felébredtünk. Azt játszottuk később, amit kell, úgyhogy örülünk, de pénteken nagyon nehéz meccsünk következik.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 150 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Szabó, Árkovics.
Tóth: 84,6% (Sági Máté)
K
Hetényi Z.: 89,7% (Gönczi)
Bukor, Gáspár, Bödök, Schmál, Szlama
1
Filbrandt, Kiss, Izacky, Novotny, Sági Martin
Hetényi P., Kováts, Pápa, Székely-Mádai, Turbucz
2
Léránt, Vokla, Daloga, Hári, Piatak
Farkas, Inglis, Fliszár, Páterka, Szalma
3
Mestyán, Sándor, Berta, Molnár, Kulesov
Surányi, Tornyai, Czakó, Csiki, Mayer
4
Mazzag, Salló
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:26 VAS Bukor Czakó Csiki
1-1 03:36 DEB Piatak Daloga Hári
1-2 03:57 DEB Kiss Sági Martin Novotny
1-3 08:18 DEB Daloga Berta
1-4 26:19 DEB Sági Martin Izacky Sándor
1-5 27:37 DEB PP Daloga Vokla Piatak
2-5 28:26 VAS Schmál Bödök
3-5 33:43 VAS Bödök Szlama
3-6 42:58 DEB SH Novotny
3-7 54:58 DEB Piatak Izacky Novotny
3-8 56:17 DEB PP Izacky Sági Martin Novotny
29 Kapura lövések száma 52
12 Kiállításpercek 6

A Schiller-Vasas–DEAC összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
Partnerünk
Archívum