Formán kívüli csapatok csatája Fehérváron

   

A Fehérvári Titánok nagyon elrontották a szezonstartot, de a Corona Brassó sem lehet büszke az eddigiekre.

Hozzáállásbeli problémákról is beszélt a Dunaújvárosi Acélbikáktól kapott nyolcas után Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője, mondván: amit nem sikerült eddig szép szóval helyretenni, ahhoz most már keményebben kell hozzányúlni. A fehérvári fiatalok kétségkívül várakozások alatt szerepelnek, ami akkor is igaz, ha ennek objektív okai is lehetnek. Öt meccsből négy vereségnél tartanak a Titánok, amelyek közül három súlyos volt: a DAB-tól 7-1-re és 8-1-re, az FTC-Telekomtól 5-0-ra kaptak ki. Hogy a harci tűzzel és az összeszedettséggel milyen gondok vannak, azt nem tudhatjuk – ezzel foglalkozni a szakvezetés feladata –, ám azt látjuk, hogy a csapattól jó néhány kulcsember távozott nyáron: Kiss Patrik extraligás hokis lett – vasárnap megszerezte első gólját –, Láday Tamás hazatalált Csíkszeredába, elment Sándor Flórián, Mazzag Dániel, Reiter Attila és az összes légiós, csapat nélkül maradt Vizi Dániel és Hamvai Szilárd. Ekkora fluktuációt nem könnyű rövid távon kezelni, főként úgy, hogy az új külföldiek közül ketten sérültek – Zion és Mangone –, és a Hydro Fehérvár AV19-ből sem játszik le egyelőre senki.

Hétfőn sem lesz könnyű dolga a kis Volánnak, amikor az a Corona Brassó érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, amely magyarországi túrája első két mérkőzését elveszítette: az elsőt a Schiller-Vasas ellen meglepetésre, a másodikat az FTC-Telekom otthonában papírforma szerint. Ondrej Rusnák másodedző vasárnap este azt mondta, hogy hosszú távon mindenképpen a legjobb négy a csapat célja, de elismerte, hogy ezért még nagyon sokat kell dolgozniuk. Az biztos, hogy a kék-sárgáktól mindenki többet várt a keret valószínű erőssége alapján, és az sem kizárt, hogy ha el akarnak indulni felfelé, akkor alaposan meg kell emberelniük magukat Fehérváron. Különben úgy járhatnak, mint a Gyergyói HK, amely nulla ponttal abszolválta a maga anyországbeli kirándulását. Ebből könnyen kimatekolható: ha a Brassó nyer vagy legalább pontot szerez, az(ok) lesz(nek) az első erdélyi csapat által begyűjtött pont(ok) a 2019/20-as Erste Liga-szezonban.

titbra

Fehérvári Titánok–Corona Brassó 4-5

   

Egy brutális első harmad után 0-4-ről jöttek vissza a Titánok, de egyenlíteni nem tudtak.

Az első percben gyors brassói akció futott a jégen, aminek végén Plante lövését Gyenes védte. A folytatásban is támadásban maradtak az erdélyiek, alig-alig tudtak kijönni a harmadukból a Titánok. A 7. percben mégis majdnem megszerezték a vezetést: Mihály Ákos vitte be a pakkot a harmadba, Campbellhez passzolt, akinek lövése a spárgázó Polcban akadt el, így a korong nem, csak a játékos csúszott a kapuba. Hazai emberelőny következett, de felállniuk sem sikerült a Titánoknak. A 10. percben megszerezte a vezetést a fölényben játszó Brassó: Harrison senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba (0-1). A házigazda gondjait tetézte, hogy gyors egymásutánban Horváth Milán és Campbell is a kiállítás sorsára jutott. A kettős fórt Fowlie révén kihasználták a vendégek (0-2). Majd 11 másodperccel később szimpla előnyből is betaláltak: Tranca korcsolyázott keresztbe a kapu előtt és a hálóba lőtt (0-3). Kiss Dávid vezetőedző azonnal időt kért. Hiába, Stephenson kipattanójából Tranca ismét eredményes volt (0-4). 33 másodperc alatt három gólt lőtt a Brassó, és úgy tűnt, eldöntötte az összecsapást. A 18. percben Madácsi párbajozott Polccal, a kapus nyert, a szépítés elmaradt. A harmadot 20 kapura lövéssel záró brassóiak uralták a meccset, magabiztos előnnyel mehettek a szünetre.

Harcosabb Fehérvár érkezett vissza a folytatásra. Az agilisabb játék a 23. percben emberelőnyt szült, Dézsi került ziccerbe, majd Kovács Alex bombája zúgott el a kapuvas mellett. Bors és Gliga is kiállt két-két percre, gyakorolhatták tovább a fórjátékot a hazaiak. Kovács Alex jól kapirgált a kapu előtt és kettős előnyből szépített (1-4). Lendületben maradtak a Titánok, míg a Brassót kényelmessé tette a négygólos előny, csak a kiállításokat gyűjtötte ekkor Pénzes Július csapata. A harmad derekán Plante is a büntetőpadon találta magát, Madácsi ziccerét Polc Patrik védte. Ahogy visszajött a kiállított, rögtön megiramodott, Gyenes megfogta a szólót. Újabb emberelőnyt hagyott kihasználatlanul a Fehérvár. Öt az ötben már jobban ment, a 36. percben Buzás Arnold becselezte magát a kapu elé, a kipattanót Nagy Ákos vágta a vas alá (2-4). Egy percre rá Balogh Bence elé került a korong, ő is bevette Polc kapuját, nyílttá téve a mérkőzést (3-4). A hazaiak legjobb harmadukat produkálták ebben a szezonban. Temoójukat Madácsi kiállítása fogta vissza, de így is öt brassói büntetés jutott egy fehérvárira. Gyenes bravúrjai gondoskodtak róla, hogy szoros állásról induljon a záró játékrész.

Két ellentétes harmad után óvatosabb hokival indult a harmadik, amiből a vendégek jöttek ki jobban. A 44. percben Fowlie keresztpasszát az üresen érkező Rabbit vágta a kapuba (3-5). Molnár Zoltán és Nagy Ákos találtak egymásra, de a játékvezetők elejét vették a bunyónak. Titánok-emberelőny következett, helyzetekig jutottak Dézsiék, betalálni nem tudtak. Az 51. percben Kovács Alex brusztolt a kapu mögött, visszatett korongját Horváth Milán kapásból a hálóba zúdította (4-5). A hajrát egy-egy emberelőny vezette fel, az eredmény nem változott. Az 59. percben időt kért Pénzes. Az utolsó másodperceket jól menedzselte a Brassó – a kapuslehozatalt sem tette lehetővé a Titánoknak –, így megtartotta egygólos előnyét. A fehérvári fiatalok a rosszul sikerült első harmad után 40 percig partiban voltak a román bajnokkal, és közel jártak a pontszerzéshez. A brassóiak az első húsz perccel és a három megszerzett ponttal lehetnek elégedettek. Illetve azzal, hogy  ezek az első Magyarországról hazavitt erdélyi pontok az idei Erste Liga-idényben.

titbra

fotó: Fehérvári Titánok

A végén szerencsénk volt, hogy nyerni tudtunk

   

Ondrej Rusnák, a Corona Brassó másodedzője és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 171 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kis-király, Soltész.
Gyenes: 87,8% (Szeles)
K
Polc: 85,7% (Tőke)
Vas, Horváth M., Campbell, Mihály Á., Péter A.
1
Armstrong, Harrison, Fowlie, Plante, Rabbit
Erdély, Kiss, Balogh, Császár, Madácsi
2
Boriszenko, Stephenson, Péter B., Tranca, Zsók
Imre, McCutcheon, Dézsi, Kovács, Nagy
3
Mihály E., Bors, Gliga, Molnár Zs., Bíró G.
Halasi, Almási, Vincze, Búzás
4
Bíró O., Szabó Dávid, Bíró M., Molnár Z., Gajdó T.
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Pénzes Július
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:32 BRA Harrison Fowlie Rabbit
0-2 13:01 BRA PP2 Fowlie Armstrong Plante
0-3 13:12 BRA PP Tranca Péter B.
0-4 13:34 BRA Tranca Stephenson Zsók
1-4 26:19 FHA PP2 Kovács Mihály Á. Dézsi
2-4 35:10 FHA Nagy Búzás
3-4 36:49 FHA Balogh Császár Madácsi
3-5 43:02 BRA Rabbit Fowlie Stephenson
4-5 50:37 FHA Horváth M. Kovács Vincze
28 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 16

A Fehérvári Titánok–Corona Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum