A DAB 100 százalékos mérlege a tét Újvárosban

   

Az Acélbikáké az egyetlen csapat, amely még nem hibázott az Erste Ligában. Vasárnap a Titánokkal meccselnek, akiket egyszer már legyőztek.

Alig kezdődött el a szezon, máris negyedik egymás elleni meccsüket játsszák a Dunaújvárosi Acélbikák és a Fehérvári Titánok. Az előszezonban előbb sima újvárosi siker született, másodjára azonban jóval szorosabb lett az eredmény, 5-4-re nyert a DAB. Ezek után élénk érdeklődés övezte, hogy élesben mire képes a két Fejér megyei csapat, hiszen a nyitó fordulóban máris összesorsolták őket: nos, a Titánok a második harmad közepén hiába szorongatták ellenfelüket, a helyzetek kimaradtak, amit góllal büntetett a DAB, majd a harmadik harmadban meglépett és 7-1 arányban nyert. A fehérvári fiatalok azóta sem egészen meggyőzőek. Két nappal később a DEAC otthonában 3-2-re kaptak ki, a hét közepén a Hokiklub Budapest otthonából elhozták mind a három pontot, ám ezt az FTC-Telekom elleni hazai 0-5 követte.

Az Acéklbikák mindezek ellenére sem dőlhetnek hátra, sebességet kell diktálniuk és a hoki fizikai elemeiben is dominálniuk kell. Az előző pocsék szezon után most kiválóan kezdtek az újvárosiak, egyetlen 100%-os csapatként a kétmeccses vasárnapi játéknap előtt a harmadik helyen állnak – egy találkozóval kevesebbet játszva, mint az FTC-Telekom és a Sportklub –, miután a Gyergyót és a DEAC-ot is elkapták. Ponterős játékosok egész sora érkezett nyáron a DAB-hoz, David Mazurek 3+3-nál, Somogyi Balázs 2+4-nél tart, de beválni látszik Garret Hughson kapus is, aki 1,3 gólt kap meccsenként, és 96,6%-kal véd. Ha az Újváros a Titánok ellen tartani tudja a formáját és nyer, akkor megelőzheti a Szeredát az Erste Liga-táblázaton, és hívei a később kezdődő Fradi–Brassón drukkolhatnak a vendégeknek. Az eredmény ottani alakulásától függően ugyanis akár az első helyre is felkapaszkodhat Miroslav Ichnacak együttese a nap végére.

titdab

DAB–Fehérvári Titánok 8-1

   

A dunaújvárosiak Mazurek mesterhármasának is köszönhetően magabiztos győzelemmel őrizték meg 100 százalékos mérlegüket.

A hazaiak kapujában továbbra is Garret Hughson élvezi a bizalmat, míg a vendégeknél Szeles Martin kapott lehetőséget. Az Acélbikák az első harmad közepén megszerezték a vezetést: David Mazurek éles szögből érkező lövését nem védte Szeles. Négy perccel később emberelőnybe kerültek a Titánok, a fór során közel jártak az egyenlítéshez. A nyitó játékrész végén nőtt a DAB előnye, Turcotte megszerezte a saját kipattanóját, amiből kapumegkerülős gólt szerzett. A második felvonás 8. másodpercében emberhátrányba kerültek a hazaiak, amit kivédekeztek. A 29. percben megszületett a harmadik DAB-találat, Azari Zsolt kék vonalas lövésébe Mazurek ért bele. Nem sokkal később kimaradt egy dunaújvárosi fór, amit követően Dansereau is eredményes volt. Az újabb Acélbikák-emberelőny már góllal zárult: Lendák lövését követően Szeles nem tudta, hol a korong, ellenben Hugo Turcotte megtalálta, és belőtte az ötödik gólt. A 39. percben egy 5 a 4 elleni helyzetben szépítettek a Titánok, Colin Campbell igazította és lőtte el pontosan a korongot. Mégsem a vendégeké volt a harmad utolsó gólja, 41 másodpercre rá Somogyi Balázs volt eredményes közelről. A 47. percben Kovács Bronson kiugratta Azarit, aki sikerrel zárta szólóját. Nem sokra rá egy kimaradt emberelőny után Mazurek bekotort egy kipattanót, így mesterhármasig jutott.

Több gól nem született, a Dunaújvárosi Acélbikák 8-1-re győztek. A DAB pénteken a Schiller-Vasas HC-t fogadja, míg a Fehérvári Titánoknak nincs sok idejük pihenni, hétfőn hazai jégen játszanak a Brassó ellen.

dabtit-201909

fotó: DAB

Nehéz jelzőket találni egy ilyen mérkőzés után

   

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok és Miroslav Ihnacak, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Kocsány, Korbuly.
Hughson: 97,1% (Pinczés B.)
K
Szeles: 80,0% (Kornakker)
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
1
Vas, Horváth M., Campbell, Mihály, Péter
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Erdély, Kiss, Balogh, Császár, Madácsi
Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Németh
3
Imre, McCutcheon, Dézsi, Kovács A., Nagy
Ráduly, Wéninger, Gebei, Pinczés O., Gulácsi
4
Halasi, Almási, Vincze, Búzás
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:47 DAB Mazurek Dansereau Baker
2-0 18:49 DAB Turcotte Dansereau Hughson
3-0 28:52 DAB Mazurek Azari Kovács B.
4-0 34:11 DAB Dansereau Azari Mazurek
5-0 35:25 DAB PP Turcotte Somogyi B. Silló
5-1 38:47 FHA PP Campbell Péter
6-1 39:28 DAB Somogyi B. Silló Turcotte
7-1 46:31 DAB Azari Kovács B.
8-1 49:12 DAB Mazurek Azari Vuorijarvi
40 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 12

Így ütötték ki az Acélbikák a Titánokat

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum