Máris visszavághatna a Vasas a Brassónak

   

Egy hete már összecsapott a két csapat, akkor 4-1-re nyert Brassóban a Corona. Most fordított pályaválasztás mellett játszanak.

Nincs könnyű sorsolása a Schiller-Vasas HC-nak, kemény erdéyi túrával kezdtek Brassóban és Csíkszeredában, majd a címvédővel mérkőztek, és most ismét a Brassó van az étlapon. Ez azt jelenti, hogy első négy mérkőzésüket a tavalyi alapszakasz első három helyezettjével vívják. Így nem is meglepő, hogy egyelőre nem szereztek pontot – rajtuk kívül a Gyergyói HK is nullán ragadt –, ilyen ellenfelekkel szemben egyetlen hosszabbítás is bravúr lett volna. Erdélyben ehhez képest még rá is ijesztettek vendéglátóikra, Brassóban és Szeredában is vezettek, ám végül mindkét helyszínen győzött a több rutin és a nagyobb tudás. Ladányi Balázs vezetőedző mérsékelten ugyan, de elégedett volt kint, a kudarc ellenére hangsúlyozta, hogy látott pozitív dolgokat. Ugyanez a Fradi ellen nem jött össze, az 1-6-os vereség nagyobb különbséget jelentett, Ladányi szerint túlságosan is tisztelték az ellenfelet, amit a Brassó ellen nem engedhetnek meg maguknak.

A Corona erdélyi rangadóval folytatta a szezont a piros-kékek legyőzése után, amely csak szétlövésben dőlt el, 4-3-ra nyert a Sportklub, egyelőre itt tartanak az Erste Ligában. Ezzel párhuzamosan zajlanak a román bajnokság küzdelmei is, ahol máris visszavágtak legnagyobb riválisuknak, a Sportklubnak, rendes játékidőben nyertek 2-1-re idegenben kedden, majd utána elindulhattak első magyarországi túrájukra. Itt nehezebb feladatuk is lesz, mint a péntek esti, hiszen vasárnap Perterzsébeten meccselnek, de ha már most arra a megméretésre készülnének, akkor óriási hibát követnének el. Julius Pénzes vezetőedző személye ugyanakkor az eddigiek alapján garanciát jelent arra, hogy ilyesmi ne történhessen velük.

vasbra

fotó: Daniel Maximilian Milata

Schiller-Vasas HC–ASC Corona Brassó 4-3

   

Hatalmas meglepetésre a Schiller-Vasas legyőzte a Brassót, aminek köszönhetően megszerezte idei első pontjait.

A Schiller-Vasas HC – melynek soraiban első felnőtt mérkőzését játszotta Mayer Zsolt – alaposan meglepte esélyesebb ellenfelét, ugyanis a 3. percben már meg is szerezte a vezetést. Szalma kerülte meg a vendégkaput, centerezését Fliszár először a Tőkébe lőtte, de a kipattanót másodjára már bekotorta a gólvonal mögé (1-0). Gyorsan jött a válasz: bő 3 perc múlva Fowlie a saját harmadából indulva jutott el a Vasas ketrecéig, majd fonákkal a hosszú sarokba emelt (1-1). A Brassó átvette a játék irányítását, több helyzetük volt, de a Vasas fiataljai masszívan védekeztek, és az ellentámadásaikban is volt veszély. Nem sokkal a harmad vége előtt egy gyors brassói kontra végén Rabbit ugyan a kapuba emelte a korongot, a játékvezetők azonban hosszas videózás után nem adták meg a találatot.

A második játékrészben még bátrabb játékkal rukkolt ki a Vasas, így a meccs is kiegyenlítettebb lett. Ennek meg is lett az eredménye, a mérkőzés felénél ugyanis visszavették a vezetést. Emberelőnyben Hetényi a kék vonal közeléből nagyon kilőtte a felső sarkot (2-1). A lendület vitte tovább a piros-kékeket, és négy perc múlva megduplázták az előnyüket, amikor Kováts szintén a kékről a rövid sarokba bombázott (3-1). Gyorsan szépíthettek volna a vendégek, hiszen egy perc múlva büntetőhöz jutottak, de Bíró Gergő rávezetését Tóth megfogta. És a brassói hideg zuhanynak még nem volt vége, hiszen újabb egy perc elteltével Fliszár egy kipattanó korongot vágott egyből a hosszú sarokba (4-1). Julius Pénzes azonnal időt kért, és kapust cserélt, Tőkét Polc váltotta. Már csak fél perc volt hátra a harmadból, amikor szépített a Brassó: Rabbit centerezését Plante passzolta egy méterről a kapuba (4-2).

A harmadik húsz perc elején emberelőnyből faragott tovább hátrányából a Brassó. Tranca jól vette észre a kapuvasnál ólálkodó Pétert, aki a kapott korongot egyből a hálóba terelte (4-3). Ezt követően a Brassó egyre jobban a gázra lépett, és a harmad második felében már komoly nyomás alá helyezték a Vasast, ám a fiatalok remekül helytálltak. Másfél perccel a vége előtt a vendégek levitték a kapusukat, ám nem tudtak kiegyenlíteni. A hatalmasat küzdő piros-kék fiatalok így megérdemelten győzték le a Brassót.

Vasas_Brasso_5

fotó: Schiller-Vasas HC

Borzasztó volt ez a meccs, nem álltunk rá készen

   

A hatalmas meglepetést hozó Schiller-Vasas HC–Corona Brassó találkozó után a másodedzők nyilatkoztak.

Revák Zoltán, Schiller-Vasas HC: “Természetesen nagyon örülök a győzelemnek. Tökösen és jó mentalitással álltunk bele a mérkőzésbe, talán ez hiányzott eddig ahhoz, hogy megszorongassuk az ellenfeleinket. Fontos az is, hogy legyenek a csapatban olyanok, akik a hullámvölgyeken átlendítik a társaságot. Szerencsére most több ilyen egyéni teljesítmény is akadt nálunk.”

Ondrej Rusnak, Corona Brassó: “Borzasztó volt ez a meccs, nem álltunk rá készen, fejben egyáltalán nem voltunk itt. Mindig nehéz egy 4-1-es siker után az ellenféllel szemben újra a nulláról indulni, mi most elkövettük azt a hibát, hogy nem vettük elég komolyan a mérkőzést. Gratulálok a Vasasnak, keményen játszottak, megérdemelten nyertek.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 150 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Balla, Kövesi.
Tóth: 92,3% (Sági)
K
Tőke: 78,9% (Polc: 100%)
Bukor, Gáspár, Bödök, Schmál, Szlama
1
Armstrong, Harrison, Fowlie, Plante, Rabbit
Hetényi, Kováts, Pápa, Székely-Mádai, Turbucz
2
Boriszenko, Stephenson, Péter, Tranca, Zsók
Farkas, Inglis, Fliszár, Páterka, Szalma
3
Mihály, Bors, Gliga, Molnár Zs., Bíró G.
Surányi, Tornyai, Czakó, Csiki, Mayer
4
Bíró O., Szabó, Bíró M., Molnár Z., Gajdó B.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Pénzes Július
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:06 VAS Fliszár Szalma Páterka
1-1 05:40 BRA Fowlie
2-1 29:09 VAS PP Hetényi Szlama Turbucz
3-1 33:21 VAS Kováts Mayer Csiki
4-1 35:46 VAS Fliszár Szalma
4-2 39:29 BRA Rabbit Harrison Bors
4-3 43:28 BRA PP Péter Tranca Boriszenko
26 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 16

Kék vonalas és tuszkolós gólokkal nyert a Vasas

 

A Schiller-Vasas HC–Corona Brassó mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum