Dobogósként utaznak az elsőhöz a Jegesmedvék

   

A forduló rangadóját játssza a HK Nitra otthonában a miskolci Extraliga-csapat.

Különös helyzet állt elő három kör után a szlovák bajnokság táblázatán. Azt ugyanis nem kevesebb, mint 7 (!) csapat vezeti 6-6 ponttal. Közülük 6 ráadásul 3-3 mérkőzésen túl van, ilyenformán egyedül a címvédő Besztercebánya 100 százalékos, amely 2 találkozót követően tartózkodik a 2. helyen. Gólkülönbsége révén a HK Nitra a listavezető, míg a DVTK Jegesmedvék a harmadik pozíciót foglalják el. A sűrűségből kikövetkeztethető: a két gárda közül péntek estére csak az egyik marad a közvetlen élmezőnyben.

Hogy ez melyikük lesz, azt nehéz lenne kikövetkeztetni az eddigiek alapján. A Nyitra nagy meccsel kezdett a MAC ellen, két harmad után még a kiválóan jégkorongozó újbudaiak vezettek, ám az utolsó játékrészben fordítani tudtak a hazaiak. Ezt egy szoros vereség követte az újonc Nagymihály otthonában, majd harmadjára kiütötték a Liptószentmiklóst. A Jegesmedvék ellenfelei közül kettő ugyanaz volt, de fordított eredmények születtek. A MAC-tól kikapott Marcel Rodman csapata, ám a Duklát simán legyőzte. Emellett nyertek Vandane-ék a nyitányon is a Zólyom ellen. Ha már a góllövőlistát 5 találattal vezető miskolci bekk nevét megemlítettük, érdemes azt is hozzáfűzni, hogy Vas János csapatkapitány 3 meccs után 1+7 ponttal első az összesített kanadai táblán. A nyitraiak legjobbja 2+2-vel az a Kale Kerbashian, aki tavaly is közel járt a pont/meccshez.

A fentiek alapján összességében annyit mondhatunk, hogy nem lesznek esélytelenek a piros-fehérek idegenben sem. Marcel Rodman vezetőedző így várja a találkozót: “Egy olyan csapattal fogunk játszani, amelynek az otthonából senkinek sem lesz könnyű pontokat elhozni. Az előző meccsünkön mutatott játékot kell folytatnunk némi finomhangolással. Ha igy teszünk, akkor minden esélyünk meglesz a győzelemre. Felkészülten fogunk pályára lépni, az első perctől kezdve a három pontért fogunk küzdeni. Legutóbb azt mondtam, hogy jól reagáltunk egy vesztes meccsre, míg most arra van szükség, hogy a győztes összecsapás utáni momentumot tovább vigyük.”

misnit

HK Nitra–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

Hiába vezetett két góllal, büntetőkkel kikapott a miskolci Extraliga-csapat Nyitrán.

Kitűnően kezdték a mérkőzést a Jegesmedvék, hiszen 38 másodperc elteltével Beach kilőtte a hosszú sarkot (1-0). Az 5. percben nehéz helyzetbe kerültek a vendégek, hiszen Magosi 2+2 percet kapott, de végül mégis jól jöttek ki a helyzetből. A 8. percben ugyanis Miskolczi és Galanisz ugrott ki, és a kontra végén az utóbbi nem hibázott (0-2). A harmad további részében a Nyitra támadott és lőtt többet, a lövési arány 15-6 volt a javukra, és bár helyzetek voltak mindkét oldalon, újabb gól azonban már nem. A lefújás előtt nem sokkal Vas és Kerbashian kapott össze, ki is ültek a büntetőpadra. A második harmad áthúzódó miskolci előnnyel kezdődött, majd volt 18 másodpercnyi kettős fór is, egyikből sem lett gól. A Nyitra nagyon felpörgött, egyértelműen dominált, és a 33. percben faragott is a hátrányából. Hazai emberelőnyben a kapu mögül középre passzolt korongot Kollár bombázta a bal felső sarokba (2-1). A miskolciak kétszer is emberhátrányba kerültek, de ezeket kivédekezték, így az eredmény nem változott.

A harmadik játékrészben nagy energiákat mozgatott meg a Nyitra az egyenlítés érdekében. A miskolciak azonban jól védekeztek, ám végül a hazaiak az 56. percben egy gyors támadás végén Lusnák révén egalizálták az állást (2-2). A rendes játékidőben már nem esett gól, így jöhetett a hosszabbítás, amelyet a miskolciak emberelőnyben kezdhettek, ám nem tudtak ezzel élni, sőt utána mindkét csapat kihagyott egy-egy fórt. Az eredmény nem változott, így a pluszpont sorsáról a büntetők döntöttek. Ebben a hazaiak voltak jobbak, hármat is belőttek, míg a miskolciak csak egyet, így a Nyitra nyerte meg a találkozót, a győztes gólt pedig Kerbashian neve mellé írták be a jegyzőkönyvbe (3-2).

nitmis-19-01

Mindkét csapat megérdemli a pontokat

 

Marcel Rodman vezetőedző a DVTK Jegesmedvék hivatalos honlapján értékelte a csapat nyitrai pontszerzését.

“Jól kezdtük a játékot, az első harmad a miénk volt, be is találtunk kétszer. A második harmad nem sikerült olyan jól, nem találtuk a játékunkat. A harmadik harmadot jól kezdtük, de engedtük ránk jönni az ellenfelet, amiből meg is született a hazai egyenlítés. Onnantól övék volt a momentum, és nekünk nem sikerült megfordítani a meccset. Végső soron mindkét csapat megérdemli a pontokat, de győznünk kellett volna.”

Extraliga, 2019. szept. 20., péntek.
Hanuljak: 92,0% (Simboch)
K
Adorján: 93,6% (Rajna)
Mezei, Rais, Lusnák, Kollár, Rác
1
Ross, Dudas, Rodman, Tousignant, Beach
Nemec, Olsen, Scheidl, Kerbashian, Gabrielle
2
Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Magosi
Sloboda, Versteeg, Simun, Fetkovic, Fominih
3
Kiss D., Láda, Miskolczi, Galanisz, Harrison
Pupak, Hrusík, Csányi, Caladi, Minarik
4
Vojtkó, Farkas, Ritó, Részegh, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:38 MIS Beach Ross
0-2 07:58 MIS SH Galanisz Miskolczi
1-2 32:15 NIT PP Kollár Rais Mezei
2-2 55:18 NIT Lusnák Rác Kollár
3-2 65:00 NIT GWS Kerbashian
47 Kapura lövések száma 25
14 Kiállításpercek 18
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum