A két utolsó rangadózik Gyergyószentmiklóson

   

Hiába furcsa ezt kimondani, de a pénteki Erste Liga-játéknap után a GYHK és az UTE áll a táblázat 9. és 10. helyén.

Nem kezdődött könnyen a magyar bázisú nemzetközi bajnokság 2019/20-as szezonja a Gyergyói HK számára, hiszen rögtön a címvédő otthonában debütáltak, majd az alaposan megerősödött Dunaújváros otthonába látogattak, végül Debrecenben fejezték be első magyarországi túrájukat. Ezeken a meccseken nem termett pont az erdélyi csapat számára – noha nem tűntek gyengének vendéglátóikhoz képest –, ám a szurkolók okkal bizakodhattak abban, hogy első hazai találkozójukon megtörhet a szerencsétlen sorozat. A várakozások felemásan teljesültek, mert bár a győzelmet megszerezték, így is pontot veszítettek az újoncszezonjában még instabil Hokiklub Budapest ellen.

Így egyelőre meglepő módon az utolsó helyre szorultak, viszont szombaton komolyabbnak gondolt ellenfél érkezik hozzájuk, történetesen a táblázat utolsó előtti pozíciójából: az UTE. A lila-fehérek kerete meggyőző ugyan, ám ők is felemásan indultak. Egyrészt hazai pályán kikaptak a Gyergyó orra alá is borsot törő Hokiklubtól, viszont az FTC-Telekommal és a Csíkszeredai Sportklubbal szemben kiváló mérkőzéseken helytálltak, csakhogy alulmaradtak túlórában, így nekik is be kellett érniük eddig 2 ponttal.

Különleges rangadóra van tehát kilátás Gyergyószentmiklóson, ahol mindkét csapat számára életbevágó a győzelem. A felek rövid közös múltjának sajátossága, hogy tavaly az Újpestnek egyik vendégjátéka alkamából sem volt esélye pontot szerezni, másodjára még csak gólt sem, ez talán külön is motiválhatja Sikorcinékat. A lilák nehézségei közé tartozik ugyanakkor, hogy a két meccsre eltiltott Devin DiDiomete értelemszerűen nem utazott el az erdélyi túrára.

Gyergyói HK–UTE 5-3

   

A gyergyószentmiklósiak kétgólos hátrányból fordítottak a 2 ponttal álló csapatok mérkőzésén, így a lila-fehérek csúsztak vissza az utolsó helyre.

A Gyergyói HK-nál szezonbeli első mérkőzésére készült Igor Bobcek, míg az UTE a pénteki mérkőzéshez képest eggyel kevesebb játékossal lépett jégre, Cody Carlson kikerült az összeállításból. A meccs elején kétszer is emberelőnybe került a hazai együttes, az első lehetőséggel nem éltek, ám a másodikat Góga Attila gólra váltotta. A 25. percben szintén 5 a 4 elleni helyzetben volt eredményes az UTE: Nemes Benjámin 11 másodperc után zárta le a Sára Tibor kiállítása nyomán kapott fórt. Három percre rá megint kiült Sára, ezt az előnyt Vincze Péter használta ki, így fordítottak az újpestiek. A vendégek előnye gyorsan kétgólosra nőtt, 22 másodperccel később Varga Arnold 3-1-re módosította az állást. A záró felvonás elején Godó Dániel 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért, a kétperces fórt Jereme Tendler révén használták ki a gyergyóiak. Alig telt el egy perc, amikor Ferenc Csibi Róbert egyenlített, ezt követően Szilassy Zoltán időt kért. Az edzői húzás csak ideiglenesen jött be, ugyanis az 57. percben egy kivédekezett emberhátrány után Góga Attila megfordította az állást. A végjátékban az UTE megpróbálkozott a kapuslehozatallal, mindez arra volt elég, hogy a Gyergyói HK beállítsa az 5-3-as végeredményt.

A gyergyóiak a sikerükkel előreléptek az 5. helyig, míg az újpestiek visszacsúsztak az utolsó helyre.

UTE-GYE_20180924-_TSH9441-900

fotó: TSH Photó

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 750 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre.
Ruczuj: 92,1% (Szakács)
K
Duschek: 89,5% (Márkus)
Góga, Lescovs, Csergő, Zagidullin, Pesztunov
1
Varga, Fekete, Brown, Odnoga, Pance
Ferencz Csibi, Raszulov, Antal, Sára, Tendler
2
Henderson, Pokornyi, Benk, Csamango, Sikorcin
Bobcek, Nagy Cs., Benedek, Constantin, Péter
3
Rusk, Kovács A., Kovács S., Nemes, Vincze
Creanga, Kozma, Elekes Darabont, Todor, Vorobjov
4
Godó, Horváth, Daadou
Strömberg Leif, Hamell Christopher
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:52 GYE PP Góga Pesztunov Csergő
1-1 24:18 UTE PP Nemes Varga Vincze
1-2 27:30 UTE PP Vincze Sikorcin Csamango
1-3 27:52 UTE Odnoga Varga
2-3 43:58 GYE PP Tendler Pesztunov Raszulov
3-3 45:09 GYE Ferencz Csibi Pesztunov
4-3 56:43 GYE Góga Zagidullin Lescovs
5-3 59:55 GYE EN Tendler
39 Kapura lövések száma 38
14 Kiállításpercek 24

4-0-ra nyerte a harmadik harmadot a Gyergyó

   

A GYHK–UTE mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk