Két veretlen csapat csap össze Dunaújvárosban

   

David Musial vezetőedző a Debrecen élén ismét egykori csapatához látogat, amely most sokkal erősebbnek tűnik, mint tavaly.

A harmadik fordulóra két 100%-os gárda maradt az Erste Ligában – a listavezető FTC-Telekomnak sincs veresége, ám 1 pontot Újpesten hagyott az örökrangadón –: a DAB és a DEAC. Péntek estére legfeljebb egy ilyen maradhat, mivel éppen egymás ellen játszanak Dunaújvárosban.

Érdekesség, hogy az első két körben mindketten ugyanazokkal az ellenfelekkel küzdöttek és maradtak hibátlanok. A DAB a nyitányon alaposan megszórta a Fehérvári farmcsapatot, idegenben nyertek 7-1-re Somogyiék, míg a DEAC hazai pályán 3-2-re győzött a Titánok ellen. Az Újváros otthon valósággal átrohant a Gyergyón, 9 perc alatt négy gólt ütve döntötték el a meccset már az elején. A Debrecennek a székelyek ellen is keményen kellett küzdenie, és annak a találkozónak is 3-2 lett a vége.

Mindezekből messzemenő következtetéseket levonni persze korai lenne, ám a DEAC nyilván agresszív és nagy sebességű támadójátékra számíthat az elejétől Újvárosban. Ami a vendégek hokiját illeti, nekik talán az lehet a legfontosabb, hogy fegyelmezettek legyenek, hiszen voltak időszakok mind a két mérkőzésükön, amikor szinte halmozták a kiállításokat. David Musial vezetőedző külön ki is emelte, hogy a hátrányok kivédekezése mennyi energiát emészt fel a részükről.

Ha már Musial szóba került, nem lesz ismeretlen számára az újvárosi környezet, hiszen 2017-ben itt debütált vezetőedzőként, de már szeptember közepén érkezett a helyére Jason Morgan. Nyilván azóta is munkál benne a bizonyítási vágy. Tavaly viszonylag könnyebb dolga volt – a két csapat egymás elleni 4 meccse közül 3-at nyertek a debreceniek –, ám most úgy tűnik, hogy egészen más szellemben játssza a jégkorongot a DAB.

dabdeb

Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 4-1

   

Az Acélbikák a remekül védő Garret Hughson vezetésével megőrizték veretlenségüket.

A DAB-nál szezonbeli első mérkőzésére készült Németh Péter. A hazai kapus, Garret Hughson a meccs 78. másodpercében emberelőnyhöz juttatta a DEAC-ot, amikor kilőtte a korongot a plexin túlra. A fórral nem éltek a debreceniek. Az első dunaújvárosi előny meghozta az első gólt: Azari Zsolt alapvonalról visszatett korongját a szemből érkező Nico Vourijarvi lőtte be a kapuvas mellé. A második harmad nem hozott gólt, csak egy páros büntetést. A harmadik húsz perc két gyors DAB-találattal indult. Előbb David Mazurek lövését hiába védte Hetényi, Keegan Dansereau betuszkolta a korongot, aztán 16 másodperccel később a debreceniek nem tudtak felszabadítani, Hugo Turcotte ezt góllal büntette tavalyi csapata ellen. Az 51. percben Mazurek emberelőnyben betört a bal szélen a debreceni harmadba, és éles szögből meglőtte a negyedik hazai találatot. Három perccel később emberhátrányban megszületett a DEAC becsületgólja: Vlagyiszlav Kulesov korongot lopott a hazai hátvédtől, szólóját pedig sikerrel zárta.

A DAB 4-1-re győzött, sikerével továbbra is százszázalékos. Az Acélbikák vasárnap megyei rangadót vívnak hazai jégen a Fehérvári Titánokkal szemben, míg a DEAC hétfőn a Vasas otthonában játszik.

dabdeb-deac

fotó: DAB

Egy veszélyes csapat ellen játszottunk

   

Így látták a vezetőedzők a DAB–DEAC mérkőzést.

Miroslav Ihnacak, DAB: “Egy veszélyes csapat ellen játszottunk, erősen is kezdett a Debrecen, de a kapusunk jól védett, majd egy szép emberelőnyös góllal vezetést szereztünk. A második harmadban nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de a mérkőzés a harmadik harmad elején dőlt el, amikor az első percben két alkalommal is bevettük a debreceni kaput.”

David Musial, DEAC: “Jól kezdtünk, sok lehetőségünk volt, de nem tudtunk élni velük, az első két harmaddal annak ellenére sem volt gond, hogy a DAB 1-0-ra vezetett. A harmadik felvonásban két csere alatt két gólt kaptunk, és itt sajnos vége is volt a meccsnek.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Mizsák, Fényi.
Hughson: 97,7% (Pinczés B.)
K
Hetényi: 91,3% (Gönczi)
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
1
Filbrandt, Kiss, Izacky, Novotny, Sági
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Léránt, Vokla, Daloga, Hári, Piatak
Dósa, Hruby, Subotic, Pinczés O., Németh
3
Mestyán, Sándor, Berta, Molnár, Kulesov
Ráduly, Wéninger, Gebei, Tamás, Gulácsi
4
Mazzag, Salló
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:11 DAB PP Vuorijarvi Azari Mazurek
2-0 40:32 DAB Dansereau Mazurek
3-0 40:48 DAB Turcotte Somogyi B. Baker
4-0 50:29 DAB PP Mazurek Vuorijarvi Azari
4-1 53:53 DEB SH Kulesov
46 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 12

Sokat dolgoztak a gólokért az Acélbikák

 

A DAB–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum