A harmadik helyre léphet előre a Fehérvár

   

Rendkívül sűrű az EBEL-mezőnye, a listavezető sem veretlen, az utolsó sem ponttalan.

Egy győzelem és egy vereség után a 7. helyen áll a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák bázisú bajnokságban, innen megy neki szombat délután hazai jégen esedékes harmadik összecsapásának. Hogy milyen kompetitív pontvadászat is az EBEL, azt jól jelzi, hogy komolyakat lehet emelkedni vagy süllyedni egyetlen jól/rosszul sikerült meccsel. A táblázaton ugyan van még egy 100 százalékos csapat, ám a Villach csak pénteken tudta le második találkozóját, így a második helyet is foglalja el. Az első Salzburg viszont már túl van egy vereségen, ezt a Linz mérte rá ráadásban. Olyan gárda ellenben egy sincs, amely ne szerzett volna pontot, és nyeretlen is csak egy, az Innsbruck, amely azt az 1 egységet, amellyel rendelkezik, éppen a Dornbirntól csente el. Attól a Dornbirntól, amely az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba érkezik.

A magyar EBEL-csapat a biztató előszezon után pocsékul kezdett, beleszaladt egy 0-5-be a bajnok Klagenfurt otthonában. Figyelemre méltó, hogy a Dornbirnnek is van egy pontosan ilyen 0-5-je, ezt ráadásul otthon kapta a Salzburgtól. A Fehérvár ehhez képest komoly erőket mozgósítva – plusz kiemelkedő kapusteljesítménnyel – lenullázta a Linzet a második körben. Ha a DEC-et is hasonló sorsra juttatják Ouzasék, akkor egyenesen a harmadik helyre rakétázhatnak. Teljesíthető küldetés ez – bár a meccsenkénti átlagosan fél gólnál nyilván jóval többre lesz szükség –, tavaly négyből négyszer sikerült az alapszakaszban. Hazai pályán rendre hatvan perc alatt, idegenben pedig túlórázva. Ezt a hagyományt kell tehát folytatni. Méghozzá tévés meccsen, minthogy a Digi Sport élőben közvetít.

avsdec

Hydro Fehérvár AV19–Dornbirn 3-2

   

A magyar EBEL-csapat kétgólos hátrányból felállva hosszabbításra mentette a meccset, amit a túlórában be is húzott, így előrelépett a tabella 4. helyére.

Nem sokat teketóriáztak a dornbirniak, azonnal nekirontottak a Volánnak. Liss előtt adódott a legnagyobb lehetőség, közeli lövését Ouzas védte. Három perc után kiszabadult kapuja előteréből a Fehérvár és átvette a mérkőzés irányítását. Busenius lövésé már jelezte a változást, majd Timmins betett korongjára Harty érkezett remek ütemben, Rinne azonban résen volt. Liss kapott a fejéhez, majd lent maradt a jégen, végül fájdalmas arccal korcsolyázott az öltözőbe, ahol az orvosok azonnal kezelésbe vették. A 7. percben szép összjáték után Tikkanen lövése a vasat is csípte, majd Stipsicz bombázott közelről a kapusba. Fokozta a nyomást a Järvenpää-csapat, nyoma sem volt már a vendég fölénynek. Villámgyors és szemre tetszetős akciókat vezettek Kógerék. A 14. percben Sarauer passzolt a nagy kedvvel játszó Tikkanenhez, akinek bombája Rinnében halt el. Sokszor úgy passzolgattak a hazaiak, mintha emberelőnyben lennének, de egy hiba elég volt és máris az osztrákok vezettek: a 17. percben Trupp lecsapott egy eladott korongra és a hálóba lőtt (0-1). A gól nem szegte kedvét a Hydro Fehérvárnak, a harmad hátralevő része is a hazai támadók és Rinne kapus csatáját hozta. Sille brusztolta ki a pakkot a kapu mögött, Yogan közelről, Harty távolról lőtt, végül a felperdülő korongot Rinne a levegőből kapta le. Hiába lőtt 15-ször kapura a Volán, nyolc ellenében, vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Tamminen helyzetével indult a középső játékrész, majd ismét a hazaiak következtek. Lehtonen próbálkozása a blokkról vágódott le, Harty kőkeményen ütközött, nem lassított a Fehérvár. Lehtonen továbbra is főszereplő maradt, átkígyózott a bekkeken, Rinne ezúttal is megállította. Mindeközben a védekezésre sem ártott odafigyelni, az eladott korongokból villámgyorsan ment át támadásba a Dornbirn, rendszerint lövéssel befejezve a kontrákat. A 24. percben gyors ellenakcióból duplázta meg előnyét az osztrák csapat: Pöschmann, Schwinger, Häussle volt a korong útja, utóbbi lőtt a hálóba (0-2). Nehezítette a Volán helyzetét Kóger kisbüntetése. Akadt bőven meleg pillanat Ouzas kapuja előtt, nagy nehezen sikerült kivédekezni az emberhátrányt. A harmad második felében beszorította ellenfelét a Fehérvár, többször öt az ötben is felálltak Timminsék. A 37. percben Szabó Krisztián kapott remek indítását, egyedül törhetett kapura, de Rinne eszén ő sem tudott túljárni. A hajrában alaposan körbelőtték a vendégkaput Yoganék, de a pontosság hiányzott, sokszor az alapvonal mögüli plexin csattant a korong. A Fehérvár játszotta a szebb hokit, a Dornbirn az eredményesebbet, fel volt adva a lecke az utolsó harmadra.

Ahogy várható volt, jött előre a Volán, védekezett a Dornbirn. A taktikus osztrákok finn kapusának köszönhetően továbbra sem akart megszületni a szépítő gól. A 46. percben Szabó Bence mehetett a büntetőpadra akadályozásért, ez sem törte meg a lendületet, Sarauer korongot szerzett, majd tesztelte Rinnét. A kiállítás leteltekor két osztrák összekorcsolyázott, három az egy ellen törtek kapura a fehérváriak, de túljátszották a helyzetet. A harmad derekán Macierzynski eldönthette volna, Ouzas kifogta a szólót. Az ellentámadásnál Sarauer maradt üresen, egy csellel elküldte Rinnét és a kapuba csúsztatott (1-2). Pokoli hangzavarban bő 9 perc maradt a fordításra. Az 54. percig bírták a vendégek, ekkor Caruso középről, a kék vonalról bombázott védhetetlenül a kapuba (2-2). Az egyenlítés után magához tért a Dornbirn, ismét Ouzasnak volt dolga. Az utolsó két percben többször megnyerhette volna a meccset a Volán: előbb Yogan korcsolyázta körbe az egész harmadot, emelése pontatlan volt, majd több távoli kísérlet zúgott el centiméterekkel a vendégkapu mellett. Újabb gól nem esett, következett a hosszabbítás.

A ráadás alig egy percig tartott, ekkor Kuralt passzolt Yoganhez, aki pontot tett a meccs végére (3-2). A Hydro Fehérvár AV19 kétgólos hátrányból fordítva megérdemelten nyert és két megszerzett pontjának köszönhetően fellépett a tabella negyedik helyére.

avsdec20181117

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

EBEL, 2816 néző. Játékvezetők: Ofner, Piragic, Zgonc, Muzsik.
Ouzas: 93,9% (Gyenes)
K
Rinne: 93,3% (Tschrepitsch)
Stipsicz, Campbell, Kuralt, Yogan, Sille
1
Subban, Magnan-Grenier, Rapuzzi, Tamminen, Hansen
Szabó D., Harty, Lehtonen, Timmins, Kóger
2
Gartner, Vainonen, Liss, Trupp, Romig
Tikkanen, Caruso, Szita, Sarauer, Erdély
3
Egger, Kauppila, Macierzynski, Haussle, Pöschmann
Busenius, Szabó K., Reisz, Szabó B.
4
Antonitsch, Fröwis, Schwinger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:44 DEC Trupp
0-2 23:06 DEC Haussle Schwinger Egger
1-2 50:39 FHA Sarauer Kóger Campbell
2-2 53:39 FHA Caruso Sille Yogan
3-2 61:05 FHA Yogan Kuralt Stipsicz
45 Kapura lövések száma 33
4 Kiállításpercek 0

Így győzte le a Fehérvár túlórában a Dornbirnt

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum