Első pontjaiért harcolhat a Schiller-Vasas

   

A piros-kékeknek harmadjára sem lesz könnyű dolguk, hiszen első hazai meccsükön a címvédő FTC-Telekomot fogadják.

Nem a legkönnyebb sorsolással kezdte második Erste Liga-szezonját Ladányi Balázs csapata. Bödök Bencéék erdélyi túrával startoltak, ez két meccset jelentett számukra az egyaránt bivalyerős Corona Brassó és Csíkszeredai Sportklub otthonában. Ehhez képest szépen helytálltak, ők lőtték az idény legelső gólját, majd a csíkiak ellen is vezettek, és végül mindkétszer csupán háromgólos vereséget szenvedtek. Ez a tavalyi őszhöz képest máris komoly fejlődést sugall. Ezen a ponton érdemes megemlíteni azt is, hogy Schmál Kristóf a maga 1+2-jével pillanatnyilag ott van a bajnokság kanadai táblázatának felsőbb régióiban. Ugyanakkor ha kemény volt a start, nem lesz könnyebb a folytatás sem, hazai jégen a Fradi ellen kell bemutatkozniuk. Fodor Szabolcs együttese címvédőhöz méltóan indította az évet, melynek jegyében előbb a Gyergyói HK-t győzte le, majd hatalmas csatában legyűrte az ősi rivális UTE-t is. A két találkozón különösen Nagy Gergő volt elemében, aki 4 gólja és 1 asszisztja révén kiérdemelte a hét játékosa elismerést is.

Az előző szezonban 4-ből 4 alkalommal az FTC-Telekom nyert a két gárda összecsapásán, ám említésre méltó, hogy rendre szoros eredmények születtek, kétgólosnál nagyobb soha nem volt a különbség. Sőt: a január 17-ei utolsó találkozón pontot loptak bajnokaspiráns  ellenfelüktől a piros-kékek Káposztásmegyeren.

A Schiller-Vasas HC játékosai közül egyébként többen megfordultak a Fradiban is korábban – mint Bödök vagy Inglis Ákos –, míg Rafaj Attila hosszú éveken át jégkorongozott zöld-fehérben. Az ő szereplése sajnos kérdéses a mérkőzésen, Csíkszeredában ugyanis agyrázkódást szenvedett.

vasasftc-2

fotó: Vasas Jégkorong

Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1-6

   

Egyértelmű győzelmet aratott a címvédő Káposztásmegyeren, és ezzel átvette a vezetést az Erste Liga-táblázaton.

A mérkőzés hőse Myles Fitzgerald volt, aki mesterhármast ért el, valamint adott egy gólpasszt is. Fodor Szabolcs együttesének további találatai közül Switzer kettőt vállalt, Pavuk Attila egyet. A hazaiak szépítő gólját Turbucz Martin jegyezte. A három pont sorsa a második szünetre eldőlt, ekkorra néggyel mentek már a vendégek. Az FTC-Telekomnak 3 meccs után 8 pontja van, ezzel az első helyen áll, míg a Schiller-Vasas egyelőre nullán ragadt. A Fradi legközelebb a Fehérvári Titánoknál vendégeskedik pénteken, a piros-kékek pedig a Brassót fogadják, amellyel a szezon nyitánya alkalmából már találkoztak idegenben.

ftc

Talán túlságosan tiszteltük az ellenfelet

   

Mestermérleg a Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom mérkőzés után.

Ladányi Balázs, vezetőedző, Schiller-Vasas HC: “Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a Fradi dolgát annyira, mint a tavalyi szezonban. A különbség nemcsak a jégen látszódott, hanem az eredményjelzőn is. A jégkorong arról szól, hogy ki mennyi teret ad a másiknak. Mi nagyon sok teret adtunk nekik, amit köszöntek szépen, éltek vele. Ők közel a semmihez adtak nekünk teret. Talán túlságosan tiszteltük az ellenfelet, nem olyan keményen léptünk fel, ahogyan kellene. Bízom abban, hogy ennek a következő meccsen már nyoma sem lesz.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Tudtuk jól a tavalyi mérkőzésekből, hogy egyik bajnokit sem lehet fél vállról venni, így a Vasas ellenit sem. Nagyon lelkiismeretesen készültünk fel erre a mérkőzésre, tisztában voltunk vele, hogy a 100 százalékunkat kell nyújtani. Jól álltunk bele, tudtunk irányítani végig. Hatvan percen át tudtuk játszani a játékunkat, és nagyon örülünk, mert tavaly egyszer sem volt könnyű a Vasas elleni meccs. Szerencsére most jól tudtuk menedzselni a játékot.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 500 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Sindel, Pálkövi.
Tóth K. B.: 90,2% (Sági)
K
Nagy K.: 96,0% (Arany)
Hetényi, Kováts, Székely-Mádai, Turbucz, Pápa
1
Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Pavuk
Bukor, Gáspár, Bödök, Schmál, Szlama
2
Pulli, Jászai, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
Surányi, Tornyai, Csiki, Czakó, Márton
3
Hegyi, Pozsár, Tóth Richárd, Németh, Hajós
Farkas B., Inglis, Fliszár, Páterka, Szalma
4
Roczanov, Tóth Renátó, Tóth Gergely, Tóth Gergő, Farkas L. S.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:03 FTC Fitzgerald Tóth A.
0-2 25:32 FTC Switzer Hajós Rantanen
0-3 31:39 FTC PP Fitzgerald Tóth A. Hegyi
0-4 36:01 FTC PP Pavuk Nagy G. Rantanen
0-5 47:18 FTC Fitzgerald Switzer Tóth A.
1-5 50:01 VAS Turbucz Székely-Mádai Pápa
1-6 56:16 FTC Switzer Fitzgerald Tóth A.
25 Kapura lövések száma 61
10 Kiállításpercek 6

A Schiller-Vasas–FTC-Telekom meccs góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum