Pleszkán József befejezte pályafutását

   

A 26 éves kapus utolsó évében az FTC-Telekom játékosa volt, így Erste Liga-bajnokként hagy fel a profi jégkoronggal.

A szurkolók hiába keresték Pleszkán József nevét az Erste Liga-csapatok 2019/20-as kereteiben, és ez nem volt véletlen. Pedig kilenc felnőttszezonja közül a  legutóbbi sikerült a legjobban a kapus számára, hiszen bajnoki aranyérmet nyert az FTC-Telekom csapatával, és bár kevesebb lehetőséget kapott, mint Arany Gergely, a neki jutott 20 mérkőzésen 92 százalékos hatékonysággal védett. ?Első körben az FTC-Telekommal ültem le tárgyalni, ahol annak ellenére, hogy meg voltak elégedve a munkámmal, nem ajánlottak szerződést a következő szezonra ? árulta el blogunknak a 26 éves hálóőr. ? Ennek két oka volt. Egyrészt üzleti szempontok alapján döntöttek, a költségvetésből kiindulva. Olyan emberben gondolkodtak, aki kevesebbe kerül, és nagyobb lehetőségként éli meg a második számú kapus szerepét. A másik szempont a fiatalítás volt. Nem mondanám magam idősnek a magam 26 évével, sőt kapusszempontból, úgy gondolom, innentől beszélhetünk valakiről úgy, mint kiforrott jégkorongosról, a szakvezetés mégis úgy gondolta, egy nálam fiatalabbnak ad lehetőséget a bizonyításra. A döntést elfogadtam, jó viszonyban maradtunk, így váltak el az útjaink. A mai napig csak kedves emlékekkel gondolok a Fradi családra, és természetesen szorítok a srácoknak. Ezek után beszéltem több klubbal is, de a zöld-fehérekhez hasonlóan ők is megkezdték a fiatalítást, így nem volt számomra megfelelő érdemi ajánlat.?

Úgy tűnik, ez a helyzet tehát a kapus profi pályafutásának végét jelenti azok után, hogy 16 évesen már bemutatkozhatott a magyar bázisú nemzetközi ligában a Starsban, majd védett a Fradi mellett 4 szezont Újpesten, és egyet-egyet Fehérváron, illetve Debrecenben is. ?Mivel nincs csapatom, és reálisan nézve elég kicsi a valószínűsége a mostani piaci helyzet tükrében, hogy lesz megkeresésem, így azt mondhatom: befejeztem a profi hokiskarrieremet. A sport már elválaszthatatlan része az életemnek, jelenleg is edzésben vagyok, nem zárom ki a lehetőséget, hogy a későbbiekben? akár idén, akár jövőre ? megfelelő ajánlat esetén visszaálljak a kapuba. Nem egy példa van rá a múltból, hogy valaki egy év kihagyás után másodvirágzásba kezd. De egyelőre konkrétumok hiányában ez csak gondolat szintjén van jelen a fejemben.?

Pleszkán József így a civil életben igyekszik boldogulni. ?Megmodom őszíntén, kicsit váratlanul ért a dolog, hogy a bajnoki cím után nem tudtam megegyezni egy klubbal sem. Vannak ajánlataim edzőként, de jelenleg más irányban képzelem el a jövőmet, nem a jégkorongban. Mindig is úgy gondoltam, hogy szeretnék más területen is elérni valamit. Néhány éve elkezdtem érdeklődni a fával való munka iránt, a tanulmányaimat is ilyen irányban folytattam. Jelenleg egy restaurátorcégnél dolgozom, templomok és tájházak renoválásával foglalkozom. Nagyon érdekel ez a dolog, így nyugodtan mondhatom, hogy erre a munkára is a hivatásomként tudok tekinteni.?

Ha már így alakult, kíváncsiak voltunk arra is, hogy Pleszkán József mennyire elégedett hokis pályafutásával. ?Hiányérzet mindenképpen van bennem, hiszen mint említettem, egy kapusnak ilyenkor kezdődnek az aranyévei. De próbálom úgy nézni a dolgot, hogy rendkívül szerencsés vagyok, hogy az életem része lehetett a jégkorong. Nagyon sokat adott hozzá az életemhez, remélem, nem nagyképűség, ha ezt mondom, de embert faragott belőlem.”

Hogy ezek után mi a végszó? “Szeretnék néhány embert megemlíteni, akik sokat segítettek a pályámon, és akiknek nagyon hálás vagyok: ők Édesanyám, Édesapám, Váradi Csaba, Szabó István Pál ?Coca?, Kercsó Árpád és Baróti Zsolt.?

pleszkanarany

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum