A fejlődésem érdekében sokat kellene játszanom

 

Kiss Zsombor az előző szezont az NLB-ben töltötte, míg idén a svájci harmadosztályban harcolhat a feljutásért az EHC Basel színeiben.

A még mindig csak 22 éves jégkorongozó pályafutásának “légiós” története egy hét évvel ezelőtti döntéssel kezdődött. ?Tizenöt évesen kerültem Svájcba, ahol jól ment a játék, 2014-ben a Bern csapatával bajnokok lettünk az U17-es elitbajnokságban. Az első felnőtt szezonomra mégis hazajöttem, két évvel ezelőtt Fehérvárra szerződtem. Ott azonban egy vírusos betegség hátráltatott, hiába kaptam lehetőséget az EBEL-ben és az Erste Ligában is. Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam kihozni magamból a maximumot. Érdekes volt megtapasztalni a különbséget a svájci és a magyar, illetve az osztrák hoki között. Svájcban inkább technikás a játék, sok a passz, a kreativitás, kevesebb az ütközés. Itthon és az EBEL-ben az észak-amerikai stílus dominál, ami sokkal fizikálisabb. Örülök, hogy ezt is megismerhettem.?

Az 1 EBEL-gólt és 2+4 Titánok-pontot hozó szezon után visszaszerződött Svájcba, mégpedig az igen erős másodvonalba. ?A HC La Chaux-de-Fonds ajánlott szerződést, és jól is indult az év, egyre több bizalmat kaptam az edzőmtől. Aztán egymás után két-három kisebb sérülést is elszenvedtem, amit miatt megint hosszabb időt kellett kihagynom. A szezon végén végiggondoltam a helyzetemet. Maradhattam volna, de láttam, hogy jó néhány idősebb játékost szerződtettek az eredményesség érdekében, és úgy éreztem, kevés jégidőt kaphatnék. A fejlődésem érdekében sokat kellene játszanom, ezért végül az EHC Basel ajánlatát fogadtam el a svájci harmadosztályból.?

Valószínűleg kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen is a svájci harmadik vonal, vagyis az SRL. ?A 2000-es évek elején elindított svájci hokiprogram beérett, elég csak a felnőtt válogatott sikereire, vagy akár Nico Hischier 1/1-es drafthelyére gondolni. Mivel rengeteg jó fiatal és profi maradt másodosztályú szerződés nélkül, a szövetségnek kezelnie kellett a helyzetet. Az amatőr harmadosztályt két éve egy profi csoportra redukálták, ahol jelentős szponzori támogatások jelentek meg, rendszeresek a tévéközvetítések is. Ebben a ligában meghatározó csapat a Basel, amely nagyon profi klub, biztos háttérrel, sok támogatóval. Az otthonunk egy 6600 férőhelyes csarnok a mindent kielégítő baseli sportkomplexum közepén. A célunk a feljutás, és bízom benne, hogy ebből én is kivehetem a részem.?

Az EHC Basel legutóbb negyeddöntőig jutott a 12 csapatos SRL-ben, miután az alapszakaszban az 5. helyen végzett. Az új idényben eddig egy meccset játszott a gárda, 3-0-ra nyert a Düdingen ellen. Kiss Zsombor részese volt a sikernek, de pontot még nem szerzett.

kisszsombor2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum