Keresztes Levente 3 assziszttal kezdett az NCDC-ben

   

Elkészítettük első 2019/20-as körképünket a jegyzett utánpótlás-bajnokságokban játszó légiósainkról.

Lejátszotta első mérkőzését a USPHL Premierben a South Shore Kings. Kovács Dávid és Mesterházy Bálint csapata egy gyengébb második harmad miatt szenvedett 5-4-es vereséget hazai pályán. A találkozó első gólját Mesterházy ütötte a 10. percben, Kovács cserekapusként nézte végig a találkozót.

Egy másik magyar érdekeltségű USPHL-csapat, a Boston Junior Bruins sem örülhetett győzelemnek. Szekeres Tamásék a Utica Comets vendégeként dupláztak, előbb 6-4-es, majd 7-2-es vereség lett a vége. A Kanadából a USPHL-be szerződött Szekeres az első mérkőzésen volt eredményes. Hármuk mellett a USPHL Premierben érdekelt ? a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is ? a Florida Eelst erősíti Tóth Keve Csongor. Az Eels két sima győzelemmel kezdett, mindkétszer az Atlanta Mad Hatterst múlták felül 6-1-es illetve 6-3-as arányban. Tóth nem szerzett pontot.

Az eggyel magasabb kategóriájú NCDC-ben három idegenbeli mérkőzés várt a Twin City Thunderre. A gárda előbb 4-1-re verte a Boston Banditset, majd 3-2-re a Connecticut Junior Rangerst, végül utóbbi visszavágóján 2-0-ra kikapott. Keresztes Levente az első alkalommal egyszer, másodjára kétszer szolgálta ki társait, így 3 meccs után 3 pontnál jár.

A német DNL csapatai már két játékhéten vannak túl. Az előző évekhez hasonlóan két magyart foglalkoztató Augsburg beragadt a rajtnál, 4 meccs után egyelőre pont nélkül áll. Ennek ellenére Péter Donát futószalagon szállítja a pontokat, 4 mérkőzést követően 2+3-mal áll, igaz, a plusz/mínusz mutatója ?6. Szűcs Ádám csak az első bajnokin jutott szóhoz, pontot nem szerzett. Az Eisbären Berlin jobban kezdett, 2 rendes játékidős győzelem mellett előbb büntetőkkel 3-2- re verte a Landshutot, majd 2-0-ra kikapott ugyanezen ellenfelétől. Kánya Tamás szárnyal, mindhárom győztes találkozón betalált (az elsőn és a harmadikon kétszer is), kiosztott egy gólpasszt, így 4 meccs után 5+1 pontja van. Kánya két éve 6, tavaly 11 pontot ért el összesen. A Berlin a harmadik, az Augsburg a hetedik.

A svájci juniorbajnokságban a GCK Lions remekül kezdett, négy mérkőzés után 3 győzelemmel áll. A hét végén a Davos otthonában 8-4-es vereséget szenvedtek Révész Marcellék, ám a Genéve otthonában 2-1-re győzni tudtak. Révész a Davosban kiosztott gólpasszával már 4 pontos, míg Falus Ádámnak 1 pontja van. A Biel nem indította ilyen jól a szezont, mindössze egy túlórás sikerrel büszkélkedhet. A hétvégén a Gottéron csarnokában 6-4-re, a Klotentől otthon 1-0-ra kaptak ki. A juniorok között először szerepet kapó Ortenszky Tamás nem szerzett pontot. A GCK Lions a második, a Biel a tizenegyedik a svájci U20 Elitben.

Két győzelemmel rajtolt az EBYSL-ben az Okanagan, amely a Steiermark vendégeként 3-2-re, a Villach ellen otthon 4-2-re nyert. Komáromy Botond mindkét mérkőzésen betalált, a Villach ellen ráadásul győztes gólt lőtt, Kóczán János nem szerzett pontot.

Az első fordulóban ugyan vereséget szenvedett a Dukla Trencín a szlovák juniorbajnokságban, ám a következő három találkozóját behúzta. A hétvégi két vendégjáték során gólt sem kaptak, a Skalicát 4-0-ra, a Slovan Bratislavát 3-0-ra verték. A Szakolca ellen gólt szerző és gólpasszt kiosztó Sárdi Máté 4 meccsen 6 pontot ért el, úgy tűnik, gyorsan hozzászokott új korosztályához.

A finn B-Nuorten SM-sarja, a lemagasabb ifjúsági liga küzdelmei már augusztus végén megkezdődtek. A KooKoo a legutóbbi hétvégén az Ilvest látta vendégül, és magabiztos 4-0-s győzelmet aratott. A 16 éves Varga Balázs az első sorban kapott szerepet, pontot ezúttal nem szerzett, de összességében 5 meccs után 2 egységnél tart. A KooKoo a tizedik a tabellán.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum