Listavezető újonc érkezik a Jegesmedvékhez

   

Annak ellenére, hogy a Dukla tavaly még másodvonalbeli volt, nagyon is jól ismerik mai ellenfelüket a miskolciak.

A nagymihályiak régóta a DVTK Jegesmedvék fix edzőpartnerei, mást ne mondjunk, tavaly és idén is két-két felkészülési mérkőzést vívtak egymással, váltakozó sikerrel. Az idén három meccs is összejöhetett volna, hiszen ez a két csapat jutott a poprádi Tátra Kupa fináléjába, csakhogy közbeszólt a brutális ételmérgezés. A két megtartott találkozó közül az elsőt mindenesetre a Michalovce nyerte, a másodikat a Jegesmedvék, utóbbit követően Marcel Rodman azt nyilatkozta, tetszik neki a csapata, nagyon várja az első meccset. Amely kifejezetten sikeresnek bizonyult, hazai pályán legyőzték a piros-fehérek a bivalyerős Zólyomot. A második már kevésbé tetszhetett a miskolci szurkolóknak, lévén, hogy a nagy rivális MAC magabiztosan verte őket. Ezen az összecsapáson a kékek gyorsabbnak, fürgébbnek tűntek, alighanem ez volt a különbség, ebben kell javulnia a Rodman-legénységnek.

A Dukla ezenközben valóságos villámrajtot vett, újonc létére 2 meccsből 6 ponttal, kiváló gólkülönbséggel áll az Extraliga-tabella élén. Elsőre magabiztos 5-1-gyel intézték el a Liptószentmiklóst, másodjára szoros 3-2-vel múlták felül a Nyitrát, ígéretesnek tekinthető a szemszögükből ez a start. Két frissen szerzett légiósuk máris elkezdte ledolgozni a rájuk fordított forrásokat, Christophe Lalancette 2+2-vel, Mike Dalhuise 1+3-mal áll. A teljes képhez hozzátartozik, hogy eddig még csak otthon meccseltek, a népkerti lesz az első vendégjátékuk. Márpedig ha az él- vagy akár csak a középmezőnybe kívánkoznak, akkor idegenben is jó eredményeket kell elérniük. A Jegesmedvék feladata, hogy ezt most megakadályozzák.

A meccset este fél 7-től élőben közvetíti a Digi Sport.

misdum

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce 4-1

   

Vandane mesterhármasával győzött a miskolci Extraliga-csapat az újonc Nagymihály ellen.

A mérkőzést a Jegesmedvék kezdték lendületesebben, az első három komolyabb lövést ők eresztették meg. Sok volt a hiba mindkét oldalon, ugyanakkor a küzdőszellemre nem lehetett panasz. Az 5. percben Vandane a kék vonalról meglőtte a szokásos gólját (1-0). Három perccel később egy korongszerzés után Galanisz a kapuvasat találta telibe. A Nagymihály a harmad derekán kezdett éledezni, ekkor percekre átvették a játék irányítását, és többször is tesztelték Rajnát. Az első kiállításra a 17. percig kellett várni, amelyből ismét Vandane talált be a kék vonalról (2-0). Gyorsan jött a válasz, szintén előnyből: bő két perc múlva egy kipattanót Juusela kotort be közelről (2-1).

A második harmad áthúzódó miskolci előnnyel indult, ám le is pergett gól nélkül. Teljes létszámban nagy küzdelmet láthattak a jégen a szurkolók, a helyzetek aránya nagyjából kiegyenlített volt. A 29. percben Vandane meglőtte harmadik gólját, talán már mondani sem kell, előnyben és a kék vonalról (3-1). A 34. percben 59 másodpercre kettős előnybe kerültek a vendégek, ám a nagy lehetőséggel nem tudtak élni. Ismét nagyon sok kiállítás tördelte a meccset, így a folyamatos játéknak is híján voltunk.

A harmadik játékrész is úgy kezdődött, hogy a hazaiak játszhattak létszámfölényben, eredmény nélkül. Nem sokkal később kimaradt egy újabb miskolci előny, azonos létszámnál pedig maradt a küzdelem, viszonylag kevés helyzettel. A ritka események között említhető meg az 52. percben befújt páros kiállítás, ám a 4 a 4 elleni játék sem tartott ki végig, fél percre 4 a 3 elleni vendégelőnyre változott. Egymás hibáiból éltek a csapatok, közben tovább repkedtek a kiállítások. Az utolsó percben még jött egy miskolci előnyös gól, amikor Dudas passzát az egyedül hagyott Részegh passzolta egy méterről a kapuba (4-1).

A DVTK Jegesmedvék a keddi sikerüket követően 3 forduló után 6 ponttal állnak, pénteken Nyitrán lépnek jégre.

misdum-20190917

fotó: Orosz Tamás

Most jól használtuk ki az emberelőnyöket

   

Mestermérleg a DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce mérkőzés után.

Marcel Rodman: “Jól kezdtük a mérkőzést, hamar megszereztük a vezetést, ami fontos volt a csalódást keltő múltkori eredmény után. Örülök, hogy most jól használtuk ki az emberelőnyöket, a hátrányos védekezésünk pedig megfelelően működött. Volt több jó teljesítmény a csapatban, Rajna is jól védett. Megérdemeltük a győzelmet.

Miroslav Chudy: “A hazai csapat jobb volt, az emberelőnyöket a maguk javára tudták fordítani, míg mi elpuskáztuk ezeket. A játékosok mintha félénken jégkorongoztak volna, de ennek nem tudom az okát.”

Extraliga, 2019. szept. 17., kedd.
Rajna: 97,0%
K
Trencan: 88,0%
Ross, Dudas, Rodman, Tousignant, Beach
1
Dalhuisen, Mesikammen, Juusela, Lalancette, Maslonka
Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Magosi
2
Vorobjov, Ventela, Hvila, Galambos, Hricina
Kiss D., Szirányi, Miskolczi, Galanisz, Harrison
3
Bzdoch, Kolba, Safaralejev, Linet, Gilak
Láda, Farkas, Ritó, Részegh, Kiss P.
4
Zekucia, Borov, Chalupa, Toma, Hamrácek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:43 MIS Vandane Vas
2-0 16:50 MIS PP Vandane Vas Részegh
2-1 19:14 DUM PP Juusela Dalhuisen Lalancette
3-1 28:20 MIS Vandane Vas Részegh
4-1 58:59 MIS EN Részegh Dudas Vas
26 Kapura lövések száma 33
24 Kiállításpercek 26

A Jegesmedvék–Michalovce galériája

   

18 fotót mutatunk a miskolci Extraliga-csapat nagyszerű keddi győzelméről.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum