Veretlen fogad nyeretlent a Tüskecsarnokban

   

A Hokiklub Budapest a Fehérvári Titánok ellen bizonyíthatja be, hogy újpesti sikere nem egyszeri fellángolás volt.

Az első Erste Liga-játékhétvége legnagyobb meglepetését Gröschl Tamás együttesének Megyeri úti győzelme jelentette. A nyár folyamán valamelyest megerősített kerettel felálló HKB hősies küzdelemben múlta felül a sokkal masszívabbnak vélt lila-fehéreket. Nem volt ez teljesen előzmények nélküli produkció, hiszen az újbudaiak már az előszezonban is jelezték a Levice kétszeri legyőzésével, hogy számolni kell velük. Egy meccs ugyanakkor nem bizonyíték és nem is garancia semmire, a jó szereplést a hasonló képességű gárdák ellen kell megalapozni. A Fehérvári Titánok többé-kevésbé ugyanabba a kategóriába tartoznak, mint a Hokiklub, azzal együtt is, hogy az előző szezonban összességében sokkal jobban szerepeltek. (Nemcsak a végelszámolásnál elért eredmény tanúskodik erről, hanem az a tény is, hogy egymás elleni hat mérkőzésük közül ötöt a Titánok nyertek.) De az ő keretük is nagyon fiatal, a légiósaik újak, így nem lehet előre tudni, mire is számíthatunk tőlük.

Eddig két vereségen vannak túl Kiss Dávid tanítványai, amelyek közül az első súlyos volt (kiütéssel nyertek a Raktár utcában a Dunaújvárosi Acélbikák), a második szoros (a debreceni 2-3 nyilván vállalható), így 0 ponttal állnak a tabella utolsó helyén. Helyzetüket nehezíti, hogy hiányozni fog soraikból legagilisabb csatáraik egyike: Mihály Ákost Kozma Ferenc elgázolása miatt 2 mérkőzésre eltiltották. A szezonnyitány fura érdekessége, hogy eddig minden csapat nyerni tudott minden olyan meccset, amelynek elmeszelt hokisa volt aktuálisan: a Papp Szabolcsot (2 meccs), majd Salló Alpárt (2 meccs) is nélkülöző Csíkszeredai Sportklub éppúgy, mint a Hokiklub Budapest (Izsák Róbert, 1 meccs) és a Dunaújvárosi Acélbikák (Németh Péter, 2 meccs). Mihály mellett két légiós sem lesz ott a Tüskecsarnokban, a fehérvári klubhonlap információja szerint Mitch Zion játékára kisebb kézsérülés, Gianni Mangone szereplésére betegség miatt nem számíthatnak. A kiesőket fiatalokkal pótolják, pályára lép Rétfalvi Kristóf és Kóger Balázs, akik először kapnak lehetőséget a felnőttek között.

hkbtit

fotó: Hokiklub Budapest

Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok 1-2

   

A székesfehérváriak a szezonbeli harmadik mérkőzésükön megszerezték az első győzelmüket.

Mindkét csapat az eddig pihentetett kapusát küldte jégre: a hazaiaknál Kiss Bence, míg a vendégeknél Szeles Martin kapott lehetőséget. A Hokiklub Budapestben az első mérkőzéshez képest új játékos volt Izsák Róbert, valamint a MAC-tól kölcsönkapott Tornyai Mátyás, Kedves Richárd és Fejes Nándor – Lőczi Árpád már a második meccsét játszotta kölcsönjátékosként –, míg a Titánoknál Kóger Balázs és Rétfalvi Kristóf játszotta első találkozóját. A nyitó harmad első felében a hazaiak, a második részében a vendégek játszhattak kétszer emberelőnyben, de egyik fél sem élt a lehetőségekkel. Az első húsz percben a Titánok jártak közelebb a vezetés megszerzéséhez, 18:7-re nyerték a kapura lövési mutatót. A második játékrészben góllá érett a székesfehérváriak fölénye, a 35. percben Campbell lőtt a bedobópontról a vas alá. Két perccel később kettőre nőtt a Titánok előnye: Kovács Alex cselezte be magát a támadó harmadba, majd ellőtte a korongot Kiss Bence botos kesztyűje mellett. A harmadik játékrész elején agilis hazai csapat érkezett a jégre, ez eredményre vezetett, Szűcs István Gábor közelről szépített. A folytatásban küzdött az egyenlítésért a HKB, Gröschl Tamás időt kért és lehozta a kapusát az utolsó előtti percben. Hiába, a hazaiak nem tudták kiharcolni a hosszabbítást.

A Titánok 2-1-re nyertek, megszerezték első sikerüket, míg a Hokiklub Budapest az UTE elleni győzelmet követően most elvesztette veretlenségét.

tithkb

fotó: archív

Próbáltunk kaparni az utolsó harmadban

 

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok és Gröschl Tamás, a Hokiklub Budapest vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 576 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Banga, Pálkövi.
Kiss B.: 94,6% (Gadácsi)
K
Szeles: 97,4% (Gyenes)
Szécsi P., Lévai, Szűcs, Pihlqvist, Sátek
1
Imre, McCutcheon, Dézsi, Balogh, Péter
Bán, Fejes, Szappanos, Petres, Horváth B. D.
2
Horváth M., Vas, Campbell, Császár, Madácsi
Reiter, Tornyai, Izsák, Kedves, Németh
3
Erdély, Kiss R., Almási, Búzás, Nagy
Rossignol, Köllő, Albert, Lőczi
4
Kóger, Kovács, Vincze, Rétfalvi
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 34:58 FHA Campbell Vas Császár
0-2 36:54 FHA Kovács Rétfalvi Imre
1-2 42:22 HKB Szűcs Sátek Pihlqvist
39 Kapura lövések száma 37
12 Kiállításpercek 12

A Hokiklub–Titánok mérkőzés összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum