Ugrásszerű javulásra van szüksége az Újpestnek

   

Jó formában érkezik az Erste Liga-címvédő az első UTE–FTC-Telekom csúcsrangadóra.

Azt szokás mondani, hogy a fővárosi derbik mindig kiszámíthatatlanok, akármelyik csapat is legyen rossz passzban, egy Újpest–Fradira mindenki felszívja magát. Ez ügyben most a liláknak van több tennivalójuk, a Szilassy–Baróti edzőpárosnak meg kell találnia a módját, hogy megfelelően motiválják játékosaikat. Egy éve a szezonnyitón újpesti győzelem született, az volt az egyetlen az egész idényben. Ezúttal is korán jön az első párbaj, és a liláknak ugrásszerű javulásra lenne szükségük, ha jó eredményt szeretnének elérni.

Újpesti szempontból talán kicsit túl korán is jön ez a meccs, hiszen a csapat mintha még nem állna teljesen készen a bajnokságra. Legalábbis ezt sugallják az eddigi eredmények. Emlékezetes: az előszezon első három mérkőzésén három nagy zakót szedtek össze, amelyek közül különösen a Stavanger elleni 1-10 volt fájó. Aztán mintha kezdett volna összeállni a játék, ezt mutatták a Nagytapolcsány és a Nowy Targ elleni szoros vereségek és az előszezonzáró MAC-meccs is. Ezek után következett a bajnoki rajt és a Hokiklub Budapest elleni hazai vereség, amely valósággal sokkolta a lila híveket. Nem is annyira az eredmény fájhatott nekik, hanem a mutatott játék. Szilassy Zoltán vezetőedző a mérkőzés utáni értékelésében arról beszélt, hogy csapata rendkívül fegyelmezetlenül játszott, ami érvényes volt egyrészt a sok szabálytalan megmozdulásra és az abból adódó kiállításcunamira, másrészt a taktikai hiányosságokra, amik így együtt lehetőséget adtak a vendégeknek, hogy ziccerek tömkelegéhez jussanak az újpesti kapu előtt. Ráadásul a speciális játékokban is gondok voltak. Az újpesti előnyök nem hoztak gólt, viszont két emberhátrány is végzetesnek bizonyult számukra.

A hétfői ellenfél, a címvédő FTC-Telekom ellen az ilyen dolgok nem fognak beleférni. Az előzetesen gyengébbnek vélt, de utóbb megoldhatatlan feladatot jelentő Hokiklub Budapesthez képest a ferencvárosiak legalább egy polccal feljebb vannak minden poszton. Ráadásul Fodor Szabolcs Erste Liga-címvédő együttese a tavalyi idényhez hasonlóan máris magas fordulatszámon pörög. Az előszezonban ugyan ők is győzelem nélkül maradtak, de kivétel nélkül bivalyerős riválisokkal szemben – és vállalható eredményekkel –, majd a bajnoki rajton a nyáron alaposan megerősödött és az élmezőnybe várható Gyergyói HK-t győzték le biztosan. A 12. percben már megszületett a később győztes gólnak bizonyult találatuk, és bár a Gyergyó keményen küzdött a szépítést követően az egyenlítésért is, de a ferencvárosiak letámadásos taktikája hatékonynak bizonyult, megőrizték kapujukat az újabb kapott találattól, mi több, ők lőttek még egyet. Nincs tehát ok az izgalomra és a változtatásra, Fodor Szabolcs elképzelése ismét működni látszik. Igaz, ennek ellenére sem ülhetnek a babérjaikon a zöldek, a jókora csorbát mindenképpen kiköszörülni vágyó Újpest vár rájuk, az óriási küzdelem tehát garantált.

A mérkőzést 18 órától élőben közvetíti az M4 Sport.

UTE-FTC

fotó: UTE Jégkorong Szakosztály

UTE–FTC-Telekom 5-6

   

Izgalmas és fordulatos mérkőzésen túlórában húzta be az FTC-Telekom az Erste Liga-szezon első fővárosi csúcsrangadóját.

Az idei első Újpest–Fradit nagy lendülettel kezdték a felek, sorjáztak a helyzetek, de mindkét kapus remekül védett. A nagy rohanásból a Fradi jött ki jobban, a 6. percben emberelőnyben Nagy Gergő a bedobópontról kilőtte a rövid felső sarkot (0-1). A lendület vitte tovább a zöld-fehéreket, és 25 másodperc múlva Pavuk egy kipattanót emelt közelről a hálóba (0-2). A 8. percben Kulmala és Brown akadt össze, 2-2 perc lett a jutalmuk, de a 4 a 4 elleni játékot egyik gárda sem tudta a maga javára fordítani. Nagy tempót diktáltak a csapatok, tartósan azonban egyik sem tudott a másik fölé nőni. Helyzetek bőven adódtak, de a kapusok jól állták a sarat, így a dudaszóig nem kellett módosítani az eredményjelző adatait.

A második játékrész áthúzódó vendégelőnnyel indult, gól nem lett belőle. Teljes létszámban az Újpest nagy energiákat mozgósított a felzárkózás érdekében, és erőfeszítésüket a 28. percben koronázta siker, amikor Nemes talált be egy védő szorításában  (2-1). Ezúttal a lilák kapták el a fonalat, és szűk másfél perccel később Sikorcin kék vonalról elengedett lövése kötött ki a hosszú alsó sarokban (2-2). Hullámzó játék, nagy küzdelem alakult ki, mindkét csapatban benne volt a gól, amely végül az újpesti kapuba került. A 35. percben Hajós vitte a korongot a támadó harmadba, kivárt, majd a bedobópontról a hosszú sarokba bombázott (2-3). Két perc múlva a Fradi került emberelőnybe, ám az Újpest élt ezzel, egy kontra végén Brown találta meg a rést a Arany és a kapuvas között (3-3).

A harmadik harmadból még nem telt el egy teljes perc, amikor késleltetett kiállítás alatt először ragadta magához a vezetést az Újpest: Kovács oldalról talált be Arany kapujába (4-3). A hazaiak vérszemet kaptak, próbálták bevinni az újabb ütést, de a helyzeteik kimaradtak, és ezt a Fradi megbüntette. A 44. percben Kulmala maradt üresen a kapuvasnál, és a kapott passzt egyből a felső sarokba húzta (4-4). Hatalmas csata alakult ki a következő gólért, amely akár győztes találat is lehetett volna. Ezt a házigazdák érték el az 50. percben, amikor egy visszatett korongot Henderson vágott egyből az üresen maradt kapuba (5-4). Érthető módon ezután a zöld-fehérek pörgették fel a játékukat az egyenlítés érdekében, helyzetben nem is volt hiány, ám nem tudták begyötörni a korongot. Bő egy perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért, levitte a kapusát, és a húzás bejött: Tóth Adrián lepókhálózta a felső sarkot egy nagy passzból (5-5). Fél perccel a vége előtt a vendégek kerültek emberelőnybe, de kevés volt az idő a gólhoz.

Jöhetett a hosszabbítás, amelynek elején maradtak fórban a zöld-fehérek, és Nagy Gergő lemásolta az első gólját, ismét a rövid felsőbe bombázott, eldöntve így a pluszpont sorsát (5-6).

uteftc

fotó: UTE

A végjátékban óriási karaktert mutattunk

   

Szilassy Zoltán, az UTE és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője értékelte az óriási csatát hozó örökrangadót.

Szilassy Zoltán: “Pechesen indult a találkozó, hiszen mi irányítottunk, mégis korán hátrányba kerültünk. Az öt lőtt góllal elégedett vagyok, viszont a hat kapottat sokallom, ezen még dolgoznunk kell. Rendkívül bosszantó, hogy fél perccel a lefújás előtt még a kezünkben volt a három pont, és végül csak egy lett belőle.”

Fodor Szabolcs: “Mindössze a második bajnokink volt ez, értelemszerűen nem lehet rájátszás-ormát várni a csapatoktól. Jól kezdtünk, kétgólos vezetésünknél azonban talán elhittük, hogy megvan a mérkőzés. A második harmadra élesebben jött ki az Újpest, ki is egyenlítettek. A végjátékban óriási karaktert mutattunk, diadalra vezetett a Fradi-szív.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Megyeri út, 1032 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Schumacher-kovács, Váczi.
Duschek: 83,3% (Márkus)
K
Arany: 86,5% (Nagy K.)
Varga, Carlson, DiDiomete, Benk, Sikorcin
1
Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Fitzgerald
Henderson, Pokornyi, Brown, Odnoga, Pance
2
Sarcia, Hegyi, Tóth A., Hajós, Pavuk
Rusk, Kovács A., Csamango, Nemes, Vincze
3
Pulli, Jászai, Tóth Richárd, Németh, Farkas L. S.
Fekete, Godó, Horváth, Kovács S.
4
Pozsár, Tóth Renátó, Tóth Gergely, Tóth Gergő
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:16 FTC PP Nagy G. Pulli
0-2 05:41 FTC Pavuk Tóth A. Hajós
1-2 27:03 UTE Nemes Csamango Vincze
2-2 28:25 UTE Sikorcin DiDiomete Kovács A.
2-3 34:08 FTC Hajós Pavuk Pulli
3-3 36:24 UTE SH Brown Varga
4-3 40:51 UTE Kovács A. Benk Varga
4-4 43:24 FTC Kulmala Fitzgerald Nagy G.
5-4 49:01 UTE PP Henderson DiDiomete Brown
5-5 59:03 FTC Tóth A. Fitzgerald Rantanen
5-6 61:06 FTC PP Nagy G. Rantanen
37 Kapura lövések száma 36
12 Kiállításpercek 18

Az UTE–FTC-Telekom galériája

   

A hétfői rangadó 30 fotón.

Az UTE–FTC-Telekom góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum