Mindkét meccsét hozni tudta a KMH Budapest

   

A MAC fölényes salzburgi sikere után kikapott Memmingenben. Összefoglalónk a női jégkorong eseményeiről.

EWHL

Magabiztos győzelemmel kezdte szezont a MAC Budapest Marilyn. A sérült Kiss Andreát és Németh Bernadettet nélkülöző együttes Salzburgban játszott szombaton, és 8-2-re nyert. Az első harmadban még a hazaiak vezettek, bár ekkor is a MAC volt fölényben, jóval többet is lőtt kapura, de semmi sem ment be. Aztán a 29. percben Gasparics Fanni egyenlített, és innen már nem volt megállás. A 32. percben 14 másodpercen belül a két kanadai játékos, Chelsea Ball és Kassidy Nauboris is betalált, majd újra Gasparics volt eredményes. Az utolsó felvonás elején az osztrák együttes fórból közelebb jutott, de a magyar csapat továbbra is fölényben jégkorongozott, és jöttek a gólok is. Nauboris emberelőnyből növelte a különbséget, majd két bekk, Tóth Enikő és Mayer Fruzsina is betalált, míg az utolsó gól Rónai Alexandra nevéhez fűződött. Gasparics 2+4-gyel, Nauboris 2+2-vel zárt.

EWHL Supercup

A KMH Budapest két németországi mérkőzéssel indította a szezont, és az eredményekkel elégedett lehet. A német bajnok Memmingen ellen Dabasi Réka a 4. percben megszerezte a vezetést az újbudaiaknak. A németek többet próbálkoztak, de a kapuba nyáron szerződtetett Valerie Lamenta jól teljesített. A 30. percben már ő is tehetetlen volt, ekkor egyenlített a hazai csapat. A gólnak nem örülhettek sokáig, két perccel később Jókai Szilágyi Kinga találatával ismét a KMH-nál volt az előny. Az utolsó harmadban egy kettős emberelőnyt is értékesítettek a magyarok, Huszák Alexandra volt eredményes, ezzel eldöntve a meccset (1-3).

A KMH egy nappal később az Ingolstadt vendége volt. Ezúttal az ellenfél került előnybe az első harmad végén, de Sarah Knee a 28. percben egyenlített. A hazaiak az 52. percben jártak túl másodszor az ismét jól védő Lamenta eszén, ám az egyenlítésre ekkor sem kellett sokat várni, Somogyi Vivien talált be. A mérkőzés hosszabbításban dőlt el, három és fél perc után Huszák gólja pontot tett a történet végére. A KMH kulcsjátékosai tehát jó formában kezdték a szezont, és az új kapus is megmutatta tehetségét, hiszen 97,4 és 95,3 százalékos hatékonysággal teljesített.

A MAC nem járt szerencsével a Memmingen otthonában vasárnap. A hosszú út után fáradtan kezdtek a magyarok, a hazaiak megnyomták az első harmadot, de Németh Anikó hibátlanul védett. A 24. percben előnybe került az Indians, de három perc sem kellett, ekkor Rónai egyenlíteni tudott. Az utolsó harmadra a MAC volt aktívabb, de a lövések nem mentek be. A Memmingen az 57. percben újra előnybe került, és a végén egy üres kapus góllal megpecsételte a vendégek sorsát.

?Végig meccsben voltunk, nagyon jó kapusteljesítménnyel. Ajtó-ablak helyzeteink voltak, sajnos az előző naphoz képest nem mentek be. Az utolsó pár percben egy hibasorozat következtében kaptunk egy elkerülhető gólt, ami rányomta a végére a bélyegét. Lehoztuk a kapust, de nem voltunk elég élesek, kizökkentünk, így kaptunk egy egész pályás üres kapus gólt. Tanultunk ebből is, és megyünk tovább? ? mondta Fodor Zoltán vezetőedző a klub honlapjának.

Mindkét magyar együttes hazai pályán folytatja. A MAC szeptember 21-én a német Planegget látja vendégül, majd egy nappal később az Ingolstadt érkezik Budapestre. A KMH is összecsap a Planegg csapatával vasárnap.

kmh-ewhl-201909

fotó: Kanadai Magyar Hokiklub

U25-ös bajnokság

A címvédő FTC-Telekom nagyarányú győzelemmel kezdte a szezont. Dörök Rudolf csapata 8-0-ra ütötte ki a DVTK Jegesmedvéket. A sikerből Milibák Gréta három góllal és egy assziszttal vette ki a részét.

Légiósok

Elkezdődött a svéd bajnokság. A címvédő Lulea, Jókai Szilágyi Zsófia csapata 3-0-s sikerrel kezdett a Modo ellen. A magyar válogatott csatár a harmadik sorban kapott szerepet. Pintér Lili együttese, az SDE két győzelemmel rajtolt. Előbb a Linköping ellen győzött 2-0-ra a gárda, aztán a Djurgardent 3-1-re múlta felül. A magyar játékos mindkét meccsen szerepelt a harmadik sor tagjaként.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum