Nem volt nagyobb ellenfele a Volánnak a Linznél

   

A magyar EBEL-csapat a Black Wingsszel vívta a legkeményebb csatát a felsőházért az előző szezonban.

Egyértelműen megállapítható, hogy a legutóbbi idényben alulteljesített a Linz. A 2012-es bajnok ugyan azóta nem jutott fináléba, de hétből ötször legalább az elődöntőt elérte, míg az egyáltalán nem volt rá jellemző, hogy az alapszakasz után ne a felsőházban folytassa a küzdelmeket. Az idén ez megtörtént, aminek a legfőbb oka a Fehérvár volt. Bár a két csapat egymás elleni négy találkozójából hármat a linziek nyertek, az utolsót, a legfontosabbat a mieink húzták be idegenben, ami döntőnek bizonyult a végelszámolásnál. A magyarok a hatodik helyen zártak, az osztrákok a hetediken, így lentről kellett kiharcolniuk a negyeddöntőt, ami sikerült ugyan, ám a Graz megoldhatatlan feladatot jelentett számukra. A történtek után lezajlott némi újraszervezkedés a Black Wingsnél, játékosok mentek, játékosok jöttek, többek között ennek is köszönhető, hogy Michael Ouzas hat ottani szezon után immár a Hydro Fehérvár AV19 kapusaként tevékenykedhet. Ha van, aki alaposan ismerheti a linziek titkait, akkor az ő. Egyebek közt erről is beszélt Hannu Järvenpää vezetőedző a klub előzetesében, amelyben Ouzas és Stipsicz is megszólalt:

A Volánnak a mai lesz az első hazai mérkőzése, miután első nekifutásra beleszaladt egy 0-5-be Klagenfurtban. A Linz most debütál, mivel első fordulós összecsapását elhalasztották. A fél 6-kor kezdődő találkozót online közvetítik majd a szekesfehervar.hu/elo oldalon.

avslinz

Hydro Fehérvár AV19–EHC Linz 1-0

   

A magyar EBEL-csapatnak ezúttal egyetlen gól is elegendő volt a győzelemhez.

Az új szezon első hazai meccsén azonnal nekiugrott ellenfelének a Volán. Egy mellé vágódó bomba után a második hullámban érkező Stipsicz veszélyesen megpattanó lövése okozott riadalmat Kickert kapuja előtt. A későbbiekben is ez maradt a forgatókönyv, gyors akciókat vezetve támadott a Fehérvár, jól blokkoltak a linzi bekkek. Az 5. percben Lehtonen adott a látványnak is, szép ütőmozdulattal tette maga elé a pakkot, de lövése keresztben elsuhant a gólvonal előtt. Szabó Dániel belőtt korongja egy osztrák korcsolyájáról kis híján a kapuba került. A 7. percben Szabó Bencéé volt az első kisbüntetés. Áttevődött a játék a hazai harmadba, a kiállítás leteltekor Ouzas gyors reakciójára is szükség volt, hogy ne kerüljön hátrányba a magyar csapat. A harmad derekán Yogan szerzett korongot, helyzetig cselezte magát, ismét Kickert lett a végállomás. Újra fölénybe került a Volán, Lehtonen takarásból megeresztett bombája és egy Timmins–Kóger-összjáték is gólt ígért. A 15. percben Szabó Krisztián ütközött a támadóharmadban, majd ment be a darálóba és kiharcolt egy kiállítást. Az emberelőnyt gólra váltotta a Fehérvár: Kuralt, Timmins, majd Yogan volt a korong útja, utóbbi lőtte ki a rövidet (1-0). A hátralevő idő osztrák fölénnyel telt, Ouzas azonban lehúzta a rolót.

Élesebb linzi csapat érkezett a folytatásra, Ouzas nem unatkozott a harmad elején. Lebler egy alkalommal fel is borította korábbi csapattársát. Az ellentámadásból Timmins megduplázhatta volna az előnyt, ám nem találta el a kapu előtt keresztbe tett korongot. Oda-vissza hokival folytatódott a mérkőzés, felválta forogtak veszélyben a kapuk. A 25. percben Kuralt és Yogan bolondították a vendégvédőket, két ziccert is kidolgoztak, mindkettő kimaradt. Ouzas tartást adott övéinek, egyszer a kapuvas is kisegítette a kiváló hálóőrt. A 30. percben Lehtonen gyönyörű megkerülős csellel becsapta Matzkát, a védő csak szabálytalanul tudta megállítani. A második fehérvári emberelőny Kickert parádés védéseinek köszönhetően kihasználatlan maradt. A 33. percben McNeill egyenlíthetett volna, de ajtó-ablak helyzetben a kaput sem találta el. A középső játékrész az elsőnél is jobb játékot hozott, üresjárat nélkül repültek a percek. Számos helyzetet kidolgoztak a csapatok, de a kapusok remeklésének hála ez a húsz perc gól nélkül zárult.

A záró harmadban sem lassítottak a felek, Kóger besült lövésénél az egyik szurkoló lett gazdagabb a kettétört ütő tollával. Elkeseredett küzdelem folyt a gólért. A 48. percben Kuralt lőhetett tiszta helyzetből, a korongot is volt ideje megigazítani, de Kickert sokadszorra is résen volt. Az 50. percben nagy esélyt kapott a meccs lezárására a Fehérvár, Wolf könyökhasználatért állt ki 2+2 percre. Azonnal felálltak a hazaiak, megjáratták a korongot. Kóger előtt adódott az első lehetőség, majd Yogan ziccere akadt el az osztrák kapusban. Négy perc alatt sem sikerült beütni a másodikat, és ez kis híján megbosszulta magát, egyenlő létszámnál Szabó Dániel bevetődve akadályozta meg a linzi egyenlítést. A nagy tempó miatt a hajrára elfáradtak a csapatok, több lett a pontatlan passz, bár a küzdelem intenzitása nem csökkent. A Volán továbbra is fegyelmezetten játszott, nem szedett be felesleges kiállításokat. Két perccel a vége előtt Kickert lekorcsolyázott, mindent beletettek a végjátékba a vendégek, hiába, Ouzas vezérletével kitartott a védelem. A Fehérvár kőkeményen megharcolt a győzelemért, és a korábbi klubjának shutouttal üzenő kapusa vezérletével remek meccsen szerezte meg a három pontot.

avs-linz

fotó: Hydro Fehérvár AV19 facebook

Michael Ouzas szerintem most nagyon boldog

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a Hydro Fehérvár AV19–EHC Linz mérkőzés után.

EBEL, 3040 néző. Játékvezetők: Trilar, Baluska, Hribar, Nedeljkovic.
Ouzas: 100% (Kornakker)
K
Kickert: 94,1% (Mocher)
Tikkanen, Caruso, Szita, Sarauer, Erdély
1
Rutkowski, Altmann, DaSilva, Schofield, Lebler
Szabó D., Harty, Lehtonen, Timmins, Kóger
2
Kragl, Finn, Umicevic, McNeill, Kalus
Campbell, Stipsicz, Kuralt, Yogan, Sille
3
Roach, Wolf, Woger, Florek, Cijan
Busenius, Szabó K., Reisz, Szabó B.
4
Pusnik, Matzka, Gaffal, Brucker, Leiler
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:49 FHA PP Yogan Timmins Kuralt
17 Kapura lövések száma 36
2 Kiállításpercek 8

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a kapusok

 

A Hydro Fehérvár AV19–EHC Linz mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum