Felajzott Acélbikák várják a Gyergyói HK-t

   

A székelyek vereséggel kezdték az Erste Liga-szezont a bajnok otthonában, míg vasárnap a villámrajtot vett DAB-bal szemben kell helytállniuk.

Ellentétesen kezdték a felek az idei évet. A DAB idegenben kiütötte a Fehérvári Titánokat 7-1-re, a Gyergyó pedig két góllal veszített a címvédő otthonában. Az első nagyon szép eredmény a győztes szempontjából, de a gyergyóiaknak sincs miért szégyenkezniük, Fodor Szabolcs együttesétől azért ki lehet kapni.

Ennek okán izgalmasnak ígérkezik a vasárnapi találkozó több szempontból is. Egyrészt az előzetes keretek alapján a Gyergyó lényegesen erősebbnek tűnik, mint a fehérvári farmcsapat, ahogyan a DAB-nál sem látszik gyengébbnek. Másrészt bár a pénteki mérkőzésen nagy különbségű győzelmet aratott a DAB, abban Kiss Dávid és Miroslav Ichnacak vezetőedzők egyetértettek, hogy az eredmény nem tükrözi híven a látottakat. A Titánoknak a második harmadban reális esélyük volt az egyenlítésre, ám az Acélbikák emberhátrányban is meg tudták szerezni a sorsdöntőnek bizonyuló harmadik gólt. A speciális egységeknek jól ment az újvárosiak részéről: két gólt lőttek hátrányban, egyet előnyben, sőt lényegében Silló találatát is ide vehetjük. Ha vasárnap is tudják hozni ezt a koncentrált hokit, azzal sok borsot törhetnek a gyergyóiak orra alá.

Leif Stömberg, a vendégek mestere a Fradi elleni vereség után azt emelte ki, hogy az első harmadot álmosan kezdték, nem voltak felkészülve a zöld-fehérek gyors korongkihozatalaira és letámadására. Erre nyilván jobban koncentrálnak majd Újvárosban.

A párosítás érdekessége, hogy a vendégek részéről ketten is játszottak korábban Dunaújvárosban. A hátvéd Timur Raszulov és a csatár Phil Bushbacher 2015-ben szerződött a DAB-ba, majd egy év után továbbálltak. Az azóta eltelt idő nagy részét is együtt töltötték, mindketten megjárták a svéd negyedosztályú Kirunát, illetve a francia másodvonalbeli Caent. Idén ismét egy csapatban vannak, és ma egykori otthonukban léphetnek jégre.

dabgye

Fotó: Boda Bence/DAB

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 4-2

   

A DAB korán eldöntötte a mérkőzést, már a 10. percben 4-0-ra vezetett, két meccs után is őrzi százszázalékos mérlegét.

A két csapat közül csak a Gyergyói HK változtatott az első meccshez képest, de a gyergyóiak is csak egy helyen, Benedek Roland helyett Todor Csaba Rajmond kapott lehetőséget. Az Acélbikák erősen kezdték a mérkőzést, már a 29. másodpercben betaláltak Silló Arnold révén. Négy percre rá emberelőnybe került a DAB, a fórban David Mazurek betalált, a gólt videobíróval vizsgálták, majd megadták. Egy perc sem telt el, amikor Hugo Turcotte lövését hiába védte Ruczuj Gellért, a kipattanót azonnal bevágta az érkező Somogyi Balázs. A harmad közepén újabb Ruczuj-védést követően megszületett a negyedik DAB-gól, Srdan Subotic lőtt sikerrel a vert helyzetben lévő kapus mellett. A 14. percben kettős emberelőnybe került a Gyergyói HK, az 5 a 3 elleni helyzetben Imants Lescovs bombázta be Andreas Valdix passzát. A 4-1-es eredmény nagyon sokáig nem változott, a folytatásban a gyergyóiak 6 emberhátrányt is összeszedtek. Az 56. percben megszületett a második gyergyószentmiklósi gól, a hazaiak határozatlanok voltak a kapujuk előtt, Csergő Hunor bekotorta a korongot Hughson kapujába. Fél perccel később emberelőnybe kerültek a vendégek, de nem tudták csökkenteni a különbséget, a végjátékban pedig a kapusukat sem tudták lehozni.

A DAB 4-2-re győzött. Mindkét csapat a DEAC-cal játszik legközelebb: a Gyergyói HK hétfőn Debrecenben zárja magyarországi túráját, míg az Acélbikák pénteken fogadják a cívisvárosiakat.

dabgye-20190915

fotó: DAB

Nem hittem a szememnek, besétáltunk a csapdába

   

Vezetőedzők a Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK mérkőzésről.

Miroslav Ihnacak, DAB: “Felkészültünk a mérkőzésre, az ellenfél nagyon erős volt, de jól kezdtünk, s az első harmadban négy gólt is szereztünk. Az kell mondanom, hogy a fiúk gyorsabbak voltak az ellenfélnél, jól támadták a kaput, megvoltak a kipattanók, amelyekből fontos gólokat szereztünk. Mindkét csapat jól játszott, de ezt követően már kontroll alatt tartottuk a meccset.”

Leif Strömberg, Gyergyói HK: “A Dunaújváros jó csapat, tudtuk ezt, láttuk őket jó néhány alkalommal, legutóbb a pénteki mérkőzésüket. Nagyon jól tudtam, hogy mit fognak csinálni a jégen. Erős védekezésből gyorsan váltanak támadásba. Nem hittem a szememnek, hogy miként voltunk képesek így belesétálni a csapdába, ez nagyon felbosszantott. Túl sok megugrási lehetőséget adtunk nekik, ez nagyon nem volt jó a mi oldalunkról. A második és harmadik harmadban jobban játszottunk, sok lehetőséget teremtettünk, de nem éltünk velük. Nem vagyok elégedett.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Bencze, Muzsik.
Hughson: 94,3% (Pinczés B.)
K
Ruczuj: 90,5% (Szakács)
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
1
Góga, Lescovs, Constantin, Tendler, Valdix
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Ferencz Csibi, Raszulov, Csergő, Pesztunov, Zagidullin
Dósa, Hruby, Subotic, Pinczés O., Tamás
3
Kozma, Nagy, Elekes Darabont, Péter, Vorobjov
Ráduly, Wéninger, Gebei, Somogyi N., Gulácsi
4
Antal, Bushbacher, Sára, Todor, Creanga
E
Strömberg Leif, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:29 DAB Silló Turcotte Somogyi B.
2-0 05:18 DAB PP Mazurek Kovács B. Azari
3-0 06:05 DAB Somogyi B. Turcotte Lendák
4-0 09:08 DAB Subotic Pinczés O. Dósa
4-1 14:27 GYE PP2 Lescovs Valdix
4-2 55:40 GYE Csergő Zagidullin Lescovs
42 Kapura lövések száma 35
14 Kiállításpercek 18

Így győzték le az Acélbikák a Gyergyói HK-t

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum