Az egész csapat izgatottan várja a találkozót

   

Az új vezetőedzővel és új légiósokkal felálló Jegesmedvék az Extraliga egyik legerősebb csapatával kezdenek.

A HKM Zvolen tavaly nagy reményekkel és bivalyerős kerettel vágott neki a szezonnak, és szinte végig tudta tartani is a tempót, a Besztercebánya mögött a második helyen zárta az alapszakaszt. A negyeddöntőben a MAC-ot intézték el 4-1-gyel, ám a fináléért képtelenek voltak legyűrni a Nyitrát. Az étvágy idén sem lehet szerényebb Zólyomban, más kérdés, hogy mindez mire lesz elég a Slovannal kiegészült mezőnyben, ahol jelenleg mindenki a pozsonyiakra, az egymás után háromszor bajnok Besztercebányára és a Kassára figyel.

Ami a DVTK és a HKM egyéves közös múltját illeti, a történet egy 0-5-ös miskolci vereséggel kezdődött – szomorú emlékű szurkolói rendbontás mellett –, ám ezért később sikerült egy 4-0-val visszavágni. A többi találkozó szorosabban alakult, egy alkalommal idegenben is sikerült pontot szerezniük a Jegesmedvéknek. A csapattal kapcsolatos információ, hogy a kapitányi C betűt az új szezonban Vas János fogja viselni.

Marcel Rodman vezetőedző a következőképpen nyilatkozott várakozásairól a hivatalos klubhonlapnak: ”Egy hosszú felkészülési időszak után elkérkeztünk a jégkorong izgalmas részéhez. Az egész csapat izgatottan várja a találkozót, mindenki rendkívül motivált, hogy végre tétmeccsen mutathatja meg magát a szurkolóknak. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Zvolen remek csapat, amely a tavalyi szezonban is a topklubok közé tartozott, most pedig kitűnő légiósokkal erősítette meg a keretét. Sokszor hangsúlyoztuk már, hogy minden alkalommal a győzelemre fogunk törekedni az ellenféltől függetlenül, nem lesz ez másként most sem. Úgy érzem, a csapat jó állapotban van, elvégeztük a kellő munkát ahhoz, hogy versenyképesek legyünk már kezdetben is. Várjuk a szurkolókat a jégcsarnokba, remélhetőleg jó színvonalú, látványos összecsapást láthatnak.”

A csata 18 órakor kezdődik a Népkertben, jegyek online és a helyszínen is válthatók, a Digi Sport élőben közvetít.

miszvo-20190201

DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen 2-1

   

A miskolci Extraliga-csapat a rengeteg kiállítást hozó mérkőzésen begyűjtötte első győzelmét.

A szlovák bajnokság nyitányára a tavaly elődöntőig masírozó Zólyom érkezett a népkerti jégcsarnokba. Nem telt el egy perc, amikor Tomeknek már védenie kellett Beauvillier oldalról leadott lövését. Az első emberelőny a házigazdáké volt a 6. percben, ám ez komolyabb helyzet nélkül telt el. A másodikat viszont már gólra váltották három perccel később, amikor Vandane a kék vonalról kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). Később két egymást követő kiállítás miatt négy percig játszhattak létszámfölényben a zólyomiak, ám igazi veszélyt nem tudtak teremteni a miskolci kapu előtt. A 16. percben bunyó alakult a vendégkapu mögött, amelyet páros kiállítással honoráltak a játékvezetők. A hátralévő időben tovább repkedtek a kiállítások mindkét oldalon, emiatt alig alakult ki folyamatos játék, és az állás sem változott.

A második játékrész kétpercnyi 4 a 4 elleni játékkal indult, lett belőle 4 a 3-as miskolci előny, majd egy tömegbunyó után újabb hokisok ültek ki a büntetőpadra. Alig volt olyan huzamosabb idő, amikor a felek teljes létszámban lettek volna a jégen, ez széttördelte a játékot, ami nem tett jót a színvonalnak. A harmad közepén felpörgött a Zólyom, beszorultak a Jegesmedvék, Rajnának is akadt védenivalója bőven. A nagy nyomás a 33. percben érett góllá, amikor a kapu előtt üresen hagyott Kelemen a hosszú sarokba lőtt (1-1). A 37. percben visszavették a vezetést a Jegesmedvék: Beauvillier ment el a jobb szélen, centerezését Vas emelte közelről a hálóba (2-1). Bő egy perccel a vége előtt Lowney óriási kapuvasat lőtt.

A harmadik harmad áthúzódó zólyomi előnnyel kezdődött, de nem lett belőle gól. Többet támadott a vendégcsapat, de közben Galanisz az üres kapu mellé emelte a korongot a 46. percben. Az 51. percben komoly tűzijátékot rendeztek a miskolciak a vendégkapu előtt, Tomek óriási bravúrokat mutatott be. Kiállítások nélkül sokkal jobb lett a meccs, voltak helyzetek mindkét oldalon, az 55. percben Magosi egy védő szorításában tévedett pár centit. Négy perccel a lefújás előtt a vendégek újabb kapuvasat lőttek. Nem sokkal ezután 81 másodpercre kettős előnybe került a Zólyom, de elpazarolták az óriási lehetőséget. A végén a vendégek levitték a kapust, majd újabb bunyó színesítette a játékot, de az eredmény már nem módosult.

mis-zvo

fotó: Orosz Tamás

Egyértelműen túl sok kiállítás volt az oldalunkon

   

A két vezetőedző mellett Rajna Miklós kapus és az első gólt szerző Davis Vandane is beszélt a DVTK–Zvolen mérkőzésről.

Extraliga, 2019. szept. 13., péntek.
Rajna: 96,7%
K
Tomek: 91,7%
Ross, Dudas, Rodman, Tousignant, Beach
1
Lowney, Svarny, Hansen, Spirko, Thompson
Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Magosi
2
Roman, Corrin, McPherson, Trotter, Handlovsky
Láda, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison
3
Drgon, Maier, Bonis, Preisinger, Mráz
Kiss D., Lövei, Ritó, Részegh, Kiss P.
4
Chlepcok, Fatul, Marcinek, Halama M., Kelemen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:08 MIS PP Vandane Dudas Vas
1-1 32:02 ZVO Kelemen Corrin
2-1 36:05 MIS Vas Beauvillier Magosi
24 Kapura lövések száma 30
24 Kiállításpercek 20

A DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen képekben

 

Így győzték le a DVTK Jegesmedvék a Zólyomot

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum