Négy magyar hokissal elindul az Alpesi Liga

 

Az olasz-osztrák-szlovén nemzetközi bajnokságban összesen 18 csapat vesz részt.

Az Alpesi Liga 18 klubja egy teljes oda-vissza kör, azaz 34 meccs után három csoportra oszlik. Az alapszakasz első 6 helyezettje már a rájátszás tagja lesz, és egy oda-vissza körben a kiemelésekért küzd. A további 12 csapat két hatos csoportban a legjobb nyolc egy-egy kiadó helyéért játszik. A negyeddöntő és a döntő négy, az elődöntő három nyert mérkőzésig tart.

A legutóbbi kiírást az Olimpija Ljubljana nyerte, amely a fináléban az olasz Val Pusteriát győzte le. A legjobb osztrák csapat a Lustenau lett, amely alapszakasz-hatodikként is elődöntőbe tudott jutni.

A 2019/20-as kiírásban szereplő klubok:

Ausztria: Bregenzerwald, Salzburg II, Linz II, Lustenau, Zell am See, Kitzbühel, Klagenfurt II, Feldkirch, Vienna Capitals II
Olaszország: Asiago, Cortina, Fassa, Gherdeina, Val Pusteria, Ritten/Renon, Sterzing/Vipiteno
Szlovénia: Olimpija Ljubljana, Jesenice

A csapatok közül három foglalkoztat magyar játékost. A 37 éves Fekete Dániel ? aki részese volt a szapporói csodának és a 2009-es A csoportos világbajnokságnak is ? immár a nyolcadik szezonját kezdi a Feldkirchben. A másik három magyar nagyon fiatal. Szabad Kevin tavaly a MAC-ban, majd a Villachban jégkorongozott, idén a Klagenfurt II-ben próbál meghatározó emberré emelkedni. A Linz II két 18 éves hokisunkat szerződtette le, Halász Béni a kapuban, Kónya Krisztián a csatárok közt állhat helyt. Négyük közül Fekete, Szabad és Kónya hokiosztráknak számít.

A ligában az EBEL-ből ismert pontrendszer működik, a keretben legfeljebb 36 pont lehet a játékosok összértéke az alábbi táblázat szerint:

AHL-pontrendszer

Az első napon a mezőnyt alkotó mind a 18 csapat pályára lép. A címvédő és az Alpesi Liga idényre szlovén kupagyőzelemmel melegítő Olimpija Ljubljana a Szabad Kevint foglalkoztató KAC-farmcsapatot fogadja, a Feldkirch a legutóbbi ezüstérmes Val Pusteriát, Kónya Krisztián és Halász Béni Steel Wings Linze pedig a Jesenicét. Az Erste Ligát az alpesi kedvéért elhagyó Vienna-farm a Vipiteno ellen kezd. Az érdeklődők számára fontos információ, hogy viszonylag sok mérkőzés elérhető elő streamen, és ettől az idénytől minden egyes összecsapásról lesz összefoglaló.

Az alapszakasz február 1-jén ér véget, győztest áprilisban avatnak. Az Alpesi Liga honlapján ide kattintva nézhetnek szét.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum