Rangadóval kezdi a szezont az Erste Liga-bajnok

   

Az alaposan megerősített Gyergyói HK-t mindenképpen indokolt az élmezőnybe várnunk az idén.

Az Erste Liga első rangadóját a címvédő FTC-Telekom és a Gyergyói HK vívja. A zöld-fehérek nem titkoltan az előző idény produkciójának megismétlésére készülnek, ennek érdekében egyben tartották a sikercsapat magját. A légiósok nagy része maradt, a pályafutását befejező Braden Walls és Marcus Perrier, valamint a sérült Leo Fitzgerald helyett igazoltak újakat. Ők sem akárkik, a védelembe a finn Jere Pulli érkezett Kassáról, míg a támadósorba honfitársa, a Miskolcon két remek szezont összehozó junior-világbajnok, Rasmus Kulmala. Illetve meg kell itt említeni Hajós Rolandot és Németh Attilát is, mindketten fontos elemei lehetnek a gépezetnek. A zöldek kemény előszezonon vannak túl, egy EBEL-es, három szlovák extraligás és két lengyel csapat ellen tesztelték magukat. Mindannyiszor vereséget szenvedtek, de jellemző, hogy a legnagyobb különbség két gól volt ezeken a meccseken. A vereségek ellenére is biztató formában van tehát a csapat. Fodor Szabolcs vezetőedző az előző idényben végig magas fordulatszámon pörgette a csapatát, aminek eredménye az lett, hogy a zöldek a Csíkszeredával együtt állva hagyták a mezőnyt, majd a rájátszásban is magabiztosak voltak, kétséget sem hagyva afelől, hogy a legjobb helyre kerül a ligatrófea. Ezúttal azonban az FTC-Telekom lesz az a csapat, amelyet mindenki le szeretne győzni. Alighanem nehezebb lesz megtartani a bajnoki címet, mint amilyen nehéz volt megszerezni. Az első lépés a Gyergyó elleni hazai rangadó lesz az úton. Az érdeklődés érezhetően megnőtt a zöld-fehér hokicsapat iránt, a szezonbérletek mind el is fogytak, a várakozásoknak pedig illik megfelelni.

A MOL Liga-alapító Gyergyó kilenc év távollétet követően azzal vágott neki az újabb erőpróbának a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, hogy szeretnék felmérni az erőiket és jó szezont futni, aztán meglátják, mire lesz ez elég. Ehhez nagyon komoly múlttal rendelkező légiósokat hoztak Oroszországból, és hazacsábították a legjobb gyergyói származású játékosok jó részét is. Hamar kiderült, a név és a múlt nem minden, év közben komoly változások voltak az idegenlégiósok soraiban. Az alapszakaszban a felsőház elérésére nem volt reális esélyük, de az biztos volt, hogy az alsóházban az erősek közé fognak tartozni. Gond nélkül jutottak a rájátszásba, ahol a DEAC ellen emlékezetes, az érzelmeket és az indulatokat is felkorbácsoló csatában maradtak alul. Egy év tapasztalatával gazdagodva és a 100 körüli mérkőzésből álló szezonra felkészülve óriási kerettel neveztek, amelyben 3 kapus, 11 védő és 18 csatár található jelenleg. Már bizonyított légiósiokat hoztak, akik mellé igyekeztek a hazai magot is megerősíteni, így került a csapathoz a román útlevéllel is rendelkező Timur Raszulov és Phil Bushbacher is. Hogy idén szintet szeretnének lépni, az a hazai rendezésű Gyilkostó Kupán is látszott, amelyet a Csíkszeredával szemben meg is nyertek. Gyergyóban régóta a csíki hoki árnyékában létezett a hoki, ezen a nyáron viszont tettek egy fontos lépést a felzárkózás irányába. A legnehezebb mindezt eredményekben is kifejezésre juttatni. Ebben az évben aligha lennének elégedettek a negyeddöntővel, komoly csapatot építettek, meg akarják mutatni, hogy több van bennük. Jelzés értéke lehetne annak, ha szándékaikat jó eredménnyel nyomatékosítanák a nyitó fordulóban.

FTC-GYE_20181014-DSC_2918-900

fotó: FTC-Telekom

FTC-Telekom–Gyergyói HK 3-1

   

Összességében magabiztos győzelmet aratott az Erste Liga-címvédő a komoly ellenfélnek bizonyuló Gyergyó ellen.

Az első játékrészt abszolút uralta az FTC-Telekom, Pavuk Attila gyorsan vezetést szerzett, majd Nagy Gergő növelte csapata előnyét. A második harmadban viszont hokiban felzárkóztak a székelyek, igaz, ez csupán egy Lescovs-találatra volt elegendő kettős emberelőnyben. A harmadik menetben ide és oda is elbillenhettek volna a dolgok, de végül egál helyett Nagy Gergő tett pontot a történet végére az 53. percben, ezzel 3-1 arányban behúzták első idei Erste Liga-meccsüket a zöld-fehérek.

ftc-gyhk

fotó: FTC Jégkorong facebook

Nagyon fontos, hogy az első meccset behúztuk

   

Leif Strömberg, a Gyergyói HK és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője nyilatkozott a két csapat pénteki összecsapása után.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 475 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Korbuly.
Arany: 96,4% (Maros)
K
Ruczuj: 91,4% (Szakács)
Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Fitzgerald
1
Góga, Lescovs, Constantin, Tendler, Valdix
Sarcia, Hegyi, Tóth A., Hajós, Pavuk
2
Ferencz Csibi, Raszulov, Csergő, Pesztunov, Zagidullin
Pulli, Jászai, Tóth Richárd, Németh, Farkas
3
Kozma, Nagy Cs., Elekes Darabont, Péter, Vorobjov
Pozsár, Tóth Renátó, Tóth Gergely, Tóth Gergő
4
Antal, Bushbacher, Sára, Benedek, Creanga
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Hammes Christopher Daniel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:46 FTC Pavuk Tóth A. Hajós
2-0 11:36 FTC PP Nagy G. Rantanen Karmeniemi
2-1 27:35 GYE PP2 Lescovs Góga
3-1 52:24 FTC Nagy G. Jászai Kulmala
35 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 12

Felvonták a bajnoki zászlót a Fradi otthonában

 

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK mérkőzés 18 fotón.

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK összefoglalója

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum