Erősnek ígérkező Brassó várja a fiatal Vasast

   

A két csapat eltérő filozófiával és célokkal vág neki a bajnokságnak. Ez lesz a 2019/20-as Erste Liga-szezon legelső meccse.

Brassóban az idény legfontosabb részét rontották el tavasszal. Az alapszakaszban ott voltak a nagy rivális Csíkszereda nyakán, a középszakaszban be is érték, ám a Sportklub végül söpréssel verte ki őket a negyeddöntőben. Greg Lindqvist vezetőedző ment, Julius Pénzes jött, és a Corona a román bajnokságban vigasztalódott, ahol az elődöntőben éppen a csíkiakat ütötte el 3-1-es összesítéssel, majd a Galati sem jelentett problémát a döntőben. A holtszezonban fontos játékosok távoztak a klubtól, Mihály Árpád abbahagyta a játékot, igazgató lett, Jereme Tendler Gyergyóban, Cody Carlson az UTE-ban, Mikael Lidhammar Glasgow-ban folytatja. Jöttek azonban sokan, így meglátjuk, az újonnan érkezett légiósok, kiegészülve az igen masszív hazai maggal, mire lesznek képesek.

Első ellenfelük az a Schiller-Vasas HC, amely második évét kezdi a ligában, és amelynél továbbra sem előkelő helyezésekben gondolkodnak, mint Brassóban, ahol minimális cél az elődöntő. Ladányi Balázs vezetőedző arról beszélt, hogy szeretnének előrébb lépni, azonban tudatosan úgy alakították ki a koncepciót, hogy továbbra se helyezzenek nagy nyomást a fiatal játékosokra. Az tudható, hogy egy annyira maximalista ember kezei alatt dolgozni, mint a magyar jégkorong valaha volt egyik legjobb csatára, önmagában nem kis nyomást jelent, a hangsúly mégis a fejlesztésen van. Ehhez előbb azokat a saját nevelésű játékosokat kell megtalálni, akik a felnőttek között is képesek megállni a helyüket. Ennek megfelelően a klub dolgozik a legfiatalabb kerettel, légiós nincs – tavaly is csak egy volt, az észt Koitmaa kapus, aki azóta a holland–belga bajnokságba igazolt –, a hátvédekhez érkezett Hetényi Péter a DEAC-ból, a csatárokhoz Rafaj Attila a Fradiból, érdekes lesz látni, hogy a rutin képes-e emelni a fiatalok játékán.

Célok ide, fiatalok oda, hiba lenne lebecsülni a Vasast. Erre utalnak a felkészülési meccsek eredményei is. A piros-kékek idegenben győzték le a DAB-ot, és csak büntetőkkel kaptak ki Debrecenben, ami intő jel kell legyen a Brassó számára. A Corona meccseiből túl sokat nem tudhattunk meg, 9 nap alatt lezavartak négyet augusztus harmadik hetében, legutóbb a jó erőkből álló Gyergyót győzték le 3-2-re hazai pályán augusztus 24-én. A román bajnokság jelentette kettős terhelés idén is ott lesz a nyakukon, az első két tétmeccsüket már lejátszották, 17-2-re és 17-1-re nyertek a Sportul Studentesc ellen szerdán és csütörtökön. Pénteken nagyobb ellenállásra számíthatnak.

vasasbrasso

ASC Corona Brassó–Schiller-Vasas HC 4-1

   

A fiatalokból álló magyar együttes hiába szerezte meg a vezetést Brassóban, a hazaiak gyorsan fordítottak és megnyerték a meccset.

A Brassónál Patrik Polc védett, míg a Schiller-Vasas HC kapujában Sági Máté készülhetett pályafutása első tétmeccsére a csapatnál. A találkozó első gólját a vendégek szerezték, Schmál Kristóf juttatta vezetéshez a kék-pirosakat. A brassóiak 3 perc múlva egyenlítettek Wacey Rabbit révén, majd egy perc sem telt el, amikor Péter Balázs találatával már a hazaiaknál volt az előny, aztán 20 másodpercre rá Molnár Zoltán is gólt lőtt Ságinak. A második harmad találatot nem hozott, csak egy páros büntetést. A 49. perc meghozta az újabb gólt, Jean Francois Plante meglőtte első Erste Liga-gólját. Mint végül kiderült, a kanadai csatár ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

Mindkét csapatra a Csíkszereda vár: a Schiller-Vasas HC szombaton játszik a Sportklubbal, míg a Brassó vasárnap csap össze az erdélyi riválissal.

vasasbrasso

fotó: Schiller-Vasas HC facebook

Jól mozogtunk, a sebességünk is rendben volt

 

Julius Pénzes, a Corona Brassó és Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

Julius Pénzes, Corona Brassó: “Jó mérkőzést játszottunk. Tetszett, ahogy mozogtunk a jégen, a sebességünk is rendben volt, a helyzeteink is megvoltak, elégedett vagyok. Várjuk a következő találkozókat, remélhetőleg azokon is úgy jégkorongozunk majd, mint a Vasas ellen.”

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: “Komoly nyomás alatt voltunk az első harmadban, és végig az egész mérkőzésen igyekeztünk megvédeni a kapunkat. Sajnos a nyitó játékrész utolsó három percében vesztettük el meccset, onnan már nem tudtunk visszajönni. Gratulálok a Brassónak, de örülök annak is, hogy a saját csapatomtól is láttam jó dolgokat.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 800 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Bandi.
Polc: 94,7% (Tőke)
K
Sági: 92,2% (Tóth)
Armstrong, Harrison, Fowlie, Gliga, Rabbit
1
Bukor, Gáspár, Turbucz, Székely-Mádai, Rafaj
Boriszenko, Stephenson, Péter, Tranca, Molnár Zs.
2
Tornyai, Surányi, Csiki, Czakó, Márton
Mihály, Bors, Plante, Molnár Z., Bíró G.
3
Inglis, Kováts, Fliszár, Páterka, Szalma
Bíró O., Szabó, Bíró M., Zsók, Gajdó B.
4
Hetényi, Farkas, Bödök, Schmál, Szlama
Pénzes Július
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:23 VAS Schmál Szlama
1-1 16:35 BRA Rabbit Mihály Polc
2-1 17:31 BRA Péter Tranca Stephenson
3-1 17:51 BRA Molnár Z. Bíró G. Plante
4-1 48:26 BRA Plante Bíró G. Zsók
51 Kapura lövések száma 19
8 Kiállításpercek 4

Ezt szépen csinálta Rabbit az egyenlítő gólnál

   

A Corona Brassó–Schiller-Vasas HC összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum