Presztízsmeccsen debütálhat az újjáépített DAB

   

A tavalyihoz hasonló fiaskókról nyilván szó sem lehet Dunaújvárosban. Máris jön az első Fejér megyei rangadó.

Emberemlékezet óta nem produkált olyan rossz szezont a DAB, mint tavaly, amikor utolsó előtti lett az Erste Ligában. A szakvezetés nem töltötte tétlenül a nyarat, alapjaiban szabta át a csapat fazonját. Az egyik első lépés a saját nevelésű Somogyi Balázs hazacsábítása volt, de a kanadai-magyar kettős állampolgár Keegan Dansereau is többször elmondta, sehol nem érezte magát olyan jól, mint Dunaújvárosban. Emellett Hugo Turcotte-ot is tárt karokkal várják a szurkolók, ő egy év debreceni kitérő után játszhat újra az acélvárosban. A debreceni klub azelőtt több játékost elcsábított a DAB-tól, idén fordult a kocka, Turcotte mellett onnan érkezett Kovács Bronson és Nico Vuorijarvi hátvédnek, valamint Silló Arnold a csatárok közé. Az említetteken kívül érdekesség még az újvárosiak keretében, hogy rengeteg fiatal kaphat szerepet, érdemes átböngészni a végre publikus hivatalos listát. Mást ne mondjunk, egyelőre 11 csatárt jelöltek meg, akik közül hatan (!) születtek 2000-ben vagy még később.

Az Acélbikák első ellenfele a megyei rivális Fehérvári Titánok csapata lesz. A klub veszteségeket is szenvedett a holtszezonban, távozott többek közt Kiss Patrik, Mazzag Dániel, Sándor Flórián és Reiter Attila is, ők mindannyian megjárták a korosztályos válogatottakat, Kiss és Reiter a felnőttek közt is bemutatkozhatott. A sors furcsa iróniája, hogy egyikük sem az EBEL-es csapatban folytatja, Mazzag és Sándor Debrecenbe igazolt, Kiss a szlovák Extraligában bizonyíthat a DVTK Jegesmedvék színeiben, Reiter a Hokiklubhoz ment. Kicserélődött a teljes légiós sor is, a hazai szurkolók kíváncsian várhatják, mennyivel tesznek hozzá többet az újak, mint a tavalyi kontingens. Ugyanakkor ismét rengeteg fiatal bukkant fel a keretben, az is érdekes, hogy közülük ki lesz Madácsihoz vagy Császárhoz hasonlóan meghatározó hokis ezen a szinten. Kiss Dávid vezetőedző mindenesetre óvatosan optimista volt a szezon előtti interjúnkban, és a felsőházba kerülést fogalmazta meg célként.

A felkészülés során két Titánok–DAB meccs is volt, a fehérvári fiatalok augusztus 10-én sima vereséget szenvedtek idegenben, alig egy hónappal később viszont már szoros meccsen kaptak ki hosszabbításban.

titdab-201909
fotó: Fehérvári Titánok

Fehérvári Titánok–DAB 1-7

   

A záró harmadban megsorozta, majd kiütötte ellenfelét a Dunaújváros.

Oda-vissza hokival indult a megyei rangadó, amiből a dunaújvárosiak jöttek ki jobban; a 3. perc elején Vuorijärvi maradt üresen, közelebb lopta magát a kapuhoz, majd a jobb alsóba bombázott (0-1). Azonnal sebességet váltottak a Titánok, Mihály Ákos gyorsan egyenlíthetett volna, lövését Hughson fogta. A sok kapura lövést hozó első tíz perc után alábbhagyott az iram. A 12. percben megduplázta előnyét a vendégcsapat. A saját alapvonalukról indított akció végén Turcotte kapu mögül visszatett korongját Silló vágta a hálóba (0-2). A második gól megfogta a fehérvári fiatalokat, a villámgyors Turcotte többször összekuszálta a hazai védelmet. Az utolsó öt perc fehérvári fölényt hozott. Előbb Császár és Campbell kettő az egy elleni helyzete ígért gólt, majd Almási passza után Balogh szépíthetett volna, de Hughson mindkétszer a helyén volt. A helyzeteiket jobban kihasználó Acélbikák elvitték az összesen 30 kapura lövést és sportszerű játékot hozó első harmadot.

Gyenes és Turcotte csatájával indult a középső játékrész, ezt a fehérvári kapus nyerte. A 24. percben Péter Andor közel járt a szépítéshez, lövése csilingelt a kapuvason. A 27. perc meghozta a meccs első kiállítását, Silló gáncsolásért ült a büntetőpadra. Megjáratták a pakkot a Titánok, végül Madácsi helyezett a hálóba egy kipattanót (1-2). Lendületben maradt a házigazda, különösen Péter Andor volt elemében, ám egyenlíteni nem sikerült. Több lett a test test elleni játék és a szurkapiszka, gyakran nyílt a büntetőpad ajtaja. Négy a négy elleni hokival folytatták a csapatok, majd következett a meccs addigi legszebb jelenete: három csatár vihette Gyenesre a korongot, aki Somogyi közelijét, majd Silló ismétlését is fogta, ráadásul ki se jött róla a korong. A 35. percben Hruby kapott két percet, Vuorijärvi emberhátrányban is kilépett, és szép góllal fejezte be a szólót (1-3). Feszülté vált a mérkőzés, maradtak a jégen a speciális egységek. Közel járt a negyedikhez a vendégcsapat, de az eredmény nem változott.

A záró harmad elején az Acélbikák gyorsan eldöntötték a nyitott kérdéseket. Hiába voltak emberelőnyben a Titánok, egy felszabadítás Gyenesig került vissza, a kapus sokáig várt, Mazurek elvette tőle a pakkot és a hálóba lőtt (1-4). A két emberhátrányos gól után előnyből is betaláltak a vendégek: a 45. percben Baker mattolta Gyenest (1-5). A dunaújvárosi örömhoki itt még nem ért véget, a 49. percben, négy a négy elleni játék során Somogyi kék vonalról ráemelt korongja a kapuvasról vágódott a gólvonal mögé (1-6). Dósa Krisztián és Nagy Ákos egymáson vezették le a feszültséget, a bunyó után mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. A hajrát Péter Andor büntetése vezette fel. Ahogy visszajött a kiállított, Silló meglőtte a hetedik dunaújvárosi gólt is (1-7). Az első negyven perc kiegyenlített játéka után a záró harmadban megsorozta, majd kiütötte ellenfelét a Dunaújváros, és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

tit-dab

fotó: Fehérvári Titánok

Mi lőttük a harmadik gólt, ami nagyon fontos volt

   

Miroslav Ihnacak, a DAB és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője nyilatkozott a két csapat pénteki mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 326 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Somos, Pálkövi.
Gyenes: 84,4% (Szeles)
K
Hughson: 97,4% (Pinczés B.)
Horváth M., Kiss, Dézsi, Mihály, Péter
1
Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek
McCutcheon, Imre, Campbell, Császár, Madácsi
2
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
Erdély, Vas, Almási, Balogh, Nagy
3
Dósa, Hruby, Gulácsi, Pinczés O., Tamás
Búzás, Kovács A., Vincze
4
Ráduly, Wéninger, Gebei, Somogyi N., Subotic
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:52 DAB Vuorijarvi Mazurek Kovács B.
0-2 11:08 DAB Silló Turcotte Somogyi B.
1-2 27:10 FHA PP Madácsi Campbell Péter
1-3 35:34 DAB SH Vuorijarvi Dansereau Mazurek
1-4 40:36 DAB SH Mazurek
1-5 44:31 DAB PP Baker Turcotte Lendák
1-6 47:04 DAB Somogyi B. Baker Lendák
1-7 55:12 DAB Silló Somogyi B. Lendák
38 Kapura lövések száma 45
16 Kiállításpercek 20

A Titánok–DAB mérkőzés összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum