Koncentrált hoki kell az UTE-tól a Hokiklub ellen

   

Tekintélyt parancsoló kezdést vár mindenki a liláktól, de Gröschl Tamás együttese minden bizonnyal kellemetlen ellenfél lesz.

Alaposan megújult az UTE 2019 nyarán. Az Erste Liga elődöntőse a teljes légióssort lecserélte, de a külföldieken kívül is voltak távozók. Szilassy Zoltán vezetőedzőnek a csapat összekovácsolásával kellett kezdenie a közös felkészülést, amelynek elején máris erős ellenfelek jöttek. Két Visegrád Kupa-mérkőzés között a sokszoros norvég bajnok Stavanger Oilers volt volt az újjáépülő gárda első három feladata, és mi tagadás, nem sikerült jól teljesíteni. Alaposan ráijesztettek a szurkolókra Benk Andrásék, 22 kapott góllal 2 lőtt ellenében zárták ezt a 180 percet. Ráadásul az egyik új szerzemény, Devin DiDiomete két meccsen két végleges fegyelmit szedett össze verekedésért. Volt tehát mit megbeszélniük a játékosokkal a szakvezetőknek. A további három edzőmeccsen már jobb szellemű csapatot láthattak a szurkolók, zárásként a szlovák élvonalra készülő MAC Újbudával szemben voltak kifejezetten biztató momentumok is. Az UTE évek óta szeretne döntőt játszani, de ez eddig nem jött össze. Az idei keret még erősebbnek tűnik, mint a tavalyi, de végre képesnek kellene lennie arra, hogy az erőviszonyokat érvényesíteni is tudja a jégen a legfontosabb pillanatokban. A tavalyi alsóházi Hokiklub Budapest elleni bajnoki nyitómeccs is ilyen: tekintélyt parancsoló kezdést vár mindenki a liláktól hazai pályán.

Ha az előző idényből indulnánk ki, akkor mindez kellemes feladatnak tűnne, de az előszezon tapasztalatai alapján jobb, ha a lilák mégis inkább egy kellemetlen ellenfélre készülnek. A Hokiklub Budapest a kulcspozíciókba máris igyekezett olyan játékosokat igazolni, akik húzóemberek lehetnek. Kezdetnek rögtön öt légióst neveztek, egy kapust, egy védőt és három csatárt, melléjük érkezett a rutinos Reiter Attila is. Több mint egytucatnyi tavalyi játékos nevét hiába keressük a rajtlistán, azaz alapos szűrésen esett át a keret. Helyettük lehetőséghez juthat néhány junior a saját utánpótlásból, illetve a MAC-cal kötött együttműködési megállapodás révén is érkezhetnek a meccsekre fiatal tehetségek. A KMH-sok későn mutatkoztak be az előszezonban, a DEAC és a DAB ellen még vereséget szenvedtek, a jó erőkből álló szlovák másodosztályú Lévát viszont oda-vissza biztosan verték, ráadásul sok gólt lőve, többek között Szűcs István kiemelkedő teljesítményével. Úgy tűnik tehát, joggal reménykedhetünk abban, hogy ebben a szezonban nem fogja olyan gyengén kezdeni a szezont a Hokiklub, ahogyan egy éve tette.

UTE-KMH_20181019-_TSH7004-900

fotó: TSH fotó

UTE–Hokiklub Budapest 1-2

   

A HKB egy utolsó előtti percben lőtt emberelőnyös góllal nyert a Megyeri úton.

Az UTE kapujában Duschek Dávid kapott lehetőséget a szezon első mérkőzésén, míg a Hokiklub Budapestnél Ian Sylves pályafutása első Erste Liga-meccsén védett. Az első harmad a kapusokról szólt, Duschek mind a 6, Sylves mind a 9 lövést védte. A gólcsend a 22. percben tört meg: Cody Carlson a saját kék vonalától megindulva becselezte magát a vendégek harmadába, ott hátrahagyta a korongot Eric Pancénak, a szlovén csatár pedig vezetéshez juttatta az újpestieket. A HKB a Kovács Sebestyén 2+10 perces büntetésével kapott negyedik emberelőnyét már kihasználta: Petres Magor Tivadar kapu mellől érkező passzát Szappanos Dávid lőtte be közelről Duscheknek. A mérkőzés 47. perce elhozta az első UTE-emberfórt, ám az 5 a 4 elleni helyzetből nem tudta újra megszerezni a vezetést a lila-fehér csapat. Nem sokkal később túl sok vendég játékos volt a jégen, azt ezt követő előnyben sem született meg az újpestiek második gólja. Három és fél perccel a rendes játékidő vége előtt Pance ült ki két percre a játék késleltetéséért, a Hokiklub Budapest tilos felszabadítást is ütött az előnye során, ám végül kihasználta azt: Lakatos Levente lövését hiába védte Duschek, Szűcs István Gábor betalált a kipattanóból. A gólszerző egy perccel később kisbüntetést kapott, 47 másodperccel a vége előtt Szilassy Zoltán időt kért és lehozta kapusát. Hiába, az UTE nem tudta kiharcolni a hosszabbítást.

A Hokiklub Budapest 2-1-re nyert Újpesten. A HKB legközelebb szerdán játszik hazai jégen a Fehérvári Titánok ellen, az UTE hétfőn az örökrangadó keretin belül várja az FTC-Telekomot.

utehkb-utefb-201909

fotó: UTE-facebook

Erste Liga, Megyeri út, 512 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Váczi, Horváth.
Duschek: 91,7% (Márkus)
K
Sylves: 97,4% (Kiss B.)
Varga, Carlson, DiDiomete, Odnoga, Brown
1
Szécsi P., Lakatos, Szűcs, Pihlqvist, Sátek
Henderson, Pokornyi, Csamango, Nemes, Pance
2
Lévai, Reiter, Szappanos, Petres, Horváth B. D.
Rusk, Kovács A., Benk, Sikorcin, Vincze
3
Bán, Mayer, Albert, Rossignol, Németh
Fekete, Godó, Horváth Á., Kovács S.
4
Lőczi, Köllő
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:28 UTE Pance Carlson Odnoga
1-1 35:50 HKB PP Szappanos Petres Pihlqvist
1-2 58:11 HKB PP Szűcs Németh Lakatos
38 Kapura lövések száma 24
20 Kiállításpercek 6

Így győzte le a Hokiklub Budapest az Újpestet

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum