Az ezüstérmes otthonában kezd a MAC

   

Az alaposan megerősített kerettel felálló újbudaiak nehéz ellenfelet kaptak elsőre, hiszen a HK Nitrához utaznak.

A nyitraiak legutóbb egy hektikusabb, de végül harmadik helyet érő alapszakasz után döntőig mentek a szlovák Extraligában – a Dukla Trencint 4-2-vel, a HKM Zvolent 4-1-gyel intézték el –, ott azonban megoldhatatlan feladat elé állította őket a triplázó Besztercebánya. Esetükben is kérdés, hogy meg tudják-e ismételni tavalyi produkciójukat. Az előszezonjuk részben a szemünk előtt zajlott, minthogy ott voltak a Visegrád Kupában, valamint az Ifj. Ocskay Gábor-emléktornán is. Előbbi sorozat csoportkörében két győzelemmel és egy vereséggel zártak, az FTC-Telekomot csak a harmadik harmadban bírták legyűrni, míg a lengyel JKH GKS Jastrzebie-től kikaptak. Fehérváron egyet nyertek, a cseh Vitkovice ellen, majd egyet buktak, a magyar EBEL-csapat felülmúlta őket a döntőben.

A MAC felkészülési időszaka is hektikusan alakult, viszont az is igaz, hogy nagyon erős csapatokkal csapott össze Majoross Gergely együttese. Volt köztük KHL-es, EBEL-es és EIHL-es is. Az újbudaiaknak két győzelmet sikerült aratniuk, a brit bajnok Cardiffnál és az Erste Liga-elődöntős UTE-nál bizonyultak jobbnak. Az ugyanakkor csak élesben derül ki, hogy az olyan nagynevű új igazolások, mint Sofron István vagy C. J. Stretch, mit tudnak hozzátenni az eredményességhez.

A vezetőedző mindenesetre ennyit mondott a csapat hivatalos közösségi oldalának: ”Nagyon vártuk már ezt a napot. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, végre elkezdődik a lényeg. Készen állunk, minden előjel arra utal, itt az idő, hogy megmutassuk, mire képes a MAC Újbuda a Tipsport Liga 2019/20-as szezonjában.”

Az viszont jelen állás szerint kérdéses, hogy látunk-e ebből bármit is itthonról. Míg tavaly a Huste Tv jóvoltából minden mérkőzést ingyen követhettünk online, addig idén átkerültek a közvetítések a Tipsport Liga honlapjára. Ahol csak szlovák telefonszámmal lehet regisztrálni, sőt további bonyodalmak is felmerülnek. Igyekszünk utánajárni, hogy van-e mégis legális megoldás a problémára, amint sikerül, közzétesszük információinkat.

macnit-pa

fotó: Pórszász Áron/MAC

HK Nitra–MAC Újbuda 3-2

   

Két harmad után még vezetett a magyar csapat a tavalyi Extraliga-ezüstérmes otthonában, ám az utolsó játékrészben fordítottak a nyitraiak.

Majoross Gergely a 2002-es születésű Schlekmann Márkot is magával vitte élete első felnőtt tétmeccsére, ám a nyitraiak rá tudtak tromfolni erre: náluk ugyanis jégre lépett a 2004-es, azaz 15 éves Simon Nemec is. Utóbbi ráadásul a hivatalos statisztikák szerint 11:34 percet játszott, miközben a 13. csatárként nevezett magyar fiatalembernek nem jutott egy shift sem. Itt kell megjegyezni, hogy Nemecet már most a 2022-es (!) NHL-draft egyik top prospectjeként tartják számon. A mérkőzésről szólva az első harmad az előnyös góloké volt, Langkow szerzett vezetést, Gabrielle egyenlített. A második menetben ismét Langkow volt eredményes, ezúttal hátrányból, 1-2. Negyven perc után hiába állt a MAC-nak a zászló, az utolsó menetben előbb Kerbashian, majd a régi ismerős Blackwater iratkozott fel a táblára, így 3-2-re nyert a házigazda.

Extraliga, 2019. szept. 13., péntek.
Simboch: 94,1% (Hanuljak)
K
Bálizs: 88,0% (Halasz)
Mezei, Rais, Blackwater, Kollár, Rác
1
McNally, Carlisle, Orban Brance, Langkow, Bodó
Pupak, Olsen, Scheidl, Kerbashian, Gabrielle
2
Pozsgai, Macaulay, Nagy, Stretch, Sofron
Sloboda, Versteeg, Simun, Fetkovic, Lusnák
3
Garát, Orban Blake, Klempa, Pitt, Terbócs
Nemec, Hrusík, Patoprsty, Caladi, Csányi
4
Fejes, Schlekmann, Kreisz, Majoross, Szigeti
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:34 MÚB PP Langkow Macaulay Orban Brance
1-1 18:04 NIT PP Gabrielle Scheidl Olsen
1-2 31:56 MÚB SH Langkow Orban Brance McNally
2-2 41:15 NIT Kerbashian Sloboda
3-2 54:43 NIT Blackwater Rác
25 Kapura lövések száma 34
12 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum