A csapatban mindenki tudja, milyen szerep vár rá

 

Miroslav Ihnacak személyében új vezetőedzővel és megerősített kerettel szeretnék feledtetni a tavalyi évet a Dunaújvárosi Acélbikák.

Kezdődik a szezon, a csapatok már javában készülnek első mérkőzésükre. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkerestük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), utána Julius Pénzessel (Corona Brassó), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda), Szilassy Zoltánnal (UTE), Fodor Szabolccsal (FTC-Telekom), Marcel Rodmannal (DVTK Jegesmedvék), Jason Morgannal (SC Csíkszereda), David Musiallal (DEAC), Bereczky Szilárddal (Gyergyói HK), Ladányi Balázzsal (Schiller-Vasas HC) és Gröschl Tamással (Hokiklub Budapest) beszélgettünk, az alábbiakban pedig Miroslav Ihnacak, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője osztja meg velünk gondolatait.

A legutóbbi katasztrofális idény után a DAB menedzsmentje jelentősen megerősítette a csapat keretét. Vezetőedzőnek leszerződtették a játékosként az NHL-t is megjárt, komoly szakmai múlttal rendelkező Miroslav Ihnacakot, aki a nyári felkészülés során sok fiatalt is kipróbált. ?Augusztusban nagyon kemény munkát végzett a csapat ? mondta blogunknak az 57 éves szakember. ? Szerencsére senki sem hiányzott Justin Cseteren kívül, de őt is tudtuk pótolni. Nagyon fontos volt, hogy gyorsan megismerjem a keret tagjait a jégen és azon kívül is. Számomra lényeges, hogy milyen a munkamorál, miként viselkednek a játékosok az edzésen különböző helyzetekben. A felkészülési mérkőzéseken nem is az eredményre figyeltem, hanem arra, hogy a játékosok hogyan illeszkednek az adott sorba, milyen az együttműködés közöttük. Sok hokist próbáltunk ki a juniorok közül is, kíváncsi voltam, mennyire lehetnek hasznára a csapatnak. A felkészülés végén már az élesítésre helyeztük a hangsúlyt, hogy az első bajnoki meccsen valóban készen álljunk a küzdelemre.?

A vezetőedző az ellenfelek felkészülését is figyelte, hogy minél hamarabb felmérhesse az Erste Liga erejét. ?Fontosnak tartom, hogy képben legyek az ellenfelekkel kapcsolatban, ezért az előszezonban folyamatosan követtem a többi csapat mérkőzéseit, megnéztem, milyen játékosokat igazoltak és így tovább. Számomra úgy tűnik, nagyon sok szoros mérkőzés lesz, ahol a győzelem csak apróságokon fog múlni. Igazán a tizedik forduló után kaphatunk képet arról, hogy milyen lesz a bajnokság. Addigra már mindenki játszik mindenkivel, és valószínűleg valamennyi csapat formába lendül.?

A dunaújvárosi szurkolók leginkább arra kíváncsiak, hogy a gyászos tavalyi év után az idén milyen csapatuk lesz. ?A sportolók, így persze a hokisok is sok néző előtt szeretnek játszani. A nagy tömeg buzdítása nagyon komoly erőt, igazi pluszmotivációt tud adni. Ehhez olyan csapatra van szükség, amely kiszolgálja a közönségét. Arra törekszem, hogy modern támadóhokit játsszunk, amely nemcsak élvezhető a szurkolók számára, hanem eredményes is. Ha ezt sikerül megvalósítani, akkor biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is visszatérnek a lelátókra. Számunkra már az idén elsődleges cél a fiatal játékosok beépítése. A felkészülés során, ahogy mondtam, jó néhány junior edzett velünk, kipróbáltuk őket a mérkőzéseken, bizakodó vagyok velük kapcsolatban. Most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb felvegyék a felnőtthoki tempóját, a gyorsabb gondolkodásmódját, mert a tehetségük megvan a jó teljesítményhez. Ez nem lesz könnyű, hiszen nyolc játékosunk lesz, aki most debütál az Erste Ligában, vagy ha játszott is tavaly, akkor nagyon keveset. Úgy gondolom, ha az alapszakasz közepére összeáll a csapat, akkor a végén bejuthatunk a felsőházba.?

Játékosfronton aktív volt a DAB, amely a liga szintjén meghatározó hokisokat is szerződtetett. Kitől vár az edző kiugró teljesítményt? ?Úgy gondolom, a csapatban mindenki tudja, hogy milyen szerep vár rá. Tisztában vannak vele, hogy kinek kell húzóemberré válnia, és kik lesznek a vízhordók. Ezek egészséges aránya tesz egy csapatot teljessé, ez lehet a siker záloga. Mi is ott szeretnénk lenni a végelszámolásnál, öt-hat csapat is esélyes a bajnoki címre. Néhány hónapon belül már körvonalazódnak az erőviszonyok, akkor okosabbak leszünk.?

dab

fotó: DAB-facebook

A Dunaújvárosi Acélbikák 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 10., szombat, 18:00: Dunaújvárosi Acélbikák?Fehérvári Titánok (Dunaújváros) 4-1
augusztus 15., csütörtök, 19:00 Olimpija Ljubljana (Alpesi Liga)?Dunaújvárosi Acélbikák 3-1
augusztus 16., péntek, 17:00 HDD Jesenice (Alpesi Liga)?Dunaújvárosi Acélbikák (Jesenice) 3-2
augusztus 29., csütörtök, 18:00: HC Topoľčany (SVK-2.)?Dunaújvárosi Acélbikák (Nagytapolcsány) 5-4
augusztus 30., péntek, 17:00: Dunaújvárosi Acélbikák?Schiller-Vasas HC (Dunaújváros) 2-3
szeptember 3., kedd, 18:00: Dunaújvárosi Acélbikák?Hokiklub Budapest (Dunaújváros) 5-1
szeptember 5., csütörtök, 18:30: Fehérvári Titánok?Dunaújvárosi Acélbikák (Székesfehérvár) 4-5 h.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum