Itthonról láthatatlanok a kinti Extraliga-mérkőzések

   

A szurkolók egyelőre nem tudják követni online a két magyar csapat idegenbeli mérkőzéseit. A szlovákok azt ígérik, lesz megoldás.

A szlovák Tipsport Liga kitűnően működő streamszolgáltatást nyújtott eddig, a Huste Tv jóvoltából a szurkolók ingyen nézhették az összes mérkőzést. Ennek haszonélvezői voltak a magyar drukkerek is, akik tavaly végigkövethették a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék szlovákiai találkozóit. Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy véget ért a jó világ.

Az online közvetítések az idén átkerültek a fogadásszervező céghez, a liga névadó szponzorához, amelynek honlapján regisztrálni kell, hogy az élő közvetítéseket nézni lehessen. Ám regisztrálni csak szlovák mobilszámmal lehet, ami a magyar drukkerek számára nehezen elhárítható problémának tűnik. A közösségi oldalakon élénk diskurzus folyik az ügyről, és a hozzászólások nem sok jóval kecsegtetnek.

Az egyik felületen egy szlovák szurkoló magyar nyelvű kommentjéről kiderült, hogy nem is egyszerű regisztrációról van szó, a belépőnek ugyanis tippelőszámlát kell nyitnia, és akkor is csak 7 napig nézheti ingyenesen a közvetítéseket. Ha később is szeretné látni a találkozókat, minimálisan havi 1,2 euróért fogadnia is kell.

Egyéb nehézségekről is beszámolt be egy magyar szurkoló, aki a szlovák mobilszám problémáját még meg tudta oldani egy ismerőse közreműküdésével, ám utána jött az újabb nehézség. Személyes adatokat kellett megadni, amelyek hitelességét igazolványfotóval is bizonyítani kell. A külföldiektől útlevelet, utána valamilyen tartózkodási engedélyt is kérnek.

Ezen a ponton még nem is értintettük azt a kérdést, hogy tudomásunk szerint a Magyarországon élő magyar állampolgárok jogszerűen nem regisztrálhatnak szlovákiai fogadási oldalakon.

Amennyiben tehát nem születik közös magyar?szlovák megoldás a problémára, akkor csak egy másik nem éppen legális online megoldás marad a szurkolók számára. Vagy az utazás az idegenbeli mérkőzésekre.

Egri Gergely, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottságának tagja ? egyben szlovákiai “kapcsolattartója” ? ugyanakkor arról tájékoztatta blogunkat, hogy hétfőn lesz pozsonyban Tipsport-megbeszélés, ahol napirendre veszik a témát. Richard Lintner, a bajnokság szervezője azt ígérte, megtalálják a kiutat az ügyben, addig is kérik a magyarországi szurkolók, szponzorok és más érintettek türelmét.

Addig is a jó hír: a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék hazai mérkőzéseinek jelentős részét közvetíti a Digi Sport, így a miskolciak Zólyom elleni első találkozóját, valamint a két magyar klub vasárnapi egymás elleni rangadóját is. A MAC péntek esti nyitrai vendégjátékát persze értelemszerűen nem.

nitmac

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum