Hererákkal műtötték Shea Theodore-t

   

A Vegas Golden Knights hátvédje már 100 százalékos állapotban van, a többiekkel együtt elkezdheti az edzőtábort.

Theodore kálváriája májusban, a Szlovákiában rendezett világbajnokságon kezdődött. A 24 éves hátvédet doppingellenőrzésre jelölték, ami felfedte a betegséget. A szervezetében hCG-hormont találtak, ami alapesetben a nőknél van jelen terhesség idején, a férfiaknál viszont a legtöbbször a hererák előjele. A vb után Theodore alapos vizsgálaton esett át, ami igazolta a gyanút: a szervezetében egy 5×5 milliméteres daganatot találtak. Az orvosok megnyugtatták a játékost, hogy mivel fiatal és erős, a betegséget pedig nagyon korai stádiumban fedezték fel, ezért kiválóak az esélyei a teljes gyógyulásra.

A bekk így nyilatkozott az első sokkról és az elmúlt három hónapról: “Először még nem is féltem. Olyan gyorsan történt minden, hogy megijedni sem volt időm. Utána az orvosok elküldtek egy ultrahangos vizsgálatra. Aztán leültettek és elmondták az eredményt. Amikor meghallottam, megdöbbentem. Az egész életem megváltozott egy pillanat alatt. Később beszéltem az ügynökömmel, aki Phil Kessel révén volt már hasonló helyzetben. Azt mondta, amit az orvosok: fiatal vagyok, a stádium korai, ne izguljak. Eljött a legkeményebb rész: fel kellett hívnom a barátnőmet és a szüleimet, hogy elmondjam. Megrémítette őket, de bíztak bennem. A nagymamám legyőzte a mellrákot, a nagyapám a vese- és a prosztatadaganatot. El kellett mondanom a csapattársaimnak is. Küldtünk egy körüzenetet. 10 másodperc után már hívott Jonathan Marchessault, és azt mondta ő is: ne aggódjak, nem lesz baj. Később felvettem a kapcsolatot Kessellel, aki megható üzenetet írt, sok szerencsét és kitartást kívánt. Aztán eljött a műtét napja. Nagyon izgultam, de miután a csomót eltávolították, az orvosok megnyugtattak, hogy minden a legnagyobb rendben ment.

A sebész persze szigorúan előírta, hogy állandóan figyeljem magamat. De most minden reggel arra ébredek, hogy örülök, mert azt csinálhatom, amit szeretek, láthatom a szeretteimet, a barátaimat, együtt nevethetek és játszhatok velük. Tudom, hogy milyen szerencsésnek mondhatom magamat. Amin átmentem, az semmi ahhoz képest, amit akkor láttam, amikor olyan gyerekeket látogattunk meg, akik kemoterápián és sugárkezelésen is átestek. Ők sokkal bátrabbak, mint én.

Az, hogy korán észrevették a betegségemet, megmentette a karrieremet. Sokszor gondolok arra, hogy mi történik, ha nem szállok fel a Szlovákiába tartó gépre. Mi lenne most? Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt. Ezentúl együtt fogok dolgozni a Golden Knights alapítványával, és örömmel várom, hogy nagykövet és képviselő legyek egy ilyen fontos ügyben. Megnyugtatok mindenkit: hamarosan találkozunk.”

A Vegas Golden Knights közzétette az edzőtáborában részt vevő játékosok névsorát. Ott van Shea Theodore is, tünetmentesen és elmondása szerint 100%-os állapotban.

theodore

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum