Ezer különféle forgatókönyv forog a fejemben

 

A Hydro Fehérvár AV19 ismét megcélozza a felsőházat az EBEL-ben, derül ki a Hannu Järvenpää vezetőedzővel készített interjúnkból.

Kezdődik a szezon, a csapatok már javában készülnek első mérkőzésükre. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkerestük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), utána Julius Pénzessel (Corona Brassó), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda), Szilassy Zoltánnal (UTE), Fodor Szabolccsal (FTC-Telekom), Marcel Rodmannal (DVTK Jegesmedvék), Jason Morgannal (SC Csíkszereda), David Musiallal (DEAC), Bereczky Szilárddal (Gyergyói HK), Ladányi Balázzsal (Schiller-Vasas HC), Gröschl Tamással (Hokiklub Budapest) és Miroslav Ihnacakkal (DAB) beszélgettünk, végezetül Hannu Järvenpää, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője osztja meg velünk gondolatait.

Az utóbbi idők legjobb szezonját produkálta idén a magyar EBEL-csapat. A finn vezetőedző kitűnő munkát végzett a gárdával, a hatodik helyen végezve már az alapszakaszban kiharcolták a playoffhelyüket. A cél az idén sem lehet más, ennek rendelték alá a nyári felkészülést is. ?Úgy gondolom, a csapat nyári munkája, a beletett energia megfelelő volt. De amikor ezt megfelelőnek nevezem, az nem jelenti azt, hogy elégedett is vagyok. Az meggyőződésem szerint ugyanis ha valaki elégedett, akkor az lelassítja a fejlődést, pedig az nélkülözhetetlen a sikerhez. A felkészülés során minden játékhelyzetet gyakoroltunk az előszezonban, keményen dolgoztunk, hogy ezekben jobbak legyünk. Most már a finomhangolásra van szükség, meccsről meccsre. Az augusztusi felkészülési mérkőzéseken azt kaptam, amit vártam, ezek több mint felét megnyertük. Természetesen jó lett volna győzni minden találkozón, de akkor azon kezdesz el gondolkodni, miként kezeld a vereséget, ha nem tapasztalod meg őket. Az előszezonben elértük azt, amit akartunk: szoros mérkőzéseket. A kemény küzdelmek teszik a csapatodat még felkészültebbé a szezonra.?

Az EBEL mindig hatalmas munkára és csatára készteti a csapatokat, és Järvenpää erre számít az idén is. ?Ezer különféle forgatókönyv forog most a fejemben arról, hogyan alakulhat az idei küzdelemsorozat. Ha nagyon leegyszerűsítem a dolgot, akkor azt mondhatom, hogy szoros versenyre készülök, mert az EBEL-ben közel vannak egymáshoz a csapatok, a különbség sokszor egészen kicsi. A célunk az, hogy a tavalyinál több mérkőzést nyerjünk, és a megváltozott lebonyolítás körülményei között is elérjük a rájátszást már az alapszakaszban, azaz ott legyünk az első öt hely valamelyikén. Ehhez minden játékosnak a legjobbját kell nyújtania, ez lehet a kulcs, hogy mindig megnyerjük a következő mérkőzést. Ez nagyon nehéz feladat, hiszen ha ebben a ligában listát készítenénk arról, hogy ki akarja megnyerni a bajnokságot, akkor 11 csapatnevet írhatnánk fel rá. Ezzel azt is elárultam, hogy mi is ezek közé a csapatok közé tartozunk.?

hannu

A Fehérvár AV19 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 10., szombat: 20:00 Cardiff Devils (GBR-1.)?Fehérvár AV19 (Viola Arena, Cardiff) 5-2
augusztus 11., vasárnap: 19:00 Cardiff Devils (GBR-1.)?Fehérvár AV19 (Viola Arena, Cardiff) 2-4
augusztus 23., péntek: 16:30 Fehérvár AV19?Villach (EBEL, Bled) 1-2
augusztus 24., szombat: 16:30 Fehérvár AV19?Grenoble (FRA-1., Bled) 3-4
augusztus 25., vasárnap: 16:30 Fehérvár AV19?Jesenice (Alpesi Liga, Bled) 3-1
augusztus 31., szombat, 17:00: FTC-Telekom?Fehérvár AV19 (Szuperkupa, Tüskecsarnok) 3-4
szeptember 7., szombat, 19:00: Fehérvár AV19?Podhale Nowy Targ (POL-1., ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, Székesfehérvár) 5-4
szeptember 8., vasárnap, 18:00: Fehérvár AV19?HC Vitkovice (CZE1.)/HK Nitra (SVK-1., ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, Székesfehérvár) 3-1

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum