A játékosainknak kell legyen sikerélményük is

   

Szerencsére nagy potenciál van az utánpótlásunkban ? mondta blogunknak Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője.

Egy nap maradt a szezonstartig, a csapatok már javában készülnek első mérkőzésükre. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkerestük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), utána Julius Pénzessel (Corona Brassó), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda), Szilassy Zoltánnal (UTE), Fodor Szabolccsal (FTC-Telekom), Marcel Rodmannal (DVTK Jegesmedvék), Jason Morgannal (SC Csíkszereda), David Musiallal (DEAC) és Bereczky Szilárddal (Gyergyói HK) beszélgettünk, az alábbiakban pedig Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője osztja meg velünk gondolatait.

A Schiller-Vasas HC immár egy év tapasztalattal indulhat az Erste Liga új szezonjában. Ennek megfelelően a nyári felkészülésüket sem kellett a nulláról kezdeni. ?Az idén már nem vagyunk újoncok, és ez nagy előny lehet számunkra az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest ? mondta blogunknak Ladányi Balázs. ? Éppen azt vettük számba a napokban, hogy hol állunk tavaly augusztushoz képest, és a helyzet több mint biztató. A felkészülésünk kiindulópontja a tavaszi szezonzárás volt, szerencsére most már innen kell feljebb lépnünk. Az eltervezett munkát elvégeztük, az augusztusi mérkőzéseken egyre több dolgot kaptunk vissza a srácoktól a gyakorolt elemekből. Az eredményekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen mindenki kísérletezik, az edzők a lehető legtöbb játékosnak adnak lehetőséget, hogy lássák, kire számíthatnak. Láttunk rengeteg pozitív mozzanatot, de hiányosságokat is, amiken dolgozunk, hogy minél hamarabb kijavítsuk őket. Élesben, a tétmeccseken elválik, hogy a tanultakból mennyit tudunk átültetni a gyakorlatba.?

A piros-kék gárdánál továbbra is a fiatalok fejlesztésére fókuszálnak. ?Habár már nem leszünk újoncok, mégis jó néhány első éves játékosunk lesz a felnőttek között. Szerencsére az utánpótlásunkban nagy potenciál van, voltak nyáron érkezők, vannak saját fiataljaink is, bátran nyúlhatunk hozzájuk a szezonban is, ha sérülés, formaingadozás vagy tanulmányi elfoglaltság miatt valaki kiesik. A DAB elleni felkészülési mérkőzésen például kipróbáltunk néhány srácot, akik még le sem vehették a rácsukat, voltak, akik most debütáltak a felnőtthokiban. A szezonban persze meg kell találnunk az arany középutat a fejlesztés és az eredményesség között. Lényeges ugyanis, hogy a játékosainknak legyen kellő sikerélményük, hiszen egy sportembert ez hajt előre. De az biztos, hogy csak az eredményesség kedvéért nem fogunk háromsorozni, legfeljebb rövidebb periódusokban.?

Tavaly a szezon második felében tudta felvenni a liga fordulatszámát a Vasas, most ebből a szempontból már tapasztaltabbak lesznek. Mire lehet ez elég? ?Az biztos, hogy a tavalyi 50 mérkőzésünk már a lábakban és a kezekben van. Nem helyezünk azonban olyan terhet a csapatra, hogy megjelölünk egy helyezést, amit el kell érni. Mivel továbbra is a fejlesztés a legfontosabb célunk, erre tettük fel az első néhány évünket, így mi nem az eredményjelzőre fókuszálunk elsősorban. Szeretnénk azonban előrelépni, önmagunkhoz képest fejlődni. A rájátszást megcsípni nekünk már óriási siker lenne. Nagyon kíváncsi vagyok egyébként, hogy milyen lesz az idei Erste Liga, hiszen a csapatok papíron nagyon jó játékosokat, kiváló légiósokat szerződtettek. De az majd a jégen dől el, hogy melyikük válik be, melyikük nem. Természetesen abban bízom, hogy a tabella felső és alsó része között csökken a távolság, és ebből mi is jól jövünk ki. A bajnok pedig az a csapat lesz, aki a végén mindenkit legyőz.?

vasas

fotó: Schiller-Vasas HC

A Schiller-Vasas HC 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 17., szombat: 18:00 Schiller-Vasas HC?HK Trnava (SVK-2., Káposztásmegyer) 2-5
augusztus 18., vasárnap: 18:00 Schiller-Vasas HC?HK Levice (SVK-2., Káposztásmegyer) 8-4
augusztus 23., péntek, 17:30: HK Trnava (SVK-2.)?Schiller-Vasas HC (Nagyszombat) 2-1
augusztus 28., szerda, 18:00: HK Levice (SVK-2.)?Schiller-Vasas HC (Léva) 3-2
augusztus 30., péntek, 18:00: Dunaújvárosi Acélbikák?Schiller-Vasas HC (Dunaújváros) 2-3
szeptember 9., hétfő, 18:30 DEAC?Schiller-Vasas (Debrecen) 6-5 h.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum