Hosszú paddal vágunk neki a szezonnak

 

A kettős terhelés miatt 29 fős keretet állítottak össze Gyergyószentmiklóson. A GYHK már szerdán útnak indult első túrájára.

Egy nap maradt a szezonstartig, a csapatok lejátszották utolsó felkészülési mérkőzéseiket, a Gyergyói HK már szerdán útnak indult idei első Erste Liga-túrájára. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkerestük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), utána Julius Pénzessel (Corona Brassó), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda), Szilassy Zoltánnal (UTE), Fodor Szabolccsal (FTC-Telekom), Marcel Rodmannal (DVTK Jegesmedvék), Jason Morgannal (SC Csíkszereda) és David Musiallal (DEAC) beszélgettünk, az alábbiakban pedig Bereczky Szilárd, a GYHK általános igazgatója osztja meg velünk gondolatait.

Tavaly tért vissza a magyar bázisú bajnokságba a Gyergyói HK ? amely még a legelső idényben Progym néven szerepelt itt ?, és a DEAC-cal vívott óriási csata végén épphogy lemaradt az Erste Liga elődöntőjéről. A klub nyáron alaposan megerősítette a keretét, de a felkészülést is úgy alakították, hogy komolyabb célokat tűzhessenek ki maguk elé. ?Az előző szezon végén az akkori vezetőedzőnk, Mikael Tisell minden játékosunknak egyéni edzéstervet készített nyárra, amelyet a srácok becsülettel el is végeztek ? kezdte válaszát Bereczky Szilárd. ? Közben megállapodtunk az új vezetőedzőnkkel, Leif Strömberggel, és nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy olyan játékosokat szerződtessünk, akik segíthetnek nekünk a minél sikeresebb szereplésben. Amikor keresgéltünk, nemcsak a játéktudást, a statisztikákat vettük alapul, igyekeztünk emberileg is megfelelő hokisokat találni. Ezek a játékosok egy szezonban talán több időt töltenek a csapattal, mint a családjukkal, ezért nagyon fontos, hogy milyen hangulat alakul ki az öltözőben. Az igazolásokkal és a felkészüléssel összességében elégedettek vagyunk, a Gyilkostó Kupát megnyertük, így elmondhatom, hogy készen állunk a szezonra.?

Az erdélyi csapatoknál mindig nehézséget jelent, hogy több fronton is helyt kell állniuk. Gyergyóban ennek a megoldását a bő keret kialakításában látták. ?Már tavaly is közel száz mérkőzésünk volt az Erste Ligában, a román bajnokságban és a kupában összesen, az idén pedig szeretnénk messzebbre jutni, azaz ennél is többet játszani. Ez óriási terhelést jelent a hokisok számára, ezért úgy döntöttünk, hosszú paddal vágunk neki a szezonnak. A keretünk most 29 játékosból áll, közülük 8 számít légiósnak. A bő keret kettős célt szolgál. Egyrészt mivel mindkét bajnokságban maximum hat légiós léphet jégre egy meccsen, ez egyértelmű versenyhelyzetet jelent számukra, tisztában vannak vele, hogy senkinek sincs bérelt helye. Másrészt a vezetőedző tudja majd rotálni, forgatni a játékosokat, így mindig jut majd egy kis pihenő azoknak, akiknek erre szükségük van. Szerencsére a játékosok között jó a híre a klubunknak, a hátterünk is stabil, így nem volt nehéz megegyeznünk a kiszemeltekkel. Van egy kis hátrányunk azzal, hogy ez itt egy kisváros, de úgy tűnik, ez nem akkora gond.?

A gyergyói vezetők végső célokat még nem tűztek ki a csapat elé, először az alapszakasszal foglalkoznak. ?Nehéz még felmérni, hogy milyenek lesznek az erőviszonyok az Erste Ligában. Azt mi is láttuk, hogy mindegyik csapat kitűnő játékosokat igazolt, ezért úgy gondolom, szoros, kiegyensúlyozott bajnokságunk lesz az idén, sok ki-ki mérkőzéssel. A fokozatosság hívei vagyunk, először az alapszakasz végével foglalkozunk, a felsőházba szeretnénk kerülni. A rájátszás mindig egy másik világ, azzal elég akkor törődnünk, ha odaértünk. Arra, hogy ki nyerheti meg az Erste Ligát, igazán jó választ csak április elején lehet adni, a döntő utolsó meccsén. Az biztos, hogy több csapat is esélyes a végső győzelemre, és a végkifejlet leginkább az aktuális formától függ majd.?

gyhk

fotó: GYHK facebook

A Gyergyói HK 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 3., szombat: 17:00: HK Levice (SVK-2.)?Gyergyói HK (Léva) 7-6 b.
augusztus 24., szombat, 16:00 Corona Brassó?Gyergyói HK (Brassó) 3-2
augusztus 30., péntek, 18:00: Gyergyói HK?Steaua Bucuresti (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 3-2
augusztus 31., szombat, 18:00 Gyergyói HK?Fehérvári Titánok (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 3-2
szeptember 1., vasárnap, 18:00: Gyergyói HK?Csíkszeredai Sportklub (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 4-1

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum