Az új bajnoki évben bőven lesznek meglepetések

   

Fiatal csapatként a hoki minden elemében fejlődnünk kell ? mondta blogunknak Gröschl Tamás, a Hokiklub Budapest vezetőedzője.

Egy nap maradt a szezonstartig, a csapatok már javában készülnek első mérkőzésükre. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkerestük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), utána Julius Pénzessel (Corona Brassó), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda), Szilassy Zoltánnal (UTE), Fodor Szabolccsal (FTC-Telekom), Marcel Rodmannal (DVTK Jegesmedvék), Jason Morgannal (SC Csíkszereda), David Musiallal (DEAC), Bereczky Szilárddal (Gyergyói HK) és Ladányi Balázzsal (Schiller-Vasas HC) beszélgettünk, az alábbiakban pedig Gröschl Tamás, a Hokiklub Budapest vezetőedzője osztja meg velünk gondolatait.

Az idén már nem számít újoncnak a Hokiklub Budapest az Erste Ligában. Tisztában vannak azzal, hogy mi az elvárás a magyar bázisú bajnokságban, és a nyári felkészülést is ehhez igazították. ?Az elvégzett munkával elégedett vagyok, de természetesen nekünk is sok feladatunk van még ? mondta blogunknak Gröschl Tamás. ? Fiatal csapatként a hoki minden elemében fejlődnünk kell, de úgy gondolom, az idén már nem kell annyi időt várni, hogy a liga szintjén pörögjünk. Csak négy felkészülési mérkőzésünk volt, az első kettő, a DEAC és a DAB elleni közül az előbbi sikerült jobban, bár ott hiányzott a gól a játékunkból. Az utolsó kettőn a HK Levice ellen már jó teljesítményt nyújtottunk, győztünk is, így remélem, kellő önbizalommal vágunk neki a szezonnak.?

Ezeken a találkozókon voltak jó egyéni villanások is. ?Akadt egy-két hokisunk, aki pozitív értelemben meglepett bennünket a játékával. Sok mérkőzésünk lesz, majd elválik, hogy ez csak kiugrott teljesítmény volt, vagy tartósan tudják hozni ezt a formát. A légiósok között is voltak, akiktől jó dolgokat láttunk, az eddigiek alapján jó választásnak, megfelelő erősítésnek tűnnek.?

Az idei Erste Liga szorosabbnak, izgalmasabbnak tűnik, mint korábban. ?Nem pusztán hazabeszélek, ha azt mondom: meggyőződésem, hogy az idén nem lesz akkora különbség az alsó- és felsőház csapatai között, mint a tavalyi szezon elején. A Vasas és mi is a középszakasztól már kemény ellenfelei voltunk mindenkinek, és most az első fordulótól kezdve tudjuk, mire kell készülnünk. Úgy gondolom, az új bajnoki évben bőven lesznek meglepetések, pozitívak és negatívak is. Mi természetesen arra készülünk, hogy a kellemes meglepetések között legyünk.?

Ez akkor azt jelenti, hogy a tabella felső részét célozzák meg? ?Sportemberként nem tehetünk mást. Amikor megkérdezik tőlem, ki nyeri idén a bajnokságot, nem mondhatok mást, mint hogy a Hokiklub Budapest. Persze a realitásokkal tisztában vagyok, tudom, hogy az ellenfelek milyen kerettel dolgoznak. Ugyanakkor elvárom a csapatomtól, hogy győztes mentalitású legyen, ebben egy pillanatig sem alkudhatok meg. Csak úgy mehetsz ki a jégre, hogy nyerni akarsz, és majd kiderül, hogy ez mire elég. Az első évünkben rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amelyeket szeretnénk a magunk javára fordítani. Rajtunk múlik, hogy fel tudjuk-e mondani a leckét, amit eddig tanultunk.?

groschl-sv2

fotó: Somogyi Viktor

A Hokiklub Budapest 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 30., péntek, 18:00: DEAC?Hokiklub Budapest (Debrecen) 3-0
szeptember 3., kedd, 18:00: Dunaújvárosi Acélbikák?Hokiklub Budapest (Dunaújváros) 5-1
szeptember 6., péntek, 18:00: HK Levice (SVK-2.)?Hokiklub Budapest (Léva) 3-6
szeptember 9., hétfő, 17:00: Hokiklub Budapest?HK Levice (SVK-2., Tüskecsarnok) 7-2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum