Tetszik a csapatom, nagyon várom az első meccset

 

Elvégeztük a szükséges munkát, becsületesen felkészültünk a rajtra – mondta blogunknak Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője.

Közeledik a szezonstart, a csapatok lejátszották utolsó felkészülési mérkőzéseiket. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkeressük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), utána Julius Pénzessel (Corona Brasso), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda), Szilassy Zoltánnal (UTE) és Fodor Szabolccsal (FTC-Telekom) beszélgettünk, az alábbiakban pedig Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője osztja meg velünk gondolatait.

Második évét kezdik a szlovák Extraligában a DVTK Jegesmedvék. Az idén is új edzővel, a komoly játékosmúlttal rendelkező szlovén Marcel Rodmannal vágtak neki a felkészülésnek. “Hosszú előszezonon vagyunk túl, amiben sajnos nem várt problémákkal is meg kellett küzdenünk – mondta blogunknak a 37 éves szakember. – Úgy építettük fel a felkészülést, hogy hét meccset fogunk játszani, de ez rajtunk kívülálló okok miatt nem sikerült. Ez természetesen rányomta a bélyegét a munkára, közel egy hetet vesztettünk. Azonban a nehézségeken kemény munkával, akarattal és szorgalommal túllendültünk, és az ezt követő időszakban vissza tudtunk térni ahhoz a munkához, amit elterveztünk. Örömmel mondhatom: elvégeztük a kellő munkát, becsületesen felkészültünk a rajtra.”

A csapat felkészülését szinte derékba törte a poprádi ételmérgezés, amely után újra kellett tervezni a munkát. “Az incidens után még nem tudtuk, hogy pontosan hány napot kell kihagynunk, A torna után eredetileg is két szabadnapot terveztünk, de az orvosok javaslatára ez meghosszabbodott. A legnehezebb része ennek az időszaknak az volt, hogy nem lehetett pontosan tudni, melyik játékos milyen erőnléti állapotban van. Miután ezt felmértük, mindenki számára kidolgoztuk a tervet, hogy miként érheti el ismét a 100 százalékot. Visszatekintve úgy gondolom, időt ugyan veszítettünk, de ezt kemény munkával ellensúlyoztuk, a felkészülés végére eljutottunk oda, ahova szerettünk volna, így ez a néhány nap nem lehet és nem is lesz kifogás a jövőben.”

A felkészülési mérkőzéseket négy győzelemmel és három vereséggel zárta a csapat. “A DEAC és a Dukla Michalovce elleni második meccsen már jó teljesítményt nyújtottunk, de összességében azt kell mondjam, nem feltétlenül voltam elégedett a mérkőzésekkel. A legelső meccstől nem vártam sokat, de ezt követően az volt az elvárásom, hogy folyamatosan fejlődjön a csapat. Ez nem mindig sikerült, hullámzó volt a játékunk. Néha remek dolgokat produkáltunk, néha hibákat vétettünk. Ez az utolsó meccsig tartott, amin úgy gondolom, hogy végig remek teljesítményt nyújtottunk. Erre a találkozóra és az utóbbi napok edzésmunkájára lehet tovább építeni. Összességében elégedetten mondhatom, hogy az előszezon végére olyan állapotba kerültünk erőnlétileg és taktikai felkészültségben is, amilyet elterveztem.”

Marcel Rodman vezetőedzőként az Alpesi Ligában dolgozott, így a szlovák Extraliga neki is nagy lépés lesz, és tisztában van vele, hogy csapatára kemény küzdelem vár. “Eddig a saját csapatomra koncentráltam. Minden idegszálammal azon voltam, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a bajnokságra. Természetesen tisztában vagyok az ellenfelek képességeivel, de az ő feltérképezésük csak a napokban kezdődött meg. Nehéz szezont várok, mivel rengeteg meccsünk lesz, ezért talán kevesebbet tudunk edzeni, mint amit én ideálisnak tartok. Így nagy hangsúlyt fektetünk majd arra, hogy gyorsan felvegyük a meccsek ritmusát. Fizikálisan megterhelő lesz a következő időszak, de nagyon izgalmas is. Nagyon várom az első meccset, tetszik a csapatom, tetszik, hogy rengeteg karakterrel rendelkezünk, de persze a kirakós sok darabjának össze kell majd állnia.”

Nemcsak a miskolciak, de minden csapat dolgát megnehezíti, hogy egy élcsapat, a Slovan Bratislava visszatért a Tipsport Ligába. “Azzal, hogy a Slovan csatlakozott a ligához, egyel megnőtt a topcsapatok száma, így még nagyobb lesz a versenyhelyzet a jobb pozíciókért. Versenyképesebb lett tőlük a bajnokság minden szempontból. Szakmailag és a marketing oldaláról is pozitív a csatlakozásuk.”

A felkészülés során most ismerhette meg igazán a saját csapatát Marcel Rodman, aki szerint van potenciál a keretben. “Optimistán és izgatottan tekintek a szezon elé. Sokat várok a csapattól, sokat várok a játékosoktól, és sokat várok magamtól is. Mindenkire rengeteg munka vár a következő időszakban. Azt várom a csapattól, hogy folyamatosan fejlődjünk, minden egyes nap jobbak akarjunk lenni magunknál és az ellenfeleknél is. Ha ez így lesz, akkor rendkívül kellemetlen ellenfelei leszünk mindenkinek. Egy mérkőzésre sem fogunk feltartott kézzel menni, ebben biztos vagyok.”

Mindezzel milyen helyet lehet elcsípni a ligában? “Nem tudok pontos választ adni, csak egy történetet tudok elmesélni ezzel kapcsolatban. A napokban felhívott egy újságíró Szlovákából ugyanezzel a kérdéssel. Azt feleltem, hogy hatodik. Erre így reagált: »Tudod, hogy melyik ligában játszotok?« Én pedig visszakérdeztem: »Tudod, hogy milyen elvárásaim vannak magammal szemben? Ha tudnád nem kérdeznél ilyet.« Reálisan nézve tényleg nem lehet megjósolni a pontos pozíciót, de nagy céljaim vannak, és azt akarom, hogy a csapatomnak is nagy céljai legyenek. A rájátszásba akarok kerülni, ehhez a legegyszerűbb mód, ha az alapszakasz után az első hatban zárunk.”

Minden vezetőedzőnek az egyik legfontosabb feladata, hogy megtalálja a játékosok között a húzóembereket. Marcel Rodman tudja-e, hogy Miskolcon kik lehetnek ezek az új szezonban? “Nehéz megmondani, hiszen ez csapatsport. Lesznek srácok, akiknek vezéregyéniséggé kell nőniük. Azon dolgozunk, hogy mindenkinek megtaláljuk a szerepét a csapaton belül, és megadjuk a lehetőséget arra, hogy ő legyen a legjobb játékos. Szerencsére remek karakterekből áll a gárda, így sok játékosban ott van a potenciál, hogy vezéregyéniség legyen.”

A végére hagytuk a legnehezebb kérdést: ki nyeri idén a Tipsport Ligát? “Ezt szeptemberben senki sem tudja megmondani. Tippelni lehet, de én inkább a munkában hiszek.”

dvtkedzok

fotó: DVTK Jegesmedvék

A DVTK Jegesmedvék 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 9., péntek, 17:30: Dukla Michalovce (SVK-1.)–DVTK Jegesmedvék (Nagymihály) 5-3
augusztus 16., péntek, 18:00: DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom (Miskolc) 5-3
augusztus 22., csütörtök 19:00: HC Kosice (SVK-1.)–DVTK Jegesmedvék (Tátra Kupa csoportmérkőzés, Poprád) 4-2
augusztus 23., péntek: 15:00: DVTK Jegesmedvék–Cracovia Krakow (POL-1., Tátra Kupa csoportmérkőzés, Poprád) 3-2
augusztus 25., vasárnap, 19:00: DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce (SVK-1., Tátra Kupa helyosztó, Poprád) elhalasztva
augusztus 30., péntek, 17:00 HKM Zvolen–DVTK Jegesmedvék (Zólyom) elmaradt
szeptember 4., szerda, 18:30: DEAC–DVTK Jegesmedvék (Debrecen) 3-6
szeptember 6., péntek, 18:00: DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce (SVK-1., Miskolc) 5-1

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 24., hétfő
EL 17:30 BRAGYE 3-2VÉGE
EL 18:00 DEBSCC 1-0VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:00 FTCTIT 1-2 HVÉGE
U18 19:00 MISUTE 5-4 BVÉGE
február 25., kedd
U21 15:30 DABMIS 3-6VÉGE
EL 17:30 BRAGYE 2-3 HVÉGE
EL 18:00 FTCTIT 8-1VÉGE
EXL 18:00 DTVMAC 2-5VÉGE
EXL 18:30 NZÁMIS 3-4VÉGE
február 26., szerda
NŐI 15:30 KMHMAC 6-3VÉGE
U18 16:40 VASPHC 3-1VÉGE
EL 18:00 UTEDAB 5-0VÉGE
U21 18:10 AVSMAC 3-8VÉGE
U21 18:40 KMHFTC 6-4VÉGE
U21 18:40 VASDHK 0-3VÉGE
U21 19:00 MISETO 3-4VÉGE
február 27., csütörtök
KHL 15:00 TRKMMG 
    • SPORT 2
EL 17:30 SCCDEB 3-1VÉGE
EL 18:00 UTEDAB 5-2VÉGE
EBEL 19:15 AVSZNO 4-0ÉLŐ
február 28., péntek
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 18:30 TITFTC 
EXL 18:30 MISDUM 
EXL 19:00 MACNZÁ 
február 29., szombat
EBEL 17:30 EHLAVS 
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 TITFTC 
Partnerünk