A csapatkémia kialakítása kicsit hosszabb időbe telik

 

A magyar jégkorongban jól ismert új vezetődezővel vág neki a szezonnak az Erste Liga-döntős SC Csíkszereda.

Közeledik a szezonstart, a csapatok lejátszották utolsó felkészülési mérkőzéseiket. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkeressük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), utána Julius Pénzessel (Corona Brasso), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda), Szilassy Zoltánnal (UTE), Fodor Szabolccsal (FTC-Telekom) és Marcel Rodmannal (DVTK Jegesmedvék) beszélgettünk, az alábbiakban pedig Jason Morgan, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője osztja meg velünk gondolatait.

A Csíkszereda az előző szezonban régi fényében tündökölve az Erste Liga döntőjéig masírozott. Nyáron aztán jelentős változások történtek a csapatnál, a korábbi orosz vonaltól elmozdultak észak-amerikai irányba, ennek legmarkánsabb jele Jason Morgan vezetőedző szerződtetése volt ? a szakember megfordult már Miskolcon, Debrecenben és Dunaújvárosban is ?, aki már nyártól a helyszínen irányította a felkészülést. ?Elégedett vagyok a nyáron végzett munkával, a játékosok tényleg nagyon keményen dolgoztak. Ami némi nehézséget okozott, hogy főként a külföldi játékosok különböző időpontban csatlakoztak a kerethez, így a csapatkémia kialakítása kicsit hosszabb időbe telik, mint terveztük. A felkészülési mérkőzéseket arra használtam fel, hogy megismerjem a csapatot, és a játékosokat kipróbáljam különböző felállásban és szerepekben. Ezeken a meccseken még nem volt teljes a keretünk, de a szezont a legjobb felállással tudjuk kezdeni.?

Jason Morgan Erste Ligát is nyert Miskolcon, bőven van tapasztalata a magyar bázisú nemzetközi bajnokságról. ?Nincs kétségem afelől, hogy az idei Erste Liga nagyon erős lesz. Elég megnézni, hogy a csapatok milyen fejlődésen mentek át. Emellett egészen kitűnő játékosokat igazoltak. Nagy küzdelemre számítok, a csapatok keményen fognak harcolni a helyezésekért. Úgy gondolom, nagyon tapasztalt csapatunk van, amely készen áll arra, hogy nagy sikerekért szálljon harcba. Azt várom, hogy minden egyes meccsen a győzelemre törjünk, és a végén ott lehessünk a döntőben. A játékosok közül senkit sem szeretnék kiemelni, hiszen tudom, hogy valamennyien mindent megtesznek a siker érdekében. Bízom benne, hogy az új játékosok is gyorsan alkalmazkodnak a ligához, és megtaláljuk a győztes utat. A bajnokság megnyeréséhez nagyon sok körülménynek, részletnek kell a helyére kerülnie. Azon fogunk dolgozni, hogy ez nekünk sikerüljön a legjobban.?

A Csíkszeredai Sportklub 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 23., péntek, 16:30: Csíkszeredai Sportklub?Sapientia U23 (Karcfalva) 8-1
augusztus 30., péntek, 15:00: Csíkszeredai Sportklub?Fehérvári Titánok (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 4-1
augusztus 31., szombat, 15:00 Csíkszeredai Sportklub?Steaua Bucuresti (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 6-3
szeptember 1., vasárnap, 18:00: Gyergyói HK?Csíkszeredai Sportklub (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 4-1

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum