Jó tapasztalatokat szereztek nőként a férfiak között

 

Az NHL-újoncok hagyományos tornáján részt vevő női zebrák azt mondták: többet kaptak, mint amit vártak.

Véget ért a Traverse City Tournament és a Prospects Challenge, az újoncok hagyományos felkészülési tornája, amelyen összesen 4 női bíró működött közre: Katie Guay és Kelly Cooke játékvezetőként, Kirsten Walsh és Kendall Hanley vonalbíróként. A torna befejezése után a kvartett arról osztotta meg a gondolatait, hogy milyen tapasztalatokat szereztek nőként a férfiak között, illetvehogy  ez a pár nap mennyire fogja befolyásolni nemcsak az ő jövőjüket, hanem az összes többi női játékvezetőét is.

Kelly Cooke így nyilatkozott: “Az elmúlt tíz évben ki-be jártam az öltözőkben, de nem tudtam, mi vár rám. Nem voltam felkészülve arra, mi lesz, ha belépek a Tampa helyiségeibe, de mosolyogva üdvözölt mindenki. Aztán kimentem a jégre, és az első játékos, aki szembejött, Oleg Szoszunov volt, aki több mint 2 méter magas és közel 110 kiló. Azon gondolkodtam, hogy istenem, meg tudom-e csinálni, le tudom-e vezetni a mérkőzést. Megcsináltam, felvettem velük a versenyt a fizikai és a sebességbeli különbségek ellenére.”

A vonalbíró Kirsten Walsh így látta belülről a mérkőzéseket: “A többiek nevében is mondhatom: ez több volt, mint amit valaha gondoltunk. Egy álom vált valóra. Egy évvel ezelőtt nem is gondoltam erre. Ha azt mondták volna akkor bárki, hogy itt leszek, bolondnak néztem volna. És most itt voltam. Persze voltak gondok is. A korongejtésnél eleinte nem működött a finom bedobás, annyira ideges voltam. Aztán beszéltem idősebb és rutinosabb kollégákkal, akik segítettek javítani a technikámon. Többek között Katie-vel, aki az egyik legjobb játékvezető, akit valaha láttam. Annyira magabiztos. Mindent tud, és nagyon határozott.”

Women officials 1

Kendall Hanley ezt mondta: “Nyilvánvaló, hogy minden mérkőzést megnézek és kielemzek, mit csináltam jól vagy rosszul, mi az, amin javítani kell. Olyan volt, mint bármelyik másik verseny, de az az igazság, hogy nagyon sok új dolgot tanultam, amit magammal vihetek. Nagyon hálás vagyok, hogy egyike lehettem annak a négy nőnek, akiket kiválasztottak.”

Végezetül a legismertebb játékvezető, Guay foglalta össze a tapasztalatait, aki a jövőről is beszélt: “Mindegyikünk számára óriási lehetőség volt. Rengeteget tanultunk. Ez nemcsak minket segített és inspirált, hanem másokat is. Négy évvel ezelőtt egy nő volt az előkészítőn. Idén tizenegyen voltunk, és mi négyen már vezethettünk is. Egy hosszú út állomása volt ez, és az út végén a legfőbb cél, hogy a nők is a legmagasabb szinten dolgozhassanak. Ráadásul most olyan szélesre van tárva előttünk a kapu, mint még soha.”

A hölgyek munkájáról Steve Walkom, az NHL játékvezető-igazgatója is véleményt mondott, maximálisan osztva Guay szavait: “Mindig nyitottak voltunk arra, hogy jó szakemberek érkezzenek a felmérő táborokba. Szerencsések voltunk ebben az évben, hogy számos hölgy jelentkezett, és közülük többen megfeleltek a kritériumoknak. Ugyanolyan esélyeket és lehetőségeket adtunk nekik, mint a férfiaknak, és ők éltek ezzel.”

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
Partnerünk
Archívum