Magunkat is az éremért harcolók közé sorolom

 

Még nagyon sok feladatunk van a támadójáték javítása terén ? nyilatkozta blogunknak Szilassy Zoltán.

Közeledik a szezonstart, a csapatok lejátszották utolsó felkészülési mérkőzéseiket. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkeressük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), másodjára Julius Pénzessel (Corona Brasso), utána Majoross Gergellyel (MAC Újbuda) beszélgettünk, az alábbiakban pedig Szilassy Zoltán, az Erste Liga-elődöntős UTE vezetőedzője osztotta meg velünk gondolatait.

Az Újpest az előző szezonban nagy csatát vívott a Csíkszeredával az Erste Liga döntőjébe kerülésért, de a végén a székelyek örülhettek. Az idén ismét nekivágnak a kemény feladatnak. ?A felkészülési tervünket úgy készítettük el, hogy nálunk erősebb ellenfelekkel játszhassunk ? mondta blogunknak Szilassy Zoltán vezetőedző. ? Habár az eredményességünk nem volt túl jó, ezek a mérkőzések nagyon jól szolgálták a fejlődésünket. Ami számomra a legfontosabb: a védekezésünk egyre határozottabb lett. Elég csak az utolsó mérkőzésünket említeni, ahol a masszív defenzív játékunkhoz kiváló kapusteljesítmény járult, így három gólon tudtuk tartani az extraligás MAC Újbuda csapatát, amelynek egyébként jóval több helyzete és lövése volt. Ugyanakkor még nagyon sok feladatunk van a támadójáték javítása terén. A felkészülési mérkőzéseken, különösen az utolsó néhány találkozón több gólt kellett volna lőnünk, ám hiába voltak meg a helyzeteink, ezekkel nem tudtunk élni. Mindenképpen növelni kell a lövésszámot és persze a hatékonyságot is, hogy sikeresen tudjunk szerepelni.?

Az UTE keretében vannak játékosok, akiknek az idei szezon hozhatja el az áttörést. ?Nem szeretek senkit egyénileg kiemelni, sem pozitív, sem negatív szempontból. Akkor lehetünk sikeresek, ha csapatként működünk jól, és mindenki hozzáteszi a magáét a jégen. Másrészt viszont talán mégis érdemes említeni Márkus Leventét, aki kiválóan védett a MAC ellen, és ebben a szezonban a korábbinál sokkal markánsabb szerepet kaphat. Amennyiben él a lehetőséggel, áttörést hozhat számára ez az év. Az idén kilenc új hokissal vágunk neki a szezonnak, a csapat összegyúrása, olajozott gépezetté alakítása időt vesz majd igénybe.?

Ezúttal mintha az Erste Liga-csapatok nagy része komolyabb terveket forgatna a fejében. ?Ha az igazolásokat, a kereteket nézzük, akkor kimondható, hogy a korábbinál keményebb, izgalmasabb Erste Liga vár ránk. Az FTC-Telekom és a Sportklub a már tavaly is erős keretéhez markáns húzójátékosokat igazolt, az erdélyi csapatnál ráadásul Jason Morgan érkezésével stílusváltás is várható. Már most kevesebb az orosz játékos, és biztos vagyok benne, hogy a hokijuk is jóval fizikálisabb lesz. Ez a két csapat szerintem felfelé lóg ki a mezőnyből. A DAB is kitűnő játékosokat igazolt, a Brassónál is komoly légiósokat szerződtettek, a Debrecen sem tétlenkedett. A Fehérvári Titánoknál mindig áramlanak felfelé a tehetségek, akiket jól kiválasztott külföldiek segítenek. A Vasas és a Hokiklub is sokkal jobb lesz, szóval keményebb küzdelmet várok. Saját magunkat is az éremért harcoló csapatok közé sorolom, de nagy harc lesz a felsőházba jutásért is.?

Tavaly nem sikerült a döntőbe kerülni, de mi a konkrét elvárás az idén? ?Egyelőre nem foglalkozom helyezésekkel, sokkal inkább azzal a fejlődési ívvel, amit a szezon során szeretnénk elérni. Úgy kell a csapatot felépítenünk, hogy a középszakaszban, majd a rájátszásban egyenletesen íveljünk felfelé. Ezt az alapszakaszban kell megalapoznunk. Lehetetlen megmondani, kik juthatnak be mondjuk a döntőbe, hiszen ez rengeteg körülménytől függ, gondolok itt a formaidőzítésre vagy akár a sérülésekre is, mert ez mind-mind hatással van egy csapat teljesítményére. Most csak annyit mondanék, hogy a lehető legtovább akarunk jutni.?

szilassy_SH_1004-900

fotó: TSH Photo

Az UTE 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 20., kedd: HC 07 Detva (SVK-1.)?UTE (Visegrád Kupa, Gyetva) 6-1
augusztus 23., péntek, 17:00: Stavanger Oilers (NOR-1.)?UTE (Maribor) 10-1
augusztus 27., kedd: HC TORAX Poruba (CZE-2.)?UTE (Visegrád Kupa, Ostrava-Poruba) 6-0
augusztus 28., szerda, 18:00: HC Topolcany (SVK-2.)?UTE (Nagytapolcsány) 4-3 bü.
augusztus 31., szombat: UTE?Podhale Nowy Targ (POL-1., Visegrád Kupa, Megyeri út) 1-2 hu.
szeptember 3., kedd, 18:00: UTE?MHC Nové Zámky (SVK-1., Megyeri út) elmaradt
szeptember 6., péntek, 19:00: MAC Újbuda?UTE (Tüskecsarnok) 3-1

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum