Info
Jégkorongblog » Mindenkitől a 100 százalék lesz a minimum

Mindenkitől a 100 százalék lesz a minimum

 

A felkészülési mérkőzéseken látottakkal kapcsolatban van hiányérzetem, mondta blogunknak Fodor Szabolcs, az Erste Liga-bajnok vezetőedzője.

Közeledik a szezonstart, a csapatok lejátszották utolsó felkészülési mérkőzéseiket. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkeressük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit, és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok), másodjára Julius Pénzessel (Corona Brasso), majd Majoross Gergellyel (MAC Újbuda) és Szilassy Zoltánnal beszélgettünk, az alábbiakban pedig Fodor Szabolcs, a címvédő FTC-Telekom vezetőedzője osztja meg velünk gondolatait.

Nehéz feladat vár az FTC-Telekom csapatára, hiszen regnáló bajnokként minden ellenfelük rájuk feni a fogát. Ennek megfelelően komoly felkészülést végeztek. ?Az elvégzett munkával elégedett vagyok, a mérkőzéseken látottakkal kapcsolatban azonban van némi hiányérzetem ? kezdte válaszát Fodor. ? Nagyon erős ellenfelekkel játszottunk, a többségük magasabban jegyzett bajnokságokban edződik, ám egy sportember ennek ellenére mindig győzni akar. Azzal tisztában voltunk, hogy van mit ledolgoznunk például a szlovák Extraliga csapataival szemben. A lejátszott mérkőzések egyik pozitívuma mindenképpen az volt, hogy egyértelműen közelebb kerültünk ehhez a szinthez. Tavaly ilyenkor nagyobb különbségű vereségeket szenvedtünk, most többször egymás után csak a harmadik harmadban tudtak fölénk kerekedni. Úgy gondolom, hogy ez azt jelzi: jó úton haladunk.?

A felkészülési időszak arra is jó, hogy a játékosok felhívják magukra a figyelmet. ?Nálunk nagyon sok jó hokis van, mégsem azt nézem, ki milyen egyéni produkciót nyújtott. Mindenkinek a legtöbbet kell beletennie a közösbe, a saját feladatát kell maradéktalanul elvégeznie. Azért is tudtunk bajnokok lenni, mert jól funkcionáló csapat voltunk, amely együtt tudta kiharcolni a címet.?

A szakemberek véleménye szerint az idei Erste Liga izgalmasabb küzdelmeket hozhat, a különbségek kisebbek lehetnek a csapatok között. ?Erről én most nem tudnék felelősen nyilatkozni. Nem is szeretek úgy beszélni valamiről, hogy nincs személyes tapasztalatom róla, és az idei előszezonban egyetlen ligaellenfelünket sem láttam élőben. Éppen ezért nem bocsátkoznék jóslásokba. Le kell mennie legalább egy körnek, minden csapattal játszanunk kell ahhoz, hogy fel tudjam mérni a reális erőviszonyokat.?

Az ismert közhely szerint a bajnoki címet megvédeni mindig a legnehezebb. ?Azért megszerezni sem volt könnyű! De ebben valóban van igazság, hiszen az ellenfelek mindig a bajnokot akarják megverni, ráadásul ilyenkor kisebb a teher rajtuk. Ez számunkra új helyzet, beszélgettünk is erről a srácokkal. Az biztos, hogy itt már nem lesz elég, ha 90 százalékos teljesítményt nyújtunk, kevés lesz csak a mezeket kiküldeni a jégre. Mindenkitől a 100 százalék lesz a minimum, és még az sem garancia a győzelemre, mivel minden klub igyekezett erősíteni, még jobb csapatot kiállítani.?

A legnehezebb kérdésre, miszerint ki nyeri a következő Erste Ligát, Fodor Szabolcs frappáns választ adott: ?Aki az utolsó meccs végén a magasba emeli a trófeát.?

fodor

fotó: Fradihoki Facebook

Az FTC-Telekom 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 16., péntek, 18:00: DVTK Jegesmedvék?FTC-Telekom (Miskolc) 5-3
augusztus 23., péntek, 18:00: HK Nitra (SVK-1.)?FTC Telekom (Visegrád Kupa, Nyitra) 3-2
augusztus 27., kedd, 18:30: FTC-Telekom?MHC Nové Zámky (SVK-1., Pesterzsébet) 1-2
augusztus 31., szombat, 17:00: FTC-Telekom?Fehérvár AV19 (Szuperkupa, Tüskecsarnok) 3-4
szeptember 3., kedd, 19:00 JKH GKS Jastrzębie (POL-1.)?FTC Telekom (Visegrád Kupa, Jastrzębie) 4-3
szeptember 6., péntek, 18:30: FTC Telekom?GKS Katowice (POL-1., Visegrád Kupa, Pesterzsébet) 2-4

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum