Óriási eredmény lenne, ha bejutnánk a felsőházba

 

A Fehérvári Titánok szeretnének lépni egyet előre az Erste Ligában.

Közeledik az előszezon vége, a csapatok sorra játsszák le utolsó felkészülési mérkőzéseiket. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkeressük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal, a Fehérvári Titánok vezetőedzőjével beszélgettünk.

A Fehérvári Titánok a magyar bázisú nemzetközi bajnokság tavalyi szezonjában negyeddöntőig jutottak, ahol izgalmas párharcban maradtak alul az Újpesttel szemben. Kiss Dávid egy évvel ezelőtt debütált mint vezetőedző, így idén már rutinosan vezette a nyári munkát. “A felkészülésünk az eredmények tekintetében kicsit felemás volt, de így láttuk, hogy mely területen kell előrelépnünk – mondta blogunknak a 29 éves szakember. – Az eltervezett munkát elvégeztük, noha van még mit javítani, amivel a lejátszott hét mérkőzésen is szembesültünk. Rögtön az elején a DAB-tól kaptunk ki, mert kicsit megszeppentek voltunk. A két Alpesi Liga-farmcsapatot magabiztosan győztük le, de a leghasznosabb meccsek a Gyilkostó Kupán vártak ránk. A Gyergyótól csak egy utolsó perces góllal kaptunk ki, a Csíkszereda ellen viszont még nem működött a speciális játékunk, anélkül pedig nem nyerhettünk. A Bukaresttel szemben viszont gyakorolhattuk a legtöbb játékelemet, győztünk is 10-3-ra. Az Acélbikák elleni utolsó már sokkal jobb volt, mint az első, csak túlórában maradtunk alul.”

Hét mérkőzés elég lehet arra, hogy az edző lássa, kitől várhat kiugró teljesítményt a szezon során. “Nálunk a csapategység a legfontosabb, ezért úgy fogalmaznék, hogy mindenkitől átlag feletti teljesítményre van szükség, ha a tavalyi eredményeinket szeretnénk felülmúlni.”

A felkészülés során több ligaellenféllel is összemérték az erejüket, így láthatták, mire számíthatnak, milyen lehet idén az Erste Liga. “Úgy gondolom, a liga nagyobbik része azért indul, hogy megnyerje a bajnokságot, ennek megfelelően igazoltak például légiósokat. Arra számítok, hogy jó és szoros versengés lesz, és biztos vagyok benne, hogy az idén nem fog annyira kettészakadni a mezőny az alapszakaszban, mint egy évvel korábban. Szűkül majd a különbség az alsó- és felsőház csapatai között, mert a tavalyi újoncok már jobbak és tapasztaltabbak is lesznek idén.”

A jóslás általában nem az edzők kenyere, de azért a szurkolók mindig kíváncsiak arra, mire számítanak a szakemberek. “Ami a saját csapatomat illeti, óriási eredmény lenne, ha bejutnánk a felsőházba. Tavaly lemaradtunk róla, az alapszakasz végén hatodikak lettünk, most jó lenne ezen javítani. A ligán belüli erőviszonyokat szinte lehetetlen megjósolni, hiszen a Fradi, az Újpest és a Csíkszereda várhatóan az idén is topon lesz, nagyon jól erősített a Gyergyó és a DAB, de a DEAC és a Brassó is mindig képes meglepetést okozni. Szerintem éppen attól lesz jó az idei Erste Liga, hogy teljesen kiszámíthatatlan a végkifejlet.”

Kiss_David-900

A Fehérvári Titánok 2019-es felkészülési mérkőzései:

Vienna Capitals Silver (Alpesi Liga)–Fehérvári Titánok (Bécs) 4-8
Dunaújvárosi Acélbikák–Fehérvári Titánok (Dunaújváros) 4-1
Fehérvári Titánok–EC KAC II (Alpesi Liga, Székesfehérvár) 6-2
Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 4-1
Gyergyói HK–Fehérvári Titánok (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 3-2
Steaua Bucuresti–Fehérvári Titánok (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós) 3-10
Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák (Székesfehérvár) 4-5

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk