Farmcsapat-megállapodást kötött a KMH és a MAC

 

A következő szezonban teljes átjárás lesz az Erste ligás és az extraligás csapat, valamint a MAC utánpótlása között.

Mint arról a minap mi is beszámoltunk, a Hokiklub Budapest eddigi felkészülési mérkőzésein MAC-os fiatalok is felbukkantak, ilyen volt Kedves Richárd, Lőczi Árpád és Tornyai Mátyás. Mindez természetesen nem volt véletlen. Hetek óta lehetett hallani arról informálisan, hogy az új idényben a KMH a MAC Újbuda farmcsapata lesz, és most ezt utóbbi közösségi oldalán hivalatosan is bejelentették.

Olvasóink bizonyára tudják: az előző évben a Hokiklub Budapestnek a DVTK Jegesmedvékkel volt hasonló megállapodása, melynek jegyében a miskolciak több hokisa a Tüskecsarnokban töltötte az évet, majd Albert Tibor és Köllő Roland idén nyáron véglegesen oda is szerződött. A KMH-sok közül Szappanos Dávid mutathatta meg magát az Extraligában összesen két meccs erejéig. A másik oldalról a MAC a Schiller-Vasas HC-val működött együtt, itt jóval komolyabb mozgások zajlottak, jó néhány újbudai fiatal fordult meg Káposztásmegyeren, de fordítva is, a piros-kékek sokszor segítették ki hokisaikkal a kékeket, és Pápa Márton végül a MAC-hoz igazolt.

Az újbudaiak tehát most partnert váltottak. A fejleményről mind a két vezetőedző nyilatkozott.

Majoross Gergely mondandója: “Idén a KMH Erste ligás csapatával kötünk megállapodást. Ennek megfelelően teljes lesz az átjárás a mi Tipsport ligás csapatunk és a KMH Erste ligás csapta között, illetve a KMH Erste ligás csapata és a mi utánpótlásunk között is. Azt hiszem, a fizikai közelségnek is köszönhetően talán szorosabban és széleskörűbben sikerül együtt dolgoznunk, hiszen az a tény, hogy az U20-as csapatunk, az Erste-csapat és a Tipsport-csapat is egy létesítményben van, nagyban megkönnyíti a dolgokat, legyen itt szó szakmai egyeztetésekről, a játékosok csapatok közti mozgásáról, vagy akár a játékosok részvételéről több csapat valamilyen foglalkozásain. Bízom abban, hogy ez olyan pluszt és játéklehetőséget biztosít minden játékosnak, ami a lehető legjobban szolgálja a fejlődésüket.”

Gröschl Tamás észrevételei: “A két csapat ugyanazon a jégen osztozik, nagyon egyszerű a logisztika, napi kapcsolatban tudunk lenni. Tudom a kollégákat is kérdésekkel bombázni. Úgy gondolom, hogy Kedves Richárd vagy éppen Lőczi Árpád új energiát tud hozni nekünk, míg az utánpótlásból például Tornyai Mátyással számolunk, nagyon elégedettnek voltunk vele eddig. Azokkal, akik megfordultak nálunk már az elmúlt időszakban, többé-kevésbé elégedettek voltunk. De ha élhetek egy kis kritikával, nem minden esetben láttuk, hogy mindent megtettek volna a csapatba kerülésért. A másik ilyen tétel a korong nélküli játék. Általánosságban az itt megfordult játékosok átlagon felüli szinten bántak a koronggal, azonban ez csak 10, maximum 20 százalékát jelenti egy mérkőzésnek. Minket a másik 80-90 százalék is érdekel, a korongtámogatás és a védekezés. Lesz tehát mit tanulnunk közösen. Közben remélem azt is, hogy a mi játékosaink között is akadnak olyanok, akik a Tipsport Ligában is kaphatnak esélyt, de erről szezon közben többet tudok majd mondani.”

mogygros

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum