Ryan Duncan szögre akasztotta a korcsolyát

 

Az EBEL-csapatok a felkészülési meccsekkel teletűzdelt augusztusban is tovább formálták kereteiket.

A Dornbirn három játékossal is az utolsó nyári hónapban egyezett meg. A fiatal Sam Antonitsch három év alatt a harmadik EBEL-csapatban próbálja ki magát, miután a Villachot és az Innsbruckot követően Vorarlbergbe szerződött. Érkezett még a korábban az Alpesi Ligában megfordult finn Antti Kauppila a német másodosztályból, valamint a kétszeres osztrák bajnok Robin Gartner a Klagenfurtból. A svéd Gartner tavaly a Bolzanóval, idén a karintiaikkal ért fel a csúcsra.

Nagy volt a mozgolódás a Villach háza táján. A VSV megvált Dan Bakala kapustól, míg a fehérorosz válogatott Danyila Karaban nem kapott szerződést a próbajátékot követően, Jason DeSantis Nagy-Britanniába, Patrick Stückler az Alpesi Ligába szerződött. Hoztak viszont egy új kapust Csehországból: az amerikai válogatottal a pjongcsangi olimpiát megjáró Brandon Maxwell a Hradec Královétól jön. Az ötödik EBEL-idényére készülő Brodie Reid a Dornbirntól igazolt a Wörthi-tó partjára, ő előző két évében 105 meccsen 86 pontot termelt a DEC-ben. A 22 éves Chrisof Wappis a Salzburgtól érkezik kölcsönbe.

A Bolzano vezetősége sem pihent, a dél-tiroli klub 4 kanadai légióst hozott az elmúlt hetekben. Az EBEL-korszak előtt Bolzanóban már megfordult Stefano Giliati a svájci SCL Tigerstől, az előző szezont a Medvescakkal kezdő Sebastian Sylvestre a német másodosztályból, a center Domenic Alberga az ECHL-ből, Justin Fazio kapus a Queen?s Universitytől futott be. Hosszabbított a kétszeres EBEL-győztes klubbal három hazai jégkorongozó: Daniel Glira, Stefano Marchetti és Luca Frigo továbbra is az olaszországiakat erősíti. A 34 éves Markus Nordlund, aki az előző szezonban 53 meccsen még 27 pontot gyűjtött, felhagyott aktív pályafutásával.

Az Orli Znojmo korábban hiába jelentette be Jan Bulin szerződéshosszabbítását, a fiatal játékos a cseh harmadosztályban kötött ki. Érkezett a korábbi korosztályos válogatott Michal Gago a másodosztályú Prerovtól, valamint a London Knightsszal 2016-ban OHL- és CHL-bajnok Aaron Berisha a Saint Mary?s Universitytől.

A Vienna Capitals elhozta a korábban az NHL-ben hatszor jégre lépő, de Kölnben gyatra előző szezont futó Mike Zalewskit, aki a Haiénél 44 mérkőzésen csak 18 pontot termelt. Még egy helyen módosult a bécsiek kerete: kölcsönvették a Salzburg fiatal tehetségét, Dario Winklert, aki a nemrégiben véget érő idényt 12 ponttal zárta.

A Salzburghoz kapcsolódó hír Ryan Duncan visszavonulása. Míg júniusban csak azt írtuk, hogy 8 év után elhagyja a Red Bullt, kiderült, hogy más csapat mezét sem fogja már magára ölteni. Duncan 24 évesen igazolt a Red Bullhoz 2009-ben, egy AHL-es és egy DEL-es kitérőt leszámítva azóta volt a keret tagja. 8 EBEL-idénye alatt 484 alapszakaszmeccsen lépett pályára, amelyeken 395 pontot szerzett, a rájátszásokban ehhez 106 egységet tett hozzá 123 mérkőzésen. A 34 éves kanadai csatár 4-szeres EBEL-győztesként akasztja szögre a korcsolyáját.

A bajnok Klagenfurt megvált Mitch Wahltól, aki Besztercebányára szerződött, míg a Hydro Fehérvár tavalyi légiósa, Zack Phillips az ECHL-es Toledo Wallaye-ban folytatja.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum