Két magyar fiatallal készül a Steel Wings Linz

 

Az alpesi ligás csapat pénteken a Kitzbühellel vívott előszezonmeccset, Kónya Krisztián a második sorban ment, a kapuban Halász Béni állt.

Szerződtetetésük tényét még nem hozták nyilvánosságra, de a jelek szerint a 2019/20-as szezonban két újabb fiatal magyar jégkorongozó teljesítményét követhetjük nyomon külföldi felnőtt bajnokságban. Mint arról már beszámoltunk, a linzi EBEL-klub farmcsapatot indít az Alpesi Ligában Steel Wings Linz néven, a korábbi EBEL-edző, a cseh Karel Soudek szakmai irányításával. A nagyon fiatal keretben ott van a két éve Linzben védő Halász Béni és a juniorválogatott augusztusi svéd túráján ponterősen teljesítő csatár, Kónya Krisztián, akivel nemrégiben interjút is készítettünk. A duó az eddigi felkészülési meccsek többségén jégre lépett. A Steel Wings játszott már a kazah Jertisz Pavlodarral, a lengyel bajnokesélyes Unia Oswiecimmel és cseh harmadosztályú csapatokkal is. Pénteken először csaptak össze alpesi ligás ellenféllel. A Kitzbühelben olyan hokisok szerepeltek, mint az NHL-be draftolt, komoly SHL-es múlttal rendelkező svéd kapus, Stefan Ridderwall, vagy a 200 EBEL-meccsén pont/meccses teljesítményt nyújtó cseh Adam Havlik. Nem várt egyszerű feladat a Linz II-re, már csak azért sem, mert a házigazda legutóbb 8-2-re verte a két szlovén válogatott kerettagot is a soraiban tudó Zell am See-t, és csak büntetőkkel kapott ki 5-4-re a német Regensburgtól. Ehhez képest nagyon jó eredménynek mondható a 0-1-es Linz-vereség. A mérkőzésen végig Halász állt a Steel Wings kapujában, Kónya pedig a második sorban ment, és folyamatosan szerepeltették emberelőnyben is. A Jesenice ellen esedékes szeptember 14-ei szezonrajtig még két mérkőzés vár a linziekre, egyaránt alpesi ligás csapatokkal.

A két fiatallal négyre nőhet a magyar játékosok száma az Alpesi Ligában, hiszen Fekete Dániel a Feldkirchben, Szabad Kevin a Klagenfurt II-ben szerepel.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum