Két magyar fiatallal készül a Steel Wings Linz

 

Az alpesi ligás csapat pénteken a Kitzbühellel vívott előszezonmeccset, Kónya Krisztián a második sorban ment, a kapuban Halász Béni állt.

Szerződtetetésük tényét még nem hozták nyilvánosságra, de a jelek szerint a 2019/20-as szezonban két újabb fiatal magyar jégkorongozó teljesítményét követhetjük nyomon külföldi felnőtt bajnokságban. Mint arról már beszámoltunk, a linzi EBEL-klub farmcsapatot indít az Alpesi Ligában Steel Wings Linz néven, a korábbi EBEL-edző, a cseh Karel Soudek szakmai irányításával. A nagyon fiatal keretben ott van a két éve Linzben védő Halász Béni és a juniorválogatott augusztusi svéd túráján ponterősen teljesítő csatár, Kónya Krisztián, akivel nemrégiben interjút is készítettünk. A duó az eddigi felkészülési meccsek többségén jégre lépett. A Steel Wings játszott már a kazah Jertisz Pavlodarral, a lengyel bajnokesélyes Unia Oswiecimmel és cseh harmadosztályú csapatokkal is. Pénteken először csaptak össze alpesi ligás ellenféllel. A Kitzbühelben olyan hokisok szerepeltek, mint az NHL-be draftolt, komoly SHL-es múlttal rendelkező svéd kapus, Stefan Ridderwall, vagy a 200 EBEL-meccsén pont/meccses teljesítményt nyújtó cseh Adam Havlik. Nem várt egyszerű feladat a Linz II-re, már csak azért sem, mert a házigazda legutóbb 8-2-re verte a két szlovén válogatott kerettagot is a soraiban tudó Zell am See-t, és csak büntetőkkel kapott ki 5-4-re a német Regensburgtól. Ehhez képest nagyon jó eredménynek mondható a 0-1-es Linz-vereség. A mérkőzésen végig Halász állt a Steel Wings kapujában, Kónya pedig a második sorban ment, és folyamatosan szerepeltették emberelőnyben is. A Jesenice ellen esedékes szeptember 14-ei szezonrajtig még két mérkőzés vár a linziekre, egyaránt alpesi ligás csapatokkal.

A két fiatallal négyre nőhet a magyar játékosok száma az Alpesi Ligában, hiszen Fekete Dániel a Feldkirchben, Szabad Kevin a Klagenfurt II-ben szerepel.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum